Je hebt wel eens recepten waarvoor je alleen eiwitten of eidooiers nodig hebt. Is dat er nou maar eentje, dan wil ik het overgebleven eiwit of eidooier nog wel eens weggooien. Maar het komt ook wel eens voor dat ik er veel meer over houd. Zonde om weg te gooien, hier kun je prima weer andere recepten mee maken. Daarom een overzicht van recepten die je kunt maken met (overgebleven) eiwitten! Sommige van onderstaande recepten heb ik al eens gemaakt, die herken je aan de gekleurde tekst. Als je er op klikt word je doorverwezen naar het recept.
Recepten met overgebleven eiwitten
- meringues (Italiaans of Frans)
- macarons
- pavlova
- royal icing
- angelfood cake (witte cake)
- kokosmakronen
- marshmallows/spekjes
- paneren van vlees, vis, kroketten, etc.
- mousse
- financiers
- Haagse bluf
Invriezen
Je kunt eiwitten ook prima invriezen. Een handige manier om ze in te vriezen is in een ijsblokjesvorm, dan kun je één eiwit per vakje invriezen. Handig voor als je recept straks zegt dat je vier eiwitten nodig heeft. Je laat ze even ontdooien en kunt ze daarna gebruiken. Bewaar de ingevroren eiwitten maximaal 3 maanden in de vriezer.
Wat maak jij voor recepten met (overgebleven) eiwitten?
(Een overzicht van recepten met alleen eidooiers vind je hier!)
Nooit geweten dat je dit ook kan bewaren in de vriezer.
Haagse Bluf….
Wat kan je maken als je opgeklopt eiwit over hebt? Ik had voor het recept 5 eiwitten nodig, maar dat werd zoveel dat het niet in mijn oven paste 🙂 ….
Javais of bokkenpootjes
Ik gebruik eiwitten voor havermout/bananenpannenkoekjes. Net zo lekker als met een heel ei.
Ik heb ingevroren eiwitten opgeklopt voor op de citroen taartjes. Ik had wel moeite om het eiwit goed stijf te kloppen. Ik heb de kom en garde met citroensap ontvet. Enig idee of dat aan het invriezen ligt dat het opkloppen niet helemaal lukt?
Hoi Laura, enig idee of je kant en klare eiwitten, zoals bijv. Two chicks (AH) ook kan invriezen?
Hallo Laura,
Geniet zo van jou recepten geweldig.
Wil graag weten of gepasseerd eiwit
In kunt vriezen ?
Alvast bedankt🍰
Gepasteuriseerd hahaha sorry😂
Haha, lekker laten passeren ;). Ik weet het eigenlijk niet zeker met gepasteuriseerd eiwit, maar het lijkt me van wel.
Ga het gewoon proberen 😆
Wat kan je met (dat) eigeel, de dooiers, doen? Vind het ook zonde om die weg te doen, bakken lukt niet echt…p.s. liefst met biogische eieren!
https://www.laurasbakery.nl/recepten-met-overgebleven-eidooiers/
hoi Laura,
wat ik vaak maak van overgebleven eiwit zijn kattentongen… die vinden ze hier heerlijk…en hapt zo makkelijk weg.