Welk vegetarisch gehakt raad jij aan om te gebruiken?
Het is in ieder geval van groot belang dat het “rauw” vegetarisch gehakt is en dat het niet al is voorgebakken. Bij vegetarisch gehakt zie je dat laatste namelijk vaak en dat werkt absoluut niet om saucijzenbroodjes te bakken.
Zelf heb ik het Beyond Mince gehakt gebruikt van Beyond Meat. Dat werkte perfect in onderstaand recept, maar dat geldt vast en zeker ook voor andere soorten niet voorgebakken vegetarisch gehakt. Laat het vooral even weten in de reacties als jij een ander merk hebt uitgeprobeerd, dat is voor andere lezers ook handig om te weten.
Vandaag gemaakt en ze zijn top! Heb 200gr ‘gehakt’ van Plus eigen merk gebruikt en qua kruiden een half recept aangehouden. Ketchup vervangen door Curry en de Worcestersaus door 1:1 sojasaus en citroensap en een beetje sriracha. Erg lekker! Ga dit absoluut vaker maken 🙂
Hi Laura,
Kan ik dit ook een dag van tevoren maken, en hoe bewaar ik het dan? Kunnen ze kort van tevoren nogmaals in de oven om op te warmen?
Dank alvast!
Zie de tip onderaan het recept bij bewaren. Je kunt de gehaktstaven ook in de koelkast bewaren en dan alleen nog afbakken, dat is wel het lekkerste met bladerdeeg.
Ik ga het vandaag maken, ben benieuwd, maar was wel blij dat ik nog even checkte: worcestersaus is namelijk niet vegetarisch!
Goed punt! Je hebt ook vega(n) varianten of je kunt het vervangen voor 1 tl sojasaus met 1 tl azijn/citroensap en een paar druppels sambal/chilisaus.
Beyond Meat mag na bereiding niet opnieuw verwarmd/ingevroren worden!
Worcestersaus is niet vegetarisch! Het is gemaakt van ansjovis!
Klopt inderdaad! Je hebt ook vega(n) varianten of je vervangt het met 1 tl sojasaus gemengd met 1 tl azijn/citroensap en eventueel een paar druppels sambal of chilisaus.
Vandaag gemaakt en vind ze erg lekker! Wist alleen niet dat Worcestershire saus niet vega is, zou je dat bij de ingrediëntenlijst kunnen vermelden?
Goed om te horen en goed punt! Gelijk even toegevoegd.
ik vond een heerlijk lekker recepten om bij de film avond te geven of als ontbijt met een heerlijk tas koffie of tussen doortje