Frambozen kwarktaart

254

Jullie weten het inmiddels, ik plaats ook iedere maand een recept in het thema van De Bakstrijd online. Deze maand draait de bakwedstrijd om kwarktaarten, dus vandaag presenteer ik jullie deze prachtige frambozen kwarktaart. Met extra dikke koekbodem uiteraard, want dat is nu eenmaal het lekkerst. Omdat ik eens iets anders wilde dan een egale roze kwarktaart zijn de frambozen niet gepureerd, we hebben ze geprakt en door de kwarkvulling heen gespateld. Zo heb je dus hapjes waar ineens een stuk framboos in zit, heerlijk! En het ziet er bovendien ook nog eens ontzettend mooi uit. Ik ben benieuwd wie er met deze kwarktaart aan de slag gaat, of dat je kiest voor een ander exemplaar om mee te doen met De Bakstrijd.

Frambozen kwarktaart

Een heerlijke frisse zomerse taart met verse frambozen: Frambozen kwarktaart. Eenvoudig te maken en vooral heel erg lekker.
Porties: 1 taart van 20 cm

Ingrediënten

  • 150 gram biscuitjes
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 gram kwark
  • 250 ml slagroom
  • 2 tl vanille pasta
  • 4 el fijne kristalsuiker
  • 100 ml melk
  • 200 gram frambozen (+ extra voor decoratie)

Instructies

  • Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de kruimels hier aan toe. Roer goed door en stort in een ingevette en met bakpapier beklede springvorm. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.
  • Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water en laat ze minstens 10 minuten weken. Doe de kwark in een kom. Klop in een tweede kom de slagroom met de vanille pasta en suiker stijf.
  • Verwarm de melk op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat al roerende oplossen in de melk. Haal van het vuur. Laat het mengsel iets afkoelen tot het minder heet is. Voeg al roerende toe aan de kwark.
  • Spatel de slagroom door de kwark. Prak de frambozen grof en voeg ook toe. Giet het kwarkmengsel over de bodem en steek enkele extra frambozen in de bovenkant, maar laat ze nog een beetje uit de taart steken.
  • Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Tips

  • Bewaren: 3-4 dagen in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

39 reacties

  1. Mariette Steenhuis schreef:

    Mijn dochter eet vegetarisch en eet dus geen gelatine. Kan ik dat vervangen door Agar agar. Zo ja en welje verhouding?

    1. Sabine schreef:

      Kan je de frambozen ook pureren en er door doen? Mijn dochter is niet ban de “stukjes” 😜 en is aardbei dan evt ook een optie..
      Groetjes sabine

      1. Laura Kieft schreef:

        Dat kan ook prima hoor, ook met aardbeien. Al merk je in het resultaat niet echt dat het ‘stukjes’ zijn qua structuur hoor.

    2. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, ik zou even op de verpakking kijken voor de verhouding (heb er zelf geen ervaring mee)

  2. Kimberley schreef:

    Wat een leuk recept! Is het ook mogelijk om de vanille pasta te vervangen door vanille extract of vanillesuiker?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan prima

      1. Willemien schreef:

        Gebruik je dan ook 2 theelepels?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Vanille pasta en extract kun je 1:1 vervangen.

        2. Nimet schreef:

          Wat een leuk recept! Wil ik graag eens uitproberen. bedoel je verse slagroom?

          1. Laura's Bakery schreef:

            Ja, verse onopgeklopte slagroom.

        3. Nimet schreef:

          En kan ik gelatine vervangen met iets anders? Bijv. Maïzena? Geeft het zelfde effect?

          1. Laura's Bakery schreef:

            Nee, dat geeft zeker niet hetzelfde effect. De vegetarische vervangen van gelatine is agar-agar. Even de achterkant van de verpakking lezen voor de bereidingswijze en hoeveel je ervan nodig hebt.

  3. Ester schreef:

    Maakt het uit welke kwark je gebruikt? Dus bijv. mager of vol?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat maakt niet uit, ik heb zelf altijd magere kwark in huis en gebruik die.

  4. Sylvia schreef:

    Helaas niet ketogeen. Gelukkig ben ik kundig genoeg om hem ketogeen te maken, maar dat kan niet iedereen.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ketogeen is niet iets waar ik me mee bezig houdt, de recepten maak ik daar dus ook niet geschikt voor.

  5. Bea schreef:

    hallo laura,wat een heerlijk recept,maar waar kun je de vanillepasta kopen of bestellen?
    ik heb alles afgezocht,maar kan het niet vinden.
    hartelijke groet bea vd bovenkamp

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan bij (online) kookwinkels, maar je kunt ook vanille-extract gebruiken of een vanillestokje.

  6. Geartsje schreef:

    Hee Laura,

    Wat een lekker recept, vooral met dit zomerse weer.
    Deze taart wil ik graag maken, maar kan ik ook frambozen en blauwe bessen samen gebruiken? Of is die combi niet echt lekker?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Frambozen hebben een wat meer uitgesproken smaak dan blauwe bessen, maar die combinatie smaakt vast ook heerlijk. Ik zou de blauwe bessen alleen niet door de vulling prakken zoals de frambozen, maar door midden snijden bijvoorbeeld.

      1. Thessa schreef:

        Helaas is hier geen kwark te krijgen. Kan dit recept ook met Griekse yoghurt? Ik heb zo een zin in “kwarktaart”!

        1. Laura's Bakery schreef:

          Ja hoor da kan prima!

  7. Marieke schreef:

    Hoi Laura,
    Wat voor soort biscuitjes gebruik je?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Net welke jouw voorkeur hebben! Zoals Digestive, Verkade of gewoon een huismerk.

  8. Annet schreef:

    Hoi Laura, ik heb inmiddels de 2 bakboeken van je en wordt vaak gebruikt. Nu wilde ik de mango kwarktaart maken. Voor de bodem heb je het over “koekjes”. Over welke koekjes heb je het dan? Bastogne of Maria koekjes? Digestive? Ik hoor het graag. Gr Annet

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk dat je mijn twee zoete bakboeken hebt! Qua koekjes is het net wat je zelf het lekkerst vindt.

  9. Vera schreef:

    Kan ik de frambozen vervangen door aardbeien?

  10. Lien schreef:

    Hallo laura!
    Welk merk van Gelatine blaadjes heb jij gebruikt? er zijn namelijk verschillende merken waarvan de blaadjes ook een verschillende maat hebben. Ik heb nu blaadjes van Dr Oetker gekocht, moet ik dan nog steeds 6 blaadjes gebruiken?

    Groetjes
    Lien

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja, die gebruik ik ook.

  11. Marieke schreef:

    Ik wil geen koekjes uit een fabriek, dan vind ik het wel een heel gedoe om eerst koekjes te bakken, dan te verkruimelen om met boter een bodem te kneden. Heb je geen recept om een bakblik met deeg te bekleden en dan te bakken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kun je in principe met al mijn koekjes recepten doen.

  12. Leanne schreef:

    Het was een heerlijke taart. Lekker fris, een lekker krokante bodem en frambozen uit eigen tuin. Voor herhaling vatbaar. We hebben nog veel meer frambozen hangen, dus ik ga op zoek naar nog meer lekkere recepten.

  13. perihan schreef:

    kun je ook in plaats van vers fruit ook jam door de kwark doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker, maar dat is wel een stuk zoeter.

      1. Perihan schreef:

        Kan ik dan 200 gram jam gebruiken of is het misschien handiger om minder te doen omdat het zoeter en natuurlijk ook enigszins vloeibaar is? Of maakt dat niet zoveel uit aangezien er toch geleermiddel in komt?

        Alvast bedankt, ga het dit weekend proberen te maken in ieder geval.

        1. Laura's Bakery schreef:

          Dat lijkt me geen enorm probleem, meestal is jam ook vrij stevig.

  14. henrick schreef:

    moet de melk echt warm of kan je het ook uit pak doen gekookt

    groeten henrick

    1. Laura Kieft schreef:

      Je moet de melk verwarmen zodat de gelatine kan smelten. Heet/kokend is echter weer te warm, dan werkt de gelatine niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *