Mini sloffentaartjes met rood fruit

Gepost: 20 april 2022 Laatst bewerkt: 22 januari 2024
Mini sloffentaartjes met rood fruit

Zijn ze niet fantastisch deze mini sloffentaartjes met rood fruit? Ik heb ruim een half jaar moeten wachten tot ik dit recept ein-de-lijk met jullie kon delen, want ze horen namelijk bij de mini sloffenringen die op dit moment bij Kruidvat in de schappen liggen!

Voor wie dit even helemaal heeft gemist: mijn derde productlijn is verkrijgbaar en is zo ontzettend leuk geworden! In dit artikel deel ik alle informatie met je en kun je foto’s zien van alle producten. Wij gaan hier natuurlijk nog veel meer mini slofjes maken de komende tijd, maar voor nu kun je vast met deze heerlijke slofjes aan de slag. Veel bakplezier!

Nog meer sloffentaarten

Ook zo dol op het maken (en eten) van sloffentaarten? Dan heb ik natuurlijk nog veel meer recepten voor je. Deze recepten zijn voor zowel grote als kleine sloffentaarten, maar ze zijn allemaal ook prima met de mini sloffenvormpjes te maken. Een paar van mijn favorieten:

Als je dan toch lekker bezig bent in de keuken: je kunt ook heel goed zelf amandelspijs maken voor de bodem van deze taartjes.

Mini sloffentaartjes met rood fruit-1a

Kun je de sloffenbodem van tevoren maken?

Een vraag die altijd veel wordt gesteld over sloffentaarten: “Kun je de bodem voorbereiden?”. Dat kan zeker! Ik maak de bodem zelf vaak 1-2 dagen van tevoren. Die pak je dan in met folie en bewaar je buiten de koelkast. De bodem zelf is minimaal een week houdbaar, maar ik bewaar hem zelf liever wat minder lang. Dan heb ik ook nog wat speling als de sloffentaart is afgemaakt met een lekkere topping.

Sloffentaart bewaren

Wanneer je sloffentaart klaar is, kun je hem -meestal- niet meer buiten de koelkast bewaren. Bijna altijd gaat er namelijk een topping op die je in de koelkast moet bewaren, en dan geldt dat gelijk voor de hele taart. Dek de sloffentaart wel zo goed mogelijk af, zodat er geen geurtjes van andere producten in je taart gaan zitten.

Hoe lang je de sloffentaart in de koelkast kunt bewaren, is afhankelijk van de topping. Deze mini slofjes met rood fruit kun je 3-4 dagen in de koelkast bewaren.

 

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Mini sloffentaartjes met rood fruit

Serveer iedereen zijn eigen kleine sloffentaartje met dit recept voor mini slofjes! De topping is lekker romig en fris door de room en vers fruit.
Porties: 10 -12 stuks
Voor kleine sloffenvormpjes

Ingrediënten

Sloffenbodem

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • half ei
  • snuf zout
  • rasp van een halve citroen
  • 280 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 gram amandelspijs
  • half ei

Topping

  • 250 gram mascarpone
  • 2 el poedersuiker
  • 125 ml slagroom
  • Doosje aardbeien
  • Handje blauwe bessen

Instructies

  • Meng boter, suiker, een half ei, zout en citroenrasp door elkaar tot een romig geheel. Voeg hier bloem en bakpoeder aan toe en kneed tot een mooi deeg. Maak een platte plak van het deeg, dek af met folie en laat het minstens een uur in de koelkast rusten.
  • Leg de plak deeg op een vel bakpapier en rol het uit tot een dikte van ongeveer 8 mm. Strooi eventueel wat bloem op het deeg als het aan je deegroller plakt. Steek met de mini slofjes de bodems uit en zet deze -met de sloffenring eromheen- op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Voor het spijsmengsel kneed je het resterende ei door het amandelspijs heen tot er een mooi egaal mengsel ontstaat. Je kunt de spijs met een lepel over de bodem verdelen, maar ik geef de voorkeur aan een spuitzak. Zo kun je de vulling wat netter en preciezer aanbrengen. Zorg dat je een randje vrij laat van spijs.
  • Bak de slofjes in 18-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Zodra ze uit de oven komen verwijder je gelijk de ringen. Laat de sloffenbodems helemaal afkoelen voordat je verder gaat met de topping.
  • Mix de mascarpone los in een kom met de poedersuiker. Voeg de slagroom er in een dunne straal aan toe terwijl je blijft mixen. Blijf enkele minuten mixen tot er een stevige room is ontstaan.
  • Doe de room in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een dunne laag room in een zigzaggende beweging op de slofjes.
  • Decoreer de slofjes met halve aardbeien en blauwe bessen.
Bewaren

Verpakt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

32 reacties

  1. Marlies schreef:

    Lijkt me heel lekker
    De mini sloffen vormpjes liggen inmiddels
    in de kast .Dank je

  2. Jantine schreef:

    Heerlijk, de bakvormpjes heb ik inmiddels in huis. Kunnen deze slofjes ook zonder het amandelspijs worden gemaakt? Kan ik het dan gewoon weglaten of moet ik iets vervangends gebruiken? Bedankt alvast en het wordt vast smullen!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, je kunt het weglaten 🙂

  3. Anne schreef:

    Hoi. Kan ik dit recept ook maken in cupcake vormpjes?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het zelf niet getest, maar lijkt me dat het wel moet kunnen. Deel vooral of het gelukt is, daar kunnen anderen weer wat aan hebben 🙂

  4. Marja schreef:

    Yes! De mini slofjes kunnen kopen, online, in de winkel waren ze al uitverkocht.

    Nu staat hierboven “Deze recepten zijn voor zowel grote als kleine sloffentaarten, maar ze zijn allemaal ook prima met de mini sloffenvormpjes te maken”. Moet je dan de helft van het recept gebruiken voor de 4 minislofjes?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te horen! Dat gaat over de verschillende recepten voor sloffentaarten die op het blog staan. Dus een beetje afhankelijk van welk recept je bedoelt? Hier kun je in ieder geval altijd makkelijk alles omrekenen (of kijk even in het andere recept wat de verhoudingen zijn voor klein/groot): https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/ en https://www.laurasbakery.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/

  5. Marja schreef:

    dankjewel Laura

  6. Debbi schreef:

    Hoe maak ik de grote sloffenring groter? Heb hem net bij Kruidvat gekocht maar is geen beweging in te krijgen.

  7. Desiree schreef:

    Ik vond hem ook erg stroef gaan. He er uiteindelijk m’n voet met sneaker in gestoken en toen kreeg ik het los 😬. Nu schuift hij gelijk veel makkelijker, maar het moest inderdaad even met grof geweld 😅

  8. Manel schreef:

    Super leuk om te maken,alleen aardbeien erop gedaan

  9. Deborah schreef:

    Desiree, gelukt. Thanks!

  10. Nicky schreef:

    Vandaag lag alles in België in de rekken. Heb de mini slofjes en de uitschuifbare sloffenvorm gekocht.
    Heel blij met mn nieuwe bakvormen.
    Mooie collectie…
    Groetjes uit België

  11. Joanne schreef:

    Zou je de amandelspijs ook kunnen vervangen door banketbakkersroom?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt de spijs weglaten en dan na het bakken banketbakkersroom gebruiken optioneel.

  12. Ellen schreef:

    Stomme vraag misschien… maar hoe gebruik je een half ei? 😅

  13. anne schreef:

    1 normaal/medium ei weegt ongeveer 50 gram. een half ei is dus 25 gram, dat moet je dus afwegen:)

  14. Mila schreef:

    Ik wil graag de slofjes maken voor een verjaardag. Kan ik een dag van te voren de bodems met spijs al afbakken en dan de volgende dag de topping maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan 🙂

  15. Jellie schreef:

    Kan ik de topping van te voren maken en in de koelkast bewaren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan! Je kunt op die manier de gehele taartjes al maken, misschien pas op het laatst met fruit decoreren alleen. Opgemaakt en al zijn de taartjes tot vier dagen houdbaar in de koeling.

  16. Lise schreef:

    Hoi Laura,
    Zou ik de hoeveelheden voor de topping ook kunnen gebruiken voor één grote slof?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt er twee sloffen bodems van bakken, maar ik denk niet dat je beide sloffen met deze hoeveelheid vulling kunt vullen.

  17. conny schreef:

    zijn de slofjes ook in te vriezen ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan! Hier lees je meer over het invriezen van gebak: https://www.laurasbakery.nl/bewaren-en-invriezen-van-gebak/

  18. Gea Assen schreef:

    De slofjes worden zo hard, heb ooit wel eens een
    grote slof gebakken en die was zachter. Enig idee hoe dat kan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat klinkt alsof ze te hard/lang gebakken zijn.

  19. Gea Assen schreef:

    Ik heb ze 16 minuten gebakken en de oven al lager ingesteld. Onze oven is over het algemeen heter dan de temp die hij aan geeft. Wat heeft dan de voorkeur? Korter? Of temperatuur nog lager?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Persoonlijk zou ik het dan eerst proberen op een lagere temperatuur.

  20. Carola schreef:

    Ik heb ze gisteren gemaakt en ze waren heerlijk!!! 🙂
    De amandelspijs heb ik zelf gemaakt. Echter vroeg ik me af of ik bij het zelfgemaakte spijs (waar al ei in zit) óók nog een half ei moet toevoegen wanneer ik het gebruiken ga? De smaak was nu prima maar de spijs bij aanbrengen vrij stevig. Bedankt voor je heerlijke recept! Groetjes Carola

    1. Laura's Bakery schreef:

      Leuk om te horen! Het halve ei voeg je vooral toe om het beter werkbaar te maken. Dus dat is optioneel bij zelfgemaakt spijs.

  21. Carola schreef:

    Bedankt 👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept