
Of je ze nou aankomende maandag voor Koningsdag maakt of er dit weekend al lekker van geniet: deze peer-hazelnoot bruschetta zullen zeker in de smaak vallen. Ik mag graag bruschetta’s maken, zeker het laatste jaar heb ik al ontzettend veel verschillende soorten gemaakt. Hier op het blog vind je er een hoop, maar ook in mijn laatste boek Het Borrelhapjes Bakboek staan er een hoop. Ik voel een bruschetta inspiratie artikel opkomen haha 😉 . Maar nu eerst: genieten van deze knapperige broodjes met peer en hazelnoten.

Peer-hazelnoot bruschetta
Ingrediënten
- 1 ciabattabrood
- teentje knoflook
- flinke scheut olijfolie
- peper en zout
- 150 gram geitenkaas
- 75 gram Griekse yoghurt (10% vet)
- 1,5 el honing
- 2 tl citroensap
- 1-2 peren
- handje hazelnoten
Instructies
- Pers het teentje knoflook uit en doe dit samen met een scheut olijfolie, peper en zout in een kommetje. Roer door en laat even staan. Snijd de ciabatta in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik en leg deze op een bakplaat. Met een bakkwastje smeer je ze in met het olijfolie mengsel.
- Zet de plakjes ciabatta ongeveer 10 minuten in de oven op 180 °C (boven- en onderwarmte) zodat ze lekker knapperig worden.
- Maak de geitenkaasspread vast door geitenkaas, yoghurt, honing en citroensap door elkaar te roeren.
- Snijd ook de peren vast in plakjes en hak de hazelnoten fijn.
- Als de broodjes iets zijn afgekoeld smeer je ze in met met de spread, beleg ze vervolgens met peer en hazelnoot.
Het is extra lekker om de hazelnoten even in de pan of oven te roosteren.
Eenmaal samengesteld gelijk serveren.
Echt heerlijk! Ook zeker proberen als je niet van geitenkaas houdt.
Ik houd daar normaal gesproken ook niet van maar bij deze proef je
er (bijna) niets van.