Klassieke gevulde champignons

Gepost: 10 maart 2021 Laatst bewerkt: 23 november 2023
Klassieke gevulde champignons
79

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze vonden ze heerlijk! Ik heb meteen verschillende soorten gemaakt, dus binnenkort kunnen jullie nog meer lekkere gevulde champignons op het blog verwachten. Maar vandaag beginnen we met deze klassieke, vegetarische variant met peterselie en Parmezaanse kaas.

BAKTIP: Was champignons niet onder de kraan, dan nemen ze veel water op en verliezen hun smaak. Gebruik het liefst een champignonborsteltje om ze schoon te maken.

Het Borrelhapjes Bakboek 

Met ruim 150 recepten organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. Met welk recept ga jij als eerst aan de slag?

Bestel hier!

Afbeelding
Klassieke gevulde champignons

 

Klassieke gevulde champignons

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Klassieke gevulde champignons

Deze klassieke gevulde champignons zijn een heerlijk vegetarisch borrelhapje en totaal niet lastig om te maken.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 16 champignons
  • 1 snee oud brood
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • 25 gram Parmezaanse kaas fijn geraspt
  • olijfolie

Instructies

  • Maak de champignons schoon, verwijder de stelen en snijd de stelen fijn.
  • Snijd de snee brood in kleine stukjes en bak in een paar minuten krokant in de koekenpan met wat olijfolie. Haal uit de pan en zet even opzij.
  • Verhit de koekenpan opnieuw met wat olijfolie en fruit hierin de fijngesneden sjalot, knoflook en de steeltjes van de champignons. Voeg een beetje peper en zout toe.
  • Zet het vuur uit. Voeg de blokjes brood, gehakte peterselie en de Parmezaanse kaas toe en roer er doorheen. Vul de champignonhoeden met het mengsel, druk stevig aan en doe er dan nog een mooi schepje bovenop.
  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en plaats de gevulde champignons erin. Bak de champignons 25 minuten op 180 graden.
  • Warm het lekkerst, dus serveer meteen! Eventueel met wat verse peterselie er bovenop, dat staat lekker fris.
Tips

Je kunt de champignonhoeden eventueel (voorzichtig) een beetje extra uithollen als je er meer vulling in wilt doen.
Bewaren

Ik heb nog niet geprobeerd of je de champignons afgebakken en al een dag kunt bewaren en dan weer opwarmen. Wel kun je de vulling alvast van tevoren maken en deze de dag erna pas in de champignons doen en vervolgens in de oven afbakken, zodat je ze meteen kunt serveren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *