Als wij hier thuis lasagne eten zitten daar altijd veel groenten in, heerlijk vind ik dat! Nou moet ik zeggen dat wij hier thuis eigenlijk altijd wel veel groenten eten. Restjes groenten over? Geen probleem, die worden hier (bijna) altijd wel weer verwerkt in een maaltijd. Feit is dat veel mensen niet weten wat ze nu met die overgebleven groenten kunnen doen, daardoor belanden veel te veel groenten in de prullenbak. Zonde, want deze kun je gewoon nog prima gebruiken. Om iedereen van wat inspiratie te voorzien kreeg ik van Honig de opdracht om een maaltijd met overgebleven groenten te maken. Dat werd dus een groente lasagne. De lasagne is hier thuis eigenlijk nooit hetzelfde, we proberen zoveel mogelijk groenten te gebruiken die nog in de koelkast liggen en die vullen we aan waar nodig.
Groente lasagne
Ingrediënten
- 2-3 stelen prei (afhankelijk van de grootte)
- 1 courgette
- 2 rode puntpaprika’s
- 1 gele paprika
- bakje champignons
- 2 teentjes knoflook
- 3 tomaten (+ extra plakjes voor bovenop)
- 500 gram mager rundergehakt
- 300 ml melk
- 800 ml water
- beetje geraspte oude kaas
- Honig Samen maaltijdsaus lasagne tradizionale
- lasagne bladen (ik gebruikte groene bladen)
Instructies
-
Snijd alle groente fijn, hou de tomaten even apart van de rest van de groenten. Zorg dat je niets vergeet, mijn champignons waren bijna in de koelkast blijven staan…
-
Meng in een kom 300 ml melk met de mix voor bechamelsaus met een garde en laat dit indikken.
-
Rul het gehakt en breng op smaak met zout, peper en eventuele andere kruiden. Voeg de groenten toe en bak deze kort mee tot het iets geslonken is.
-
Voeg dan 800 ml water en de mix voor lasagne saus toe en laat even pruttelen. Nu kun je ook de in blokjes gesneden tomaten toevoegen.
-
Neem een grote ovenschaal en giet een beetje saus op de bodem, verdeel hier de lasagne bladen over. Bouw zo de lasagne laagje voor laagje op, eindig met lasagne bladen.
-
Giet de bechamelsaus over de lasagne bladen en verdeel dit met een spatel. Strooi een beetje kaas over de lasagne en leg wat plakjes tomaat bovenop.
-
Zet de lasagne nog zo’n 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte).
-
Laat hem een klein beetje afkoelen en daarna kun je smikkelen!
Hou jij vaak restjes groenten over? Verwerk je die dan altijd in een gerecht of gooi jij wel eens iets weg?
Honig heeft trouwens een handige groente app ontwikkeld. Daar vul je in welke groentje je over hebt en de app zoekt allerlei lekkere recepten voor je die je hiermee kunt maken. Handig!
Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer
Die bovenkant ziet er heeeeel lekker uit!
Ik heb vorige week nog lasagne gegeten. Lekker!
Aha! Helemaal goed! Laura’s Bakery op de hartige toer!
Daar maak je me helemaal blij mee.
Een heerlijk gerecht op een prachtig serves.
Het ziet er zeer smakelijk uit!
Lijkt me erg lekker en ga ik zeker maken. Mooi servies: Bunlau Castle. Dit servies heb ik ook.
Jammer dat je mee gaat in de ” kant en klaar, alles uit zakjes en pakjes cultuur”.
Zelf een tomatensaus maken is nauwelijks meer moeite.
Commercie, tja dat snap ik ook wel, maar jammer dat je er aan meedoet.
Je recensies van bakboeken begrijp ik en is voor mij al commercie genoeg!
Zelf een tomatensaus maken is inderdaad helemaal niet moeilijk en hartstikke lekker. Maar ik zal niet ontkennen dat ook hier thuis wel eens pakjes en zakjes worden gebruikt. Ik weet dat veel van mijn lezers dat ook doen. Commercie, ook ja. Maar door die commercie kan ik wel steeds meer tijd aan mijn blog besteden en heerlijke (gratis) recepten blijven delen voor iedereen. Ik zal overigens nooit iets plaatsen waar ik zelf niet achter sta 🙂