Vandaag weer eens een recept dat in mijn hoofd heel anders ging worden dan het uiteindelijke resultaat. Dat het geitenkaas hapjes met honing en tijm gingen worden stond al vast, maar het idee was eigenlijk om er rolletjes van te maken. De geitenkaas wilde ik op smaak brengen om er vervolgens slierten van te spuiten op het filodeeg. Bij nader inzien leek het mij alleen nogal een gedoe als de geitenkaas al in zulke fijne plakjes gevormd was. En dat deed me denken aan de feta filodeeg hapjes waar ik ook gewon los wat honing bij deed. Het plan veranderde en ieder schijfje geitenkaas kreeg wat stukjes tijm en een kneepje honing. Kwestie van oprollen, losjes inpakken en op de bakplaat leggen. En genieten uiteraard, maar dat zal niet zo moeilijk zijn.
Geitenkaas hapjes met honing en tijm
Geitenkaas hapjes met honing en tijm
Dat wordt smullen met deze smakelijke geitenkaas in knapperige filodeeg pakketjes.
Porties: 10 stuks
Ingrediënten
- 5 vellen filodeeg
- 10 schijfjes geitenkaas verpakking van 200 gram is genoeg
- honing
- tijm vers
- olijfolie
Instructies
-
Halveer de vellen filodeeg, zodat je 10 langwerpige velletjes hebt. Zorg ook dat de schijfjes geitenkaas, honing, tijm en olijfolie klaarstaan.
-
Smeer het filodeeg ruimschoots in met olijfolie. Leg een stukje geitenkaas op het velletje en druppel hier een half theelepeltje honing over, maak het af met wat verse tijm. Rol het vel filodeeg helemaal op, als laatst vouw je de uiteinden onder het pakketje. Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit proces voor alle hapjes.
-
Bak de geitenkaas hapjes goudbruin en krokant in een oven van 220°C (boven- en onderwarmte) voor ongeveer 10 minuten.
Tips
- Werk rustig met filodeeg en wees niet bang om teveel olijfolie te gebruiken, dit om scheuren zoveel mogelijk te voorkomen.
- Serveer met een frisse yoghurt dip zoals tzatziki.
Bewaren
De hapjes zijn vers uit de oven het lekkerst. Na bereiden kun je de pakketjes afgedekt in de koelkast voor 2-3 dagen bewaren. Warm ze voor serveren weer even op in een oven van 180°C.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Ziet er heerlijk uit!!
Zou dit ook met bladerdeeg werken ipv filodeeg?
Ja hoor, wel een ander eindresultaat natuurlijk, maar het kan.
Heerlijk!! Volgende week visite…. komt goed, heb er nu al trek in!
Ziet er goed uit.. maar geitenkaas is hier echt geen succes.. welke kaas zou je nog meer kunnen gebruiken?
Ik zou een ander borrelhapje kiezen, deze hapjes draaien echt om de geitenkaas. https://www.laurasbakery.nl/category/hartig-bakken/borrelhapjes/
Eet al bijna mijn hele leven geen vlees, dus super blij met alle lekkere hapjes om uit te proberen! Bedankt
kan je dit recept ook even op voorhand maken? Of het misschien invriezen voor je het afbakt?
Zie de bewaartip: De hapjes zijn vers uit de oven het lekkerst. Na bereiden kun je de pakketjes afgedekt in de koelkast voor 2-3 dagen bewaren. Warm ze voor serveren weer even op in een oven van 180°C.