Klassieke gevulde champignons

10 maart 2021
Klassieke gevulde champignons
41

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze vonden ze heerlijk! Ik heb meteen verschillende soorten gemaakt, dus binnenkort kunnen jullie nog meer lekkere gevulde champignons op het blog verwachten. Maar vandaag beginnen we met deze klassieke, vegetarische variant met peterselie en Parmezaanse kaas.

Klassieke gevulde champignons

Deze klassieke gevulde champignons zijn een heerlijk vegetarisch borrelhapje en totaal niet lastig om te maken.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 16 champignons
  • 1 snee oud brood
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • 25 gram Parmezaanse kaas fijn geraspt
  • olijfolie

Instructies

  • Maak de champignons schoon, verwijder de stelen en snijd de stelen fijn.
  • Snijd de snee brood in kleine stukjes en bak in een paar minuten krokant in de koekenpan met wat olijfolie. Haal uit de pan en zet even opzij.
  • Verhit de koekenpan opnieuw met wat olijfolie en fruit hierin de fijngesneden sjalot, knoflook en de steeltjes van de champignons. Voeg een beetje peper en zout toe.
  • Zet het vuur uit. Voeg de blokjes brood, gehakte peterselie en de Parmezaanse kaas toe en roer er doorheen. Vul de champignonhoeden met het mengsel, druk stevig aan en doe er dan nog een mooi schepje bovenop.
  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en plaats de gevulde champignons erin. Bak de champignons 25 minuten op 180 graden.
  • Warm het lekkerst, dus serveer meteen! Eventueel met wat verse peterselie er bovenop, dat staat lekker fris.
Tips

Je kunt de champignonhoeden eventueel (voorzichtig) een beetje extra uithollen als je er meer vulling in wilt doen.

Bewaren

Ik heb nog niet geprobeerd of je de champignons afgebakken en al een dag kunt bewaren en dan weer opwarmen. Wel kun je de vulling alvast van tevoren maken en deze de dag erna pas in de champignons doen en vervolgens in de oven afbakken, zodat je ze meteen kunt serveren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *