10x bakrecepten zonder suiker

5 augustus 2014
10x bakrecepten zonder suiker
7

Steeds vaker krijg ik de vraag of er ook suikervrije recepten op mijn blog staan. Vrij weinig moet ik je eerlijk bekennen. Ik heb nu eenmaal een zoet blog en dat betekent dat er ook een hoop suiker wordt gebruikt. Ik zal nooit helemaal suikervrij gaan bakken, maar ik wilde het wel eens proberen en dus maakte ik onderstaande suikervrije vanillecake. Is het geen plaatje? Ik maakte er ook nog een heerlijke suikervrije creamcheese frosting bij en topte de cake af met blauwe bessen. Deze wil je echt eens proberen!

Sukrin plaatcake met citroen-roomkaas topping-5a

Ik deed een rondje inspiratie op via het internet en dacht dat het een leuk idee zou zijn om 10 zoete bakrecepten zonder suiker met jullie te delen. Al deze recepten komen grotendeels bij Nederlandse bloggers vandaan, slechts twee van Amerikaanse blogs. Met ‘geen suiker’ bedoel ik overigens geen geraffineerde (bewerkte) suiker. In de meeste recepten worden alternatieve zoetstoffen gebruikt, zoals honing, dadels en agavesiroop.

We beginnen op het blog Blij Zonder Suiker. De naam zegt het al, een blog waar je geen suiker zult vinden. Deze zomerse citroenreepjes bevatten dus ook geen suiker. Naast dat de recepten suikervrij zijn, bevatten ze ook geen koemelk, zijn ze gemakkelijk glutenvrij te maken en ook nog eens 100% vegan. Oh, laten we niet vergeten dat ze er ook echt heerlijk uitzien!

Wil jij graag bakken maar mag (of wil) je geen eieren, boter en suiker eten? Dan is dezespeciale vega taartvan Zoetrecepten iets voor jou! Hij is namelijk suikervrij, eivrij en lactosevrij. Een prachtige taart die er ook nog eens heel erg lekker uitziet!

Je kent de granen- en muesli repen vast wel, misschien heb je ze zelf wel eens gemaakt. Heerlijk ook als ontbijt of tussendoortje! Net zoals deze volkoren ontbijtkoek.

Kijk, dit zijn de betere recepten: brownies! Maar Lian van Cakeje van eigen Deeg maakte niet zomaar brownies. Deze brownies bevatten namelijk geen geraffineerde suikers. Had ik al verteld dat deze suikervrije brownies ook lactosevrij zijn?!

appeltaart havermout muffins 4a

Suikervrije appeltaart muffins. Klinkt dat niet als een waar feestje? Met behulp van havermout maakte ik deze eenvoudige, maar o zo lekkere muffins. Ze vullen goed, dus dat is ook nog eens mooi meegenomen. Maak een flinke voorraad, zodat je er altijd eentje klaar hebt liggen (in de vriezer?) voor de lekkere trek.

Bananenbrood met noten en chocola 2a

Een bananenbrood mag niet ontbreken in dit lijstje met suikervrije recepten. Het is een ideaal baksel dat je in het weekend maakt zodat je de hele week van een lekker tussendoortje kunt genieten. Vries dan ook gerust wat plakjes in. Dit bananenbrood is extra lekker door de toegevoegde noten en chocola.

Glutenvrije snickers van Focus on Foodies

Het lijkt wel of graan/muesli/noten repen nooit suiker bevatten. Focus on Foodies heeft ook zo’n lekkernij op het blog staan; glutenvrije snickers. Jawel! Zelf snickers maken zonder suiker. En dus ook nog glutenvrij.

We hadden al suikervrije brownie in het overzicht staan, deze wordt nu aangevuld met zijn zusje. De blondie! Naast dat je in dit recept geen geraffineerde suiker tegenkomt, bevat het ook geen bloem. Dit recept is trouwens in het Engels, even vertalen dus als je trek gekregen hebt.

mini-baked-donuts

Ik ben stiekem héél erg dol op donuts. Schandalig genoeg heb ik ze nog nooit gemaakt. Waarschijnlijk zou ik ze zelf met suiker maken, maar deze donuts bewijzen dat dit niet per se nodig is. Geen suiker voor deze mini donuts en ze zijn ook niet gefrituurd. Eigenlijk zou je deze donuts best gezond kunnen noemen.

Deze verzameling recepten bewijst dat je ook zonder geraffineerde suikers prima kunt bakken. Heb jij nog goede recepten waarvoor je geen bewerkte suikers hoeft te gebruiken?

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

32 reacties

 1. Jessy schreef:

  Wat een fijne recepten staan er tussen!
  Wat ook erg lekker is, banaan-havermout koekjes met een beetje cocos.

 2. Paulette schreef:

  Top Laura, dat je ook aandacht besteed aan suikervrij. Omdanks mijn bakverslaving, moet ik voor mijn eczeemhuid suikervrij eten. Daarnaast is suiker eigenlijk ook erg slecht voor je lichaam. Dus ik ben blij met je suikervrije blog!

 3. Miranda schreef:

  Ik moet zeggen dat ik de suikervrije trend van dit moment niet helemaal volg.
  Ik probeer ‘gewoon’ gezond te eten, met af en toe een ongezonde bak uitspatting. Daar voel ik me goed bij.
  ik vind het echter wel heel knap dat er steeds meer van dit soort creatieve bakrecepten komen, knap hoe ze het bedenken en het dan ook nog zo lekker kunnen maken…
  Maar hoe dan ook, mij zul je dat niet gauw zien doen denk ik..
  Maar zeg nooit nooit;)

 4. norma schreef:

  Super recepten laura ga ze zeker een keer proberen
  Heb je toevallig ook recepten voor mensen met een gluten allergie

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik heb wel een aantal glutenvrije recepten, nog niet handig op één pagina bij elkaar maar als je zoekt op ‘glutenvrij’ vind je ze ook!

   1. San Reemers schreef:

    Heb je ook misschien recepten zonder suiker maar met niet zoveel moeilijke ingrediënten????ik heb trouwens al heel veel gebakken van jou site??het is echt een hele goede namelijk??dus ga zo door??

    1. Laura Kieft schreef:

     Je kunt even kijken onder recepten, daar is ook een kopje met suikervrij.

 5. Naomi schreef:

  Altijd weer een feestje, jouw blogjes ^_^
  En die citroenreepjes staan vanaf nu op de to do lijst!

 6. MySimplySpecial schreef:

  Daar zitten een hoop lekkere dingen tussen!

 7. laliyala schreef:

  Heb je ook een link naar de mini donuts?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat suf, ik zie nu pas dat hij de link niet gepakt heeft. Hier vind je de donuts: http://www.thehousethatlarsbuilt.com/2014/05/mini-baked-donuts.html

 8. petra schreef:

  hoi ik kan niet aan het recept komen van de appel crumble uit de magnetron
  ik kom wel na klikken op die site maar niet dat recept ?
  groetjes

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hij heeft sinds kort een nieuwe site, ik heb het even opgezocht: http://bakedlouies.com/2013/04/07/microwave-apple-crumble/

   1. Thirza schreef:

    De website vd appel crumble doet t bij mij ook niet 🙁

    1. Laura Kieft schreef:

     Ik zie dat deze website niet meer bestaat helaas.

 9. Lara schreef:

  Hoi,

  Leuke site! Ik kan alleen het recept niet achterhalen van het frambozen ijs.

  Gr. Lara

  1. Laura's Bakery schreef:

   He dat is gek, ik heb het even gevraagd aan de eigenaresse van de site, lijkt alsof er iets niet klopt. Ik laat het je nog weten!

 10. Quirina schreef:

  Hoi Laura, Wat een ontzettend leuke website !
  Weet jij misschien een goed alternatief voor ei in een cake om een ei vrije cake te bakken?
  Groetjes Quirina

  1. Laura's Bakery schreef:

   Op Handige Baktips heb ik daar een artikel over geschreven 🙂 http://www.handigebaktips.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/

 11. Lyy schreef:

  Leuke recepten! Ik gebruik graag alternatieve producten 😉 ben gek op bakken, maar als ik overal ladingen suiker, boter etc. doorheen gooi kan ik straks rollend naar huis haha.

 12. Pietsje schreef:

  Mooi dat er meer gedacht wordt aan suikervrij .ik ben diabeet 2 heb te hoog cholesterol en al 5 omleidingen vind dan maar leuke recepten

 13. mien prijs schreef:

  wat fijn,deze recepten zonder suiker.
  pas diabetes,dus alles nog uit proberen,

 14. CB schreef:

  Hoi Laura, vanwege een tarwe-allergie wil ik binnenkort een taart bakken (bijvoorbeeld een marsepeintaart of slagroomtaart) zonder tarwebloem.
  Weet jij misschien wat ik het beste kan gebruiken ipv tarwebloem?

  1. Laura schreef:

   Je zou even in dit overzicht kunnen kijken 🙂 http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-bloem/

 15. Jose schreef:

  Ik zou in plaats van agavesiroop palmsuiker gebruiken heeft hetzelfde effect als gewone suiker maar is veel gezonder laura, je maakt zoveel lekkers ik hou van bakken maar als ik het allemaal met suiker en boter moet eten groei ik echt dicht

 16. Jose schreef:

  Ik zou zelf palmsuiker gebruiken en in plaats van boter banaan is een stuk gezonder en daarmee Let je ook een beetje op je lijn, maar je bent echt top zoveel lekkers heerlijk gewoon wat je maakt

 17. g. schreef:

  hoi,
  je hebt bij de suikervrije cake toch geen 8 eieren nodig??
  er staat namelijk 2 x 4 eieren in het recept.
  Ik ga de cake zelf ook eens maken, ik heb diabetes, en moet zeker suikervrij,
  ook zonder natuurlijke suikers zoals honing, kokos, vers fruit, gedroogd fruit enz.

  VRAAG: 22 gram vloeistof, ( hoe kan ik dit afwegen?? )
  of hoeveel ( thee) ( eet ) lepels zijn dit??

  1. Laura's Bakery schreef:

   Over welke suikervrije cake heb je het? 22 gram vloeistof zou ik met de weegschaal wegen, maar ik snap niet goed waar dit over gaat.

 18. Y.verdam schreef:

  Hallo Laura, ik heb een vraag.

  Ik bak met amandelmeel en verdere bio melen, maar altijd is het gebak kruimig.
  Weet jij wat ik niet goed doe.

  Bedankt yvonne

  1. Laura's Bakery schreef:

   Hi Yvonne, gebruik je mijn recepten daarvoor? Anders is het voor mij moeilijk beoordelen.

   1. Yonne verdam schreef:

    Hallo laura due gebruik ik nog niet maar ga er wel mee aan de slag, kijken of ik dan geen kruimeltaart krijg.

    Maak het gewoon uit een recept maar lukt nooit.

    Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *