Vandaag presenteer ik jullie deze prachtige frambozen kwarktaart. Met extra dikke koekbodem uiteraard, want dat is nu eenmaal het lekkerst. Omdat ik eens iets anders wilde dan een egale roze kwarktaart zijn de frambozen niet gepureerd, we hebben ze geprakt en door de kwarkvulling heen gespateld. Zo heb je dus hapjes waar ineens een stuk framboos in zit, heerlijk! En het ziet er bovendien ook nog eens ontzettend mooi uit. Ik ben benieuwd wie er met deze kwarktaart aan de slag gaat, of bak jij liever een andere kwarktaart?
BAKTIP: Ik gebruik voor mijn kwarktaarten al jaren deze springvorm van Le Creuset. De vorm is misschien relatief iets duurder, maar ziet er na intensief gebruik nog steeds goed uit.
Mijn dochter eet vegetarisch en eet dus geen gelatine. Kan ik dat vervangen door Agar agar. Zo ja en welje verhouding?
Kan je de frambozen ook pureren en er door doen? Mijn dochter is niet ban de “stukjes” ? en is aardbei dan evt ook een optie..
Groetjes sabine
Dat kan ook prima hoor, ook met aardbeien. Al merk je in het resultaat niet echt dat het ‘stukjes’ zijn qua structuur hoor.
Dat kan, ik zou even op de verpakking kijken voor de verhouding (heb er zelf geen ervaring mee)
Wat een leuk recept! Is het ook mogelijk om de vanille pasta te vervangen door vanille extract of vanillesuiker?
Ja hoor, dat kan prima
Gebruik je dan ook 2 theelepels?
Vanille pasta en extract kun je 1:1 vervangen.
Wat een leuk recept! Wil ik graag eens uitproberen. bedoel je verse slagroom?
Ja, verse onopgeklopte slagroom.
En kan ik gelatine vervangen met iets anders? Bijv. Maïzena? Geeft het zelfde effect?
Nee, dat geeft zeker niet hetzelfde effect. De vegetarische vervangen van gelatine is agar-agar. Even de achterkant van de verpakking lezen voor de bereidingswijze en hoeveel je ervan nodig hebt.
Maakt het uit welke kwark je gebruikt? Dus bijv. mager of vol?
Dat maakt niet uit, ik heb zelf altijd magere kwark in huis en gebruik die.
Helaas niet ketogeen. Gelukkig ben ik kundig genoeg om hem ketogeen te maken, maar dat kan niet iedereen.
Ketogeen is niet iets waar ik me mee bezig houdt, de recepten maak ik daar dus ook niet geschikt voor.
hallo laura,wat een heerlijk recept,maar waar kun je de vanillepasta kopen of bestellen?
ik heb alles afgezocht,maar kan het niet vinden.
hartelijke groet bea vd bovenkamp
Dat kan bij (online) kookwinkels, maar je kunt ook vanille-extract gebruiken of een vanillestokje.
Hee Laura,
Wat een lekker recept, vooral met dit zomerse weer.
Deze taart wil ik graag maken, maar kan ik ook frambozen en blauwe bessen samen gebruiken? Of is die combi niet echt lekker?
Frambozen hebben een wat meer uitgesproken smaak dan blauwe bessen, maar die combinatie smaakt vast ook heerlijk. Ik zou de blauwe bessen alleen niet door de vulling prakken zoals de frambozen, maar door midden snijden bijvoorbeeld.
Helaas is hier geen kwark te krijgen. Kan dit recept ook met Griekse yoghurt? Ik heb zo een zin in “kwarktaart”!
Ja hoor da kan prima!
Hoi Laura,
Wat voor soort biscuitjes gebruik je?
Net welke jouw voorkeur hebben! Zoals Digestive, Verkade of gewoon een huismerk.
Hoi Laura, ik heb inmiddels de 2 bakboeken van je en wordt vaak gebruikt. Nu wilde ik de mango kwarktaart maken. Voor de bodem heb je het over “koekjes”. Over welke koekjes heb je het dan? Bastogne of Maria koekjes? Digestive? Ik hoor het graag. Gr Annet
Wat leuk dat je mijn twee zoete bakboeken hebt! Qua koekjes is het net wat je zelf het lekkerst vindt.
Kan ik de frambozen vervangen door aardbeien?
Misschien vind je dit recept dan leuker: https://www.laurasbakery.nl/aardbeien-kwarktaart-met-mascarpone-creme/
Hallo laura!
Welk merk van Gelatine blaadjes heb jij gebruikt? er zijn namelijk verschillende merken waarvan de blaadjes ook een verschillende maat hebben. Ik heb nu blaadjes van Dr Oetker gekocht, moet ik dan nog steeds 6 blaadjes gebruiken?
Groetjes
Lien
Ja, die gebruik ik ook.
Ik wil geen koekjes uit een fabriek, dan vind ik het wel een heel gedoe om eerst koekjes te bakken, dan te verkruimelen om met boter een bodem te kneden. Heb je geen recept om een bakblik met deeg te bekleden en dan te bakken?
Ja hoor, dat kun je in principe met al mijn koekjes recepten doen.
Het was een heerlijke taart. Lekker fris, een lekker krokante bodem en frambozen uit eigen tuin. Voor herhaling vatbaar. We hebben nog veel meer frambozen hangen, dus ik ga op zoek naar nog meer lekkere recepten.
kun je ook in plaats van vers fruit ook jam door de kwark doen?
Zeker, maar dat is wel een stuk zoeter.
Kan ik dan 200 gram jam gebruiken of is het misschien handiger om minder te doen omdat het zoeter en natuurlijk ook enigszins vloeibaar is? Of maakt dat niet zoveel uit aangezien er toch geleermiddel in komt?
Alvast bedankt, ga het dit weekend proberen te maken in ieder geval.
Dat lijkt me geen enorm probleem, meestal is jam ook vrij stevig.
moet de melk echt warm of kan je het ook uit pak doen gekookt
groeten henrick
Je moet de melk verwarmen zodat de gelatine kan smelten. Heet/kokend is echter weer te warm, dan werkt de gelatine niet meer.
Kun je dit recept ook maken met diepvries frambozen en adviseer je dan om ze eerst te ontdooien?
Dat zou kunnen. Ik zou wel opletten dat de frambozen (bevroren) niet te zwaar zijn en allemaal naar de bodem zakken! Als ze ontdooien vallen ze vaak wat uit elkaar. Zelf heb ik het nog niet met dieprvires frambozen getest, dus ik zou niet met zekerheid durven zeggen welke optie het allerbest is.
Hoi laura,
Kan je in plaats van gelatine ook vegatine gebruiken van dr oetker? Als dat kan weet je hoeveel ik dan moet gebruiken voor jouw recept?
Dat durf ik je niet te zeggen want dat heb ik zelf niet getest, maar je kunt het natuurlijk proberen!
Hoi Laura, ik wil graag vandaag deze frambozen kwarktaart maken, heb je nog tips voor me?
Wat leuk! Goed de stappen volgen uit het recept, dan komt het zeker goed 🙂
Hoi Laura,
Gisteren deze taart gemaakt met het bakboek erbij. Alleen….. hij is heel zacht en er komt heel veel vocht uit! Nou heb ik de gelatine blaadjes vervangen door de vegan variant, dat is dan op poeder basis. 2 zakjes nodig ipv 6 blaadjes. In je recept staat 100ml melk, die is goed voor 1 zakje. Dan zeggen ze het 2e zakje aanvullen met 100ml water. Maar zou dit de boosdoener kunnen zijn?
Dat vermoed ik wel, want dit werkt zeker anders.
Weet je iets anders dan gelatine blaadjes/vegatine dat wel werkt? 😉 agar-agar las ik ergens?
Dat kun je proberen inderdaad! Zelf niet getest.
Hoi Laura, Ik zou graag deze taart maken voor mijn zoontje’s verjaardag. We vieren het feestje echter in het bos en willen de taart meenemen. Heb je misschien een tip om hem zo stevig mogelijk te krijgen en houden? Alvast bedankt!
In een koeltas meenemen zou ik dan adviseren.
Hoi Laura, voor welk formaat springvorm is dit recept?
20 cm.
Hoi Laura,
Mijn complimenten voor je leuke website,
Ik heb je frambozen kwarktaart gemaakt
Eerlijk gezegd vonden wij hem erg flauw/zwak van smaak ondanks dat ik er wat extra frambozen in had verwerkt…
Ik vond 4 eetlepels suiker wel wat minnetjes zou het daar aan liggen?
Lieve groet Luciel
Heb je wellicht magere kwark gebruikt? Hij is inderdaad wat lichter/frisser, je zou wat extra suiker kunnen toevoegen of bijvoorbeeld kwark met een smaakje.
Hoi Laura ,
Ik denk dat ik weet waardoor het komt die flauwe smaak komt ik heb er min of meer afgestreken eetlepels suiker ingedaan misschien is het handig om er grammen bij te zetten…
Heb er een laagje poedersuiker overheen gestrooid en smaakt meteen lekker!
Luciel