Recepten met overgebleven eiwitten

27 augustus 2015
8

Mixer opzetstukken 1

Je hebt wel eens recepten waarvoor je alleen eiwitten of eidooiers nodig hebt. Is dat er nou maar eentje, dan wil ik het overgebleven eiwit of eidooier nog wel eens weggooien. Maar het komt ook wel eens voor dat ik er veel meer over houd. Zonde om weg te gooien, hier kun je prima weer andere recepten mee maken. Daarom een overzicht van recepten die je kunt maken met (overgebleven) eiwitten! Sommige van onderstaande recepten heb ik al eens gemaakt, die herken je aan de gekleurde tekst. Als je er op klikt word je doorverwezen naar het recept.

Recepten met overgebleven eiwitten

Invriezen

Je kunt eiwitten ook prima invriezen. Een handige manier om ze in te vriezen is in een ijsblokjesvorm, dan kun je één eiwit per vakje invriezen. Handig voor als je recept straks zegt dat je vier eiwitten nodig heeft. Je laat ze even ontdooien en kunt ze daarna gebruiken. Bewaar de ingevroren eiwitten maximaal 3 maanden in de vriezer.

Wat maak jij voor recepten met (overgebleven) eiwitten?

(Een overzicht van recepten met alleen eidooiers vind je hier!)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

22 reacties

  1. chucky1012 schreef:

    Nooit geweten dat je dit ook kan bewaren in de vriezer.

  2. Ilse schreef:

    Haagse Bluf….

  3. Karin schreef:

    Wat kan je maken als je opgeklopt eiwit over hebt? Ik had voor het recept 5 eiwitten nodig, maar dat werd zoveel dat het niet in mijn oven paste 🙂 ….

  4. Miek schreef:

    Javais of bokkenpootjes

  5. Martine schreef:

    Ik gebruik eiwitten voor havermout/bananenpannenkoekjes. Net zo lekker als met een heel ei.

  6. Marianne schreef:

    Ik heb ingevroren eiwitten opgeklopt voor op de citroen taartjes. Ik had wel moeite om het eiwit goed stijf te kloppen. Ik heb de kom en garde met citroensap ontvet. Enig idee of dat aan het invriezen ligt dat het opkloppen niet helemaal lukt?

  7. Karen schreef:

    Hoi Laura, enig idee of je kant en klare eiwitten, zoals bijv. Two chicks (AH) ook kan invriezen?

  8. Conny schreef:

    Hallo Laura,
    Geniet zo van jou recepten geweldig.
    Wil graag weten of gepasseerd eiwit
    In kunt vriezen ?
    Alvast bedankt🍰

  9. Conny schreef:

    Gepasteuriseerd hahaha sorry😂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha, lekker laten passeren ;). Ik weet het eigenlijk niet zeker met gepasteuriseerd eiwit, maar het lijkt me van wel.

  10. Conny schreef:

    Ga het gewoon proberen 😆

  11. Hannie schreef:

    Wat kan je met (dat) eigeel, de dooiers, doen? Vind het ook zonde om die weg te doen, bakken lukt niet echt…p.s. liefst met biogische eieren!

  12. Ingrid schreef:

    hoi Laura,
    wat ik vaak maak van overgebleven eiwit zijn kattentongen… die vinden ze hier heerlijk…en hapt zo makkelijk weg.

  13. Elke schreef:

    Beste Laura,
    Wat een leuke tips!
    Wanneer ik eiwit gebruik tijdens het bakken van granola, heeft dat dan effect op de houdbaarheid van de granola?
    Moet ik rekening houden met een minder lange houdbaarheid?
    Is er dan een verschil tussen eiwit van verse eieren of gepasteuriseerd eiwit?

    1. Laura Kieft schreef:

      Eiwitten heb ik nog nooit in granola gebruikt, dus dat durf ik je niet te zeggen. Gepasteuriseerd eiwit is verhit en mogelijke bacteriën zijn daarmee onschadelijk gemaakt, verder zijn er in principe geen verschillen. Wel vind ik met het opkloppen van eiwitten dat dit makkelijker gaat met verse eiwitten, vooral sneller.

  14. Desiree schreef:

    Hey Laura :). Ik lees dat als je ei wil invriezen je zout of suiker moet toevoegen. Deel jij die mening? Ik ga iets maken waarvoor ik 6 eidooiers nodig heb, dus ik houd veel eiwitten over die ik wil gaan invriezen.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb het ooit wel eens zonder gedaan en dat lukte ook. Maar het schijnt wel beter te zijn met wat zout inderdaad. Zelf nooit geprobeerd, want ik gebruik mijn overgebleven eidooiers of eiwitten gelijk in een ander recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *