Bakken zonder bloem voor Pasen

6 april 2020 Laatst bewerkt: 6 februari 2023
Bakken zonder bloem voor Pasen
27

We zijn inmiddels twee weken verder na het eerste artikel over bakken zonder bloem en nog steeds is dit ingrediënt een schaars goed. Ik heb ondertussen een pak zelfrijzend bakmeel kunnen bemachtigen, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde en kan ook niet voor ieder recept gebruiken. Ik vond het dus tijd voor een tweede artikel met een fijne verzameling recepten waar geen bloem voor nodig is. En met Pasen in aantocht heb ik er maar gelijk een thema aan gehangen, want bakken zonder bloem voor Pasen is nu wel zo handig. Ik ben benieuwd wat jij gaat maken!

Taarten staan misschien niet direct bovenaan je lijst nu Pasen dit jaar klein gevierd wordt, maar deze pavlova blijf ik een aanrader vinden. Hij is voor 8 personen, maar zó lekker dat iedereen hier echt wel een tweede stuk van wil. De lemon curd kan ook goed gebruikt worden voor ander lekkers en als je wilt variëren, dan kun je de curd vervangen door advocaat. Die je zelf maakt natuurlijk.

Wentelteefjes zijn altijd goed voor het ontbijt natuurlijk, maar ook de paastafel maken ze extra lekker. Als je voor de brioche wentelteefjes gewoon een brood uit de winkel gebruikt heb je dus ook geen bloem nodig (in tegenstelling tot wanneer je het brood zelf zou bakken).

Dat kant en klare croissantdeeg, ik vind het een uitvinding hoor. Ik heb het regelmatig in huis en maak er altijd weer de lekkerste dingen mee. Kijk maar eens daar deze drie recepten:

Nog wat tips voor het ontbijt, de brunch of de lunch met Pasen. Van granola tot een crumble. alles is mogelijk.

En tot slot nog wat klein gebak. De paaseitjes fudge is ook ideaal om na Pasen te maken met overgebleven paaseitjes. Datzelfde geldt voor de nestjes trouwens.

Wat ga jij maken deze paasdagen?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Audrey schreef:

  Wel balen dat je nog steeds geen bloem hebt kunnen bemachtigen? Lukt het ook niet bij de groothandel?

  Ik was vorige week bij een supermarkt in de buurt die van oudsher een bakkerij zijn en nog steeds een eigen bakkerijdeel hebben in de winkel. Die hadden zelf bloem in kilo’s verpakt en in de schappen gelegd. Misschien lukt zoiets ook voor jou?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ah slim ja! Thanks voor de tip!

 2. Caroline schreef:

  Ik weet niet of je nog steeds zonder zit. Maar de molen in Hoofddorp heeft genoeg .

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat een lieve tips allemaal, thanks!

 3. Carin schreef:

  Hi Laura,
  Al bij een turkse supermarkt geprobeerd??
  Ik heb vorige week een zak (van weliswaar 5kg) gehaald en er was voldoende.
  Misschien een optie?

  #staysafe

  1. Laura's Bakery schreef:

   Goeie tip! Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *