Zijn ze niet fantastisch deze mini sloffentaartjes met rood fruit? Ik heb ruim een half jaar moeten wachten tot ik dit recept ein-de-lijk met jullie kon delen, want ze horen namelijk bij de mini sloffenringen die op dit moment bij Kruidvat in de schappen liggen!
Voor wie dit even helemaal heeft gemist: mijn derde productlijn is verkrijgbaar en is zo ontzettend leuk geworden! In dit artikel deel ik alle informatie met je en kun je foto’s zien van alle producten. Wij gaan hier natuurlijk nog veel meer mini slofjes maken de komende tijd, maar voor nu kun je vast met deze heerlijke slofjes aan de slag. Veel bakplezier!
Nog meer sloffentaarten
Ook zo dol op het maken (en eten) van sloffentaarten? Dan heb ik natuurlijk nog veel meer recepten voor je. Deze recepten zijn voor zowel grote als kleine sloffentaarten, maar ze zijn allemaal ook prima met de mini sloffenvormpjes te maken. Een paar van mijn favorieten:
- Tiramisu sloffentaart
- Geboorte sloffentaartjes
- Citroen-roomkaas sloffentaartjes met frambozen
- Sinterklaas sloffentaartjes
- Aardbeienslof
Als je dan toch lekker bezig bent in de keuken: je kunt ook heel goed zelf amandelspijs maken voor de bodem van deze taartjes.
Lijkt me heel lekker
De mini sloffen vormpjes liggen inmiddels
in de kast .Dank je
Heerlijk, de bakvormpjes heb ik inmiddels in huis. Kunnen deze slofjes ook zonder het amandelspijs worden gemaakt? Kan ik het dan gewoon weglaten of moet ik iets vervangends gebruiken? Bedankt alvast en het wordt vast smullen!
Ja hoor, je kunt het weglaten 🙂
Hoi. Kan ik dit recept ook maken in cupcake vormpjes?
Ik heb het zelf niet getest, maar lijkt me dat het wel moet kunnen. Deel vooral of het gelukt is, daar kunnen anderen weer wat aan hebben 🙂
Yes! De mini slofjes kunnen kopen, online, in de winkel waren ze al uitverkocht.
Nu staat hierboven “Deze recepten zijn voor zowel grote als kleine sloffentaarten, maar ze zijn allemaal ook prima met de mini sloffenvormpjes te maken”. Moet je dan de helft van het recept gebruiken voor de 4 minislofjes?
Wat leuk om te horen! Dat gaat over de verschillende recepten voor sloffentaarten die op het blog staan. Dus een beetje afhankelijk van welk recept je bedoelt? Hier kun je in ieder geval altijd makkelijk alles omrekenen (of kijk even in het andere recept wat de verhoudingen zijn voor klein/groot): https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/ en https://www.laurasbakery.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/
dankjewel Laura
Hoe maak ik de grote sloffenring groter? Heb hem net bij Kruidvat gekocht maar is geen beweging in te krijgen.
Ik vond hem ook erg stroef gaan. He er uiteindelijk m’n voet met sneaker in gestoken en toen kreeg ik het los 😬. Nu schuift hij gelijk veel makkelijker, maar het moest inderdaad even met grof geweld 😅
Super leuk om te maken,alleen aardbeien erop gedaan
Desiree, gelukt. Thanks!
Vandaag lag alles in België in de rekken. Heb de mini slofjes en de uitschuifbare sloffenvorm gekocht.
Heel blij met mn nieuwe bakvormen.
Mooie collectie…
Groetjes uit België
Zou je de amandelspijs ook kunnen vervangen door banketbakkersroom?
Je kunt de spijs weglaten en dan na het bakken banketbakkersroom gebruiken optioneel.
Stomme vraag misschien… maar hoe gebruik je een half ei? 😅
1 normaal/medium ei weegt ongeveer 50 gram. een half ei is dus 25 gram, dat moet je dus afwegen:)
Ik wil graag de slofjes maken voor een verjaardag. Kan ik een dag van te voren de bodems met spijs al afbakken en dan de volgende dag de topping maken?
Ja hoor dat kan 🙂
Kan ik de topping van te voren maken en in de koelkast bewaren?
Dat kan! Je kunt op die manier de gehele taartjes al maken, misschien pas op het laatst met fruit decoreren alleen. Opgemaakt en al zijn de taartjes tot vier dagen houdbaar in de koeling.
Hoi Laura,
Zou ik de hoeveelheden voor de topping ook kunnen gebruiken voor één grote slof?
Je kunt er twee sloffen bodems van bakken, maar ik denk niet dat je beide sloffen met deze hoeveelheid vulling kunt vullen.
zijn de slofjes ook in te vriezen ?
Ja hoor dat kan! Hier lees je meer over het invriezen van gebak: https://www.laurasbakery.nl/bewaren-en-invriezen-van-gebak/
De slofjes worden zo hard, heb ooit wel eens een
grote slof gebakken en die was zachter. Enig idee hoe dat kan?
Dat klinkt alsof ze te hard/lang gebakken zijn.
Ik heb ze 16 minuten gebakken en de oven al lager ingesteld. Onze oven is over het algemeen heter dan de temp die hij aan geeft. Wat heeft dan de voorkeur? Korter? Of temperatuur nog lager?
Persoonlijk zou ik het dan eerst proberen op een lagere temperatuur.
Ik heb ze gisteren gemaakt en ze waren heerlijk!!! 🙂
De amandelspijs heb ik zelf gemaakt. Echter vroeg ik me af of ik bij het zelfgemaakte spijs (waar al ei in zit) óók nog een half ei moet toevoegen wanneer ik het gebruiken ga? De smaak was nu prima maar de spijs bij aanbrengen vrij stevig. Bedankt voor je heerlijke recept! Groetjes Carola
Leuk om te horen! Het halve ei voeg je vooral toe om het beter werkbaar te maken. Dus dat is optioneel bij zelfgemaakt spijs.
Bedankt 👍