Snelle kaaskoekjes

21 juni 2019
67

Kun je iets een recept noemen als je slechts 1 ingrediënt nodig hebt? Ik heb even getwijfeld of ik deze kaaskoekjes online moest zetten, maar omdat ik niemand dit lekkere ideetje wil onthouden deel ik hem dan toch. Het is niet meer dan kaas smelten in de oven tot het een knapperig koekje wordt. Het idee van een ovengerecht met kaas als topping waarbij de ‘gemorste’ stukjes kaas op de bakplaat van die knapperige stukjes worden. Ik ben zo’n persoon die die stukjes opsnoept voordat ik aan de maaltijd zelf begin. Je kunt trouwens elke kaassoort gebruiken die je maar wilt. Wij gebruikten Parmezaanse en belegen kaas. Ieder apart, maar je kunt ook kazen mixen als je wilt. Extra kruiden zijn niet nodig trouwens, naast dat de kaas al genoeg smaak heeft is de kans groot dat deze kruiden verbranden (zeg ik uit ervaring), zonde van de kaas. Een heerlijke snack die je bij lekkere trek binnen 10 minuten gemaakt hebt!

Snelle kaaskoekjes

Super makkelijk, razendsnel klaar en onweerstaanbaar lekker: snelle kaaskoekjes. 100% kaas is 100% smullen maar!
Porties: 7 cm in doorsnede

Ingrediënten

  • Parmezaanse kaas (grof) geraspt
  • Oude/belegen kaas geraspt

Instructies

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strooi per koekje twee theelepels kaas op het bakpapier en spreid uit tot een rondje van zo’n 7 cm in doorsnede.
  • Bak de kaaskoekjes in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte). De parmezaanse kaaskoekjes bak je voor 7 minuten. De oude/belegen kaaskoekjes bak je voor 5 minuten.
  • Haal uit de oven om af te koelen. De kaaskoekjes zijn klaar wanneer ze krokant en afgekoeld zijn.

Tips

  • Tip: Per koekje heb je twee theelepels geraspte kaas nodig. Met weinig kaas kun je al veel koekjes maken. Kies zelf hoeveel je er wilt bakken.
  • Bewaren: afgesloten in een trommel of bakje op een droge en koele plek kun je de koekjes enkele dagen bewaren. Let er wel op dat de koekjes minder krokant worden. Om die reden zijn ze vers het lekkerst.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Mirjam schreef:

    😂😂😂😂😂😂, dat doe ik ook altijd als ik een panpizza maak. Ik strooi dan bewust extra kaas naast de pizza want dat vind ik eigenlijk het lekkerst🤗

    Recept Panpizza: 1 persoon

    2 tostiboterhammen bruin of wit
    1 grote tomaat in dunne plakken
    100 gr. Geraspte kaas oud
    1 kleine ui in dunne reepjes
    1/2 teentje knoflook fijngesnipperd

    2 boterhammen naast elkaar in koekenpan (anti aanbak).
    Boterhammen beleggen met tomaat.
    Hierover de ui en knoflook verdelen en dan alles bedekken met een flinke laag geraspte kaas.
    Pan met deksel op grote pit op lage stand een kleine 15 minuten bakken tot de kaas helemaal is gesmolten en de onderkant van het brood mooi bruin is (anders nog iets langer laten staan)
    Eet smakelijk🙃

  2. Endboss schreef:

    Tip: beetje venkelzaad erop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *