Vanillesaus zonder slagroom
Dit is afhankelijk van de reden waarom je vanillesaus zonder slagroom wil maken. Ik gebruik zelf het liefst slagroom voor vanillesaus omdat dit de lekkerste en meest romige saus oplevert. Je zou ook in plaats van alleen slagroom een combinatie van slagroom en melk kunnen gebruiken (1:1 verhouding), maar dat is net even wat minder lekker als je het mij vraagt.
Als je de slagroom wil vervangen door een lactosevrij alternatief, dan zou ik kiezen voor een lactosevrije slagroom.
Als je de kokende slagroom in één keer bij het eimengsel giet, gaat het dan niet schiften? Of gebeurt dat niet als je de eieren op kamertemperatuur gebruikt?
Ingrediënten moeten sowieso altijd op kamertemperatuur zijn. En als je het rustig toevoegt is er niet aan de hand.
Ik maak vanillesaus altijd bij topfenstrudel. Een kwarkachtige variant op een apfelstrudel die alleen in de Oostenrijkse Alpen bekend is. Thuis al enkele keren een poging gewaagd om het na te maken, maar die van de berghutjes in Salzburgerland blijven niet te overtreffen!
Bij wafels is deze saus ook heel lekker
Groetjes Lieke
Ik neem aan dat vanille extract ook kan. Hoeveel adviseer je hiervan te gebruiken in de vanillesaus?
Dat is ook mogelijk, ik zou dan 2-3 tl gebruiken.
Dit is fantastisch! 🙂
ben gevraagd om voor een gin proeverij hartigs en wat zoetigs te maken waarin de gin verwerkt is.hartig is makkelijk, maar wat zijn de regels voor iets zoets. injektie is daar een speciaal spuitje voor, gaat dat per theelepel, , dus koken met drank…in gebak bv.
Ik houd niet zo van drank in gebak, dus daar heb ik geen ervaring mee. Ik zou gewoon wat proberen en beetje bij beetje toevoegen (en tussendoor proeven natuurlijk)
Heb de saus gemaakt, echt heel lekker! Dankjewel voor t recept!
Hoi,
Ik wilde deze vanillesaus maken. Zodra het eigeel in aanraking met de warme slagroom kwam, werd het direct gebakken… Ik heb het eigeel eruit gezeefd. Een soort zoete omelet is het geworden. De dochter vond het heerlijk, maar niet helemaal de bedoeling natuurlijk. Nog tips?
Oei haha, dat is zeker niet de bedoeling. Je moet het niet te snel aan elkaar toevoegen, zodat het eigeel aan de temperatuur van de slagroom kan wennen. Ik doe het meestal in een dun straaltje en roer het meteen stevig door zodat de warmte zich verdeelt.
Hallo mevrouw,
Kan je op dezelfde manier karamelsaus maken? Zo ja, hoe dan?
Voor karamelsaus heb ik een ander recept online staan: https://www.laurasbakery.nl/makkelijke-karamelsaus/
Kan ik de saus later weer opwarmen, om zo warme vanillesaus bij het dessert te serveren?
Zeker, staat onderaan het recept vermeld. Even in een pannetje opwarmen en voila!
Oeps, helemaal overheen gelezen. Maar ik ben enthousiast om dit recept te proberen voor kerst 🙂
Goedemiddag,
Kan de suiker ook vervangen worden door Candarel ivm suikerziekte?
Als dit kan hoeveel Candarel zou er dan in moeten?
Ik durf dat helaas niet te zeggen (nog niet geprobeerd), maar ik lees het graag terug als jullie het wel thuis testen. Daar hebben andere lezers ook weer wat aan.
Dag Laura,
Wat betreft de vanillesaus:
Ik heb kleine mini-kokertjes met vanillepoeder zakje zitten er 5( 1,5 gr)
0,3 per kokertje dus
Hoeveel zou ik dan moeten gebruiken aub..?
En met appelmoes kan dat eigenlijk ook hé haha
Je recepten zijn fantastisch!!!! Echt toppers
Lieve groetjes en bedankt
Fijne dag
Is het puur vanillepoeder? Dus niet dat het stokje ook mee gemalen is?
Puur poeder ja
Wat is deze saus lekker zeg
Kan ik ook vanille saus invriezen?
Ik heb dit nog niet getest, maar mij lijkt dat het moet kunnen. Wel goed opletten met het ontdooien: in de koelkast zodat het temperatuurverschil niet te groot is en de saus niet gaat schiften.
Ik heb deze saus gemaakt maar hij bleef dun ik heb toch iets niet goed gedaan maar weet niet wat
Lastig vanaf hier te bepalen waar het mis is gegaan, maar wellicht niet lang genoeg in laten dikken.
goeiedag! ik moet dit maken voor 60 personen haha 🙂 hoeveel appelstrudel (200gram) denk je dat dit recept kan overgieten? 2? 4?
ik hoor het graag!
groetjes
Zo dat is flink wat! Ik durf je het niet precies te zeggen, ligt er maar net aan hoe groot de portie is en hoeveel saus je lekker vindt. Ik zou vooral genoeg maken!
Ow, wat lekker. Bedankt voor het recept!
Hoi Laura, dit ziet er heerlijk uit! Maar: ik ben zwanger en mag geen rauw ei. Heb je tips hoe vanillesaus te maken zonder rauwe eieren?