Vegetarische borrelhapjes inspiratie

8 maart 2021
Vegetarische borrelhapjes inspiratie
9

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te vinden zijn? Ik heb de 10 lekkerste vegetarische borrelhapjes voor jou op een rijtje gezet. Ik ben heel benieuwd welk borrelhapje jij binnenkort gaat maken!

Een bladerdeeghapje mag zeker niet ontbreken in dit overzicht. Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op bladerdeeghapjes! Deze brie-pecan bladerdeeghapjes zijn echt heerlijk. En ook met filodeeg kun je heerlijke borrelhapjes maken. Deze smakelijke geitenkaas hapjes met honing en tijm zijn heerlijk knapperig.

Of je nu altijd vegetarisch eet of af en toe, deze vegetarische mini loempia’s zullen zeker in de smaak vallen. En als je toch aan de slag gaat met de frituurpan, dan raad ik je aan om ook zeker deze heerlijke oesterzwam bitterballen te bakken.

Een lekker broodje hoort natuurlijk ook bij een tafel vol vegetarische borrelhapjes. Zie hier het recept voor stokbruid met kruidenboter en kaas. En wist je dat het heel simpel (en lekker) is om zelf een focaccia met olijven en knoflook te maken?

Om de borrel compleet te maken zet je lekkere crackers met een dip op tafel. Hoe lekker zien deze Griekse sesamcrackers eruit? Heerlijk te combineren met een hummus van spinazie en feta. Het recept voor deze dip komt uit Het Borrelhapjes Bakboek.

Voor vegetarische borrelhapjes is kaas een goed alternatief. Deze snelle kaaskoekjes zijn om te smullen. En dus super snel te maken! Ben je op zoek naar een hapje met een combinatie van zout met zoet? Dan moet je deze peer-hazelnoot bruschetta echt een keer proberen.

Welk borrelhapje staat er binnenkort bij jou op tafel?

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *