Over ongeveer 1,5 week ligt Het Borrelhapjes Bakboek in de winkels en ik kan echt niet meer wachten om het in mijn handen te hebben. De zenuwen nemen ook toe, want straks kan iedereen het zien en dat is toch spannend. Is iedereen net zo enthousiast als dat ik ben? Vandaag wil ik jullie vast een voorproefje geven uit mijn nieuwste boek met het recept voor de spinazie-feta hummus. Een hummus die inmiddels bij mijn favorieten hoort en hier vast nog heel vaak gemaakt gaat worden. Net als de vier andere soorten hummus die in het boek staan.
Als je benieuwd bent naar het boek, ik vertel je er in dit artikel meer over. En als je een pre-order (hebt ge)plaatst kun je nog meedoen aan de winactie voor een goedgevulde Laura’s Bakery borreltas!
Spinazie-feta hummus
Ingrediënten
- 250 gram kikkererwten uit blik
- 100 gram spinazie fijngehakt
- 75 gram feta
- 8 gram dille
- 2 el tahin
- 2 tenen knoflook
- sap van een halve citroen
- scheut olijfolie
- 0,5 tl komijn
- peper en zout
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en mix tot een egale massa. Breng eventueel verder op smaak met komijn, peper en zout.
Aan deze combinatie zou ik nou nooit denken! Het is wel verantwoord snacken zo met al die groenten en peulvruchten 🙂
Dan mag er een extra dikke laag op je toastje 😉
Dat wordt zeker spannend. Maar dit ziet er al heerlijk uit.
Wat voor een soort toast of broodje heb je er bij gedaan?
“Sterkte” voor de komende dagen! 😉
Dankje Trudy! 😀 Het is een vers pita broodje in stukjes gesneden.
Klinkt echt lekker!
Ik heb net gisteren het borrelhapjes boek besteld. Leuk! Dus net gelijk meegedaan aan de actie 🙂
Succes met de laatste dagen afwachten!
wat een superleuke hapjes, ga snel mensen uitnodigen.. 🙂
Jaaa, leuk!
Is er ook een recept beschikbaar voor het brood bij deze humus ziet er zo lekker uit?
Zeker! Dat recept staat in mijn Borrelhapjes Bakboek 😀
Wauw, dit is de beste hummus die ik ooit geproefd heb. Bedankt Laura!!!!
Diepvries spinazie of verse gebruikt? Lijkt me heerlijk
Ik heb verse spinazie gebruikt.