Bakken zonder eieren

30 maart 2020
Bakken zonder eieren
12

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar voor de thuisbakkers vind ik dat gehamster bijzonder onhandig. Het is een wonder dat ik 1,5 week geleden nog twee pakken bloem heb kunnen vinden en met de doos eieren die ik toen kocht ben ik ook erg blij. Daarna heb ik alleen nog maar voor lege schappen gestaan. Maar, ook zonder deze ingrediënten kun je nog best iets lekkers maken in de keuken. Vorige week deelde ik al een artikel over recepten zonder bloem. Vandaag is het de beurt aan een overzicht waar de eieren ontbreken zodat we kunnen bakken zonder eieren. Waar ga jij mee aan de slag?

Veel koekjes kun je maken zonder eieren, dus neem vooral een kijkje tussen het hele archief met koekjes als je wilt. Om het je niet al te moeilijk te maken zet ik 3 van mijn favoriete koekjes zonder ei op een rij (en dat rijmt ook nog 😉 ):

Er is naast koekjes natuurlijk nog veel meer mogelijk. Een favoriet van mij zijn truffels, afhankelijk van de koekjes die ervoor worden gebruiken hoeven truffels geen eieren te bevatten. Nog een topper is chocoladefudge. En goed nieuws: deze recepten zijn ook nog eens allemaal zonder bloem, zie hier wat favoriete smaakvariaties:

Met bladerdeeg kun je ook lekkere taartjes maken en granola voor het ontbijt vraagt ook niet om eieren in de receptuur. Tot slot, chocoladerotsjes is ook erg leuk. Wat dacht je van deze met honeycomb?

Liever een taart maken zonder eieren? Ook dat is mogelijk. Ik zet er drie voor je op een rij:

Door het prachtige weer van afgelopen week heb ikzelf nogal veel zin gekregen in ijsjes. En chocolade, dat is te zien aan mijn keuze voor de ijsjes haha. Ook leuk en iets wat al bijna 6 jaar online staat: ijshoorntjes met kwarktaart erin. Leuk om met de kinderen te maken!

Tot zover weer een serie inspiratie nu iedereen thuis massaal aan de bak lijkt te gaan. Binnenkort volgt nog een tweede editie voor recepten zonder bloem en ook makkelijk bakken (met kinderen) staat op de planning. Elke week deel ik voorlopig een nieuw inspiratie artikel (of iets informatiefs).

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

14 reacties

  1. Jolanda Van tilborg schreef:

    Ik zou zo heel graag wat recepten willen die vegan zijn en dan het liefst in combinatie met glutenvrij. Al ben ik bang dat die combinatie heel lastig is

    1. Laura's Bakery schreef:

      De vegan recepten die op het blog staan kun je hiermee combineren: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/

  2. Annelies Lankhuizen - Penning schreef:

    Zulke inspiratie vind ik heel fijn! Zeker ook omdat bepaalde producten nu niet of lastig te krijgen zijn. Zo kun je toch iets lekkers op tafel toveren.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Fijn om te lezen dat je hier veel aan hebt! Daar doe ik het voor 🙂

  3. Audrey schreef:

    Ik koop mijn eieren rechtstreeks bij de boer, dus daar voorzie ik geen tekort. Suiker gaat ook goed, maar bloem heb ik inderdaad niet meer kunnen bijkopen. Gelukkig staat er nog een pak in mijn voorraadkast, maar ik ben er nu toch maar even spaarzaam mee.

    Ik ben nog wel benieuwd naar cake-achtige recepten zonder ei. Een van mijn neefjes is allergisch en voor hem zou ik het liefst ook een fondanttaart maken, maar dat gaat net wat lastiger als er monchou/kwark onder zit ipv iets stevigs.

    1. Dide schreef:

      Via internet zijn er nog wel verschillende shops die bloem aanbieden, even googelen. Ik heb gisteren nog via een webshop 2,5 kg besteld.

      1. Laura's Bakery schreef:

        Slim om het online te kopen inderdaad.

    2. Laura's Bakery schreef:

      Ja, dat zijn de lastigste baksels zonder ei. Misschien vind je deze vegan brownies dan wat: https://www.laurasbakery.nl/vegan-brownies/

  4. Marina schreef:

    Rechtstreeks bij de molen kopen lukt ook nog wel. Kijk wel even naar de openingstijden. Die zijn meestal aangepast.

  5. Monique schreef:

    Ik heb deze week de amandel-abrikozenjam koekjes gemaakt, ook zonder ei in het recept, die zijn echt héérlijk! Net als eerder deze week al de spritsen en de sinaasappel-chocolade koekjes.. Ja, je moet wát met al die vrije tijd hè…
    Morgen is het de beurt aan de mueslirepen, ik ben reuze benieuwd maar jouw recepten kennende, zullen deze vast ook heerlijk zijn. Dank je voor alle inspiratie!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat lekker bezig! Leuk om te lezen, dankjewel.

  6. Ineke schreef:

    Heel leuk om deze recepten zonder ei opgelijst te zien!
    Zelf ben ik allergisch aan eieren en is het bijgevolg moeilijk recepten zonder te vinden. Dankjewel Laura!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat fijn dat dit zo nuttig voor je is!

  7. Laura schreef:

    Hoi!

    Even ter info: Ik wilde de toblerone cheesecake maken voor een vriendin die allergisch is voor ei, maar zij wees mij erop dat in de toblerone zelf wel eiwit zit! Dus dat recept is helaas niet geheel zonder ei.

    Ik heb de toblerone cheesecake nog wel gemaakt en zelf geproefd, het is inderdaad wel een super lekkere taart!

    Groetjes Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *