Behind the scenes: februari 2015

Gepost: 28 februari 2015 Laatst bewerkt: 2 juli 2023
0

Behind the scenes: februari 2015

Februari, wat was je leuk! Ik heb uiteraard weer heerlijk gebakken maar ik ben ook regelmatig op pad geweest. Ik ging naar ’s Gravenzande voor een kijkje achter de schermen bij Hidde de Brabander, ging een paar dagen op bezoek bij collega blogger en vriendin Lian en was ook regelmatig achter het computerscherm te vinden. Kijk je mee?

De trein heb ik veel gezien deze maand. Ik was één van die keren vrij vroeg op het station van Haarlem, dus besloot even een nieuwe winkel op te zoeken: Het Zoete Stationnetje. Een super zoete winkel waar wafels en crêpes vers voor je gemaakt worden, maar waar je ook terecht kunt voor allerlei andere zoete lekkernijen. Ik kocht niets om te proeven. Mijn ontbijt had ik nog maar net op en ik wist dat er lekkers stond te wachten aan het eind van de reis.

Behind the scenes: februari 2015

Die reis ging naar ’s Gravenzande. Samen met een groepje zoete bloggers gingen we een dagje langs bij patissier Hidde de Brabander. We mochten een kijkje in de keuken nemen en zagen met eigen ogen hoe nougat nou eigenlijk gemaakt wordt. En proeven deden we natuurlijk ook!

Geen idee hoe nougat nou eigenlijk gemaakt wordt? Bovenstaande foto laat je het proces in vogelvlucht zien. Het was een leuke en leerzame dag, maar vooral ook heel erg gezellig.

Behind the scenes: februari 2015

Later die week ging ik naar het concert van Straight No Chaser, een a capella mannenkoor. Ik ben ze ooit eens op YouTube tegengekomen met de Christmas can can en heb sindsdien vele video’s voorbij zien komen. Naast dat ze ontzettend goed zingen, wordt er ook veel humor in verwerkt. In Nederland zijn ze nog niet zo bekend, maar in Amerika staan de tv shows voor ze in de rij. Gelukkig voor mij (en de rest van de familie) maken ze nu hun eerste Europese tour en deden ze ook Amsterdam aan. Dat werd dus een gezellig avondje met de familie!

Behind the scenes: februari 2015

De ochtend na het concert ging mijn wekker al vroeg en ging ik op weg naar het mooie Limburg! Op het perron wachtte Lian mij op en gingen we boodschappen doen voor onze zoete plannen. We gingen met meringue aan de slag en maakten overheerlijke cinnamon rolls. Die recepten ga je binnenkort hier zien!

We wilden eigenlijk ook nog een dagje naar Maastricht gaan. We vonden het alleen niet zo fijn om dan de hele dag in de regen te lopen, dit uitje hebben we daarom maar uitgesteld. In plaats daarvan bakten we de cinnamon rolls en zijn we ’s middags nog even naar Venlo gegaan, helemaal geen slecht alternatief!

Behind the scenes: februari 2015

Ik zei al dat ik weer heerlijk heb gebakken deze maand. Na dat bakken moet het resultaat altijd eerst op de foto voordat er gesmuld kan worden. Hier een kleine indruk hoe dat er hier thuis uit ziet. De chaos eromheen in de keuken moet je er nog maar bij denken 😛 .

Behind the scenes: februari 2015

Ook ben ik deze maand weer lekker verder gegaan met de categorieën. Na vorige maand de allergieën categorie te hebben geïntroduceerd, volgde deze maand Food Talk. Ik vond het zonde dat veel artikelen in het archief verdwenen en niet zo makkelijk meer terug te vinden waren, dat maakte het ook niet echt overzichtelijker. Daarom dus nu een nieuwe categorie waaronder weer verschillende rubrieken vallen om zo nog makkelijker berichten terug te vinden!

Behind the scenes: februari 2015

Nog zo’n nieuwe rubriek is Laura Kookt. Deze rubriek geeft mij de mogelijkheid om zo af en toe ook mijn kookkunsten met jullie te delen. Hebben jullie de souvlaki al gezien? Komende maandag volgt een nieuw recept in deze rubriek die perfect bij de souvlaki past 😉 .

Dit was mijn februari in vogelvlucht, tijd voor een nieuwe maand! Hopelijk zet de lente goed door. Het zonnetje dat ik de laatste weken al wat vaker zag beviel mij wel!

Wil je meer behind the scenes foto’s zien? Volg mij dan op Instagram via @laurasbakery.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Margot schreef:

  Wat heb je leuke dingen gedaan. Leuk om te zien!

 2. ohladybake schreef:

  wat een leuke maand bij jouw!
  kijk al uit naar de receptjes!

 3. Amelia schreef:

  Dag Laura,

  ik ben zelf ook een blogster uit België! Ik vroeg me af bij het zien van je foto’s waar je die mooie wit houten ondergrond vandaan hebt? Je maakt er prachtige foto’s mee! Ik zoek namelijk ook zo’n ondergrond. Alvast bedankt voor de info!

  1. Laura schreef:

   Die heb ik via Etsy besteld (verkoper in Amerika)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *