Bladerdeeghapjes, daar kun je nooit genoeg recepten van in huis hebben vind ik. Deze vegetarische bladerdeeghapjes met hummus waren een enorm succes. Iedereen bleef er van eten!
Vegetarische bladerdeeghapjes maken
Er zijn natuurlijk ontzettend veel recepten voor hartige bladerdeeghapjes te vinden, maar toch zijn de vegetarische hapjes in die categorie vaak in de minderheid. Daar wilde ik verandering in brengen. Ik besloot met een paar hele simpele ingrediënten te laten zien hoe makkelijk én lekker zo’n vegetarisch bladerdeeg hapje kan zijn.
Het bladerdeeg bodempje kun je op verschillende manieren afbakken. Ik koos voor simpele rechte vierkantjes, maar je kunt ook kleine bladerdeeg bakjes maken met behulp van een mini muffinbakvorm. Voor het beleggen kun je alle kanten op. Scroll wat verder naar beneden en dan lees je al mijn combinatie-tips.
Vegan bladerdeeghapjes
Op de foto zie je dat ik twee simpele combinaties heb gemaakt. Ik koos voor naturel hummus met komkommer, basilicum & gemarineerde olijven en met semi-zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en komkommer. Hierdoor zijn het vegan bladerdeeghapjes geworden. En lekker dat ze waren!