Ben jij ook zo gek op crème brûlée? Dan wil je deze crème brûlée taart absoluut proeven. Je favoriete romige dessert met krokante topping is nu gecombineerd met een brosse bodem. Smullen!
Makkelijke crème brûlée
Ik heb jarenlang het recept voor crème brûlée op mijn baklijstje laten staan omdat ik dacht dat het ingewikkeld was. Niets is minder waar, crème brûlée is echt heel erg makkelijk om te maken.
Voor deze crème brûlée taart gebruik ik hetzelfde recept (in dezelfde hoeveelheden) als voor mijn gewone crème brûlée, die heb ik inmiddels al vaak gemaakt en het gaat altijd goed. Belangrijk is dat je de eidooiers en suiker goed door elkaar klopt met een garde.
In een pannetje breng je slagroom en vanille aan de kook, maar dan ook echt nét aan de kook. Ik haal de pan van het vuur zodra het dat punt bereikt is. Je wilt het niet door laten koken omdat het dan te heet is en dan kan de bindende kracht van de eieren verminderen.
De taart was heeeerlijk en leuk om te maken. Alleen de rietsuiker wilde met het gasbrandertje niet smelten. Ook onder de gril, die ik nooit gebruik en daarom erg ging walmen, lukte het niet. Misschien dat ik geen geduld had en bang was dat de taart zou verbranden. Hoe lang duurt het bij jou?
Ik ga hem zeker nog een keer maken.
Grt Martine
Wat vervelend zeg! In principe gaat dat vrij snel, dus ik denk dat ik enkele minuten bezig was met mijn gasbrander voor de hele taart?
Maar het maakte de taart niet minder lekker hoor. Wij hebben ervan genoten. Ik ga het gewoon nog een keer proberen.
Hoi ik heb hem geprobeerd en oh wat is ie lekker! Zowiso voor herhaling vatbaar.🥰
Wel zakte mijn randen van mijn bodem in na het blindbakken waardoor ik niet het volledige crème brulee mengsel kon gebruiken. Enig idee? Had mijn deeg mooi tegen de randjes gedrukt en afgesneden. Heb ze blindgebakken met bakparels.
Is de taart wel volledig afgekoeld en opgesteven in de vorm? Een zandbodem brokkelt helaas vrij snel, dus er moet voorzichtig mee worden omgegaan. Zomaar afbrokkelen hoort natuurlijk niet!
Dat gebeurde bij mij ook, wellicht meer bakparels tot aan e bovenkant??
Kan ik wel proberen, nu had ik 1 potje. Zal een 2e potje aanschaffen 😇😅
Hoi Laura,
Wat ziet deze taart er weer heerlijk uit!
Nu vroeg ik mij af, als ik het over kleine bakjes verdeel van 10 cm, is dan de bak tijd het zelfde?
Daar kun je dit artikel voor gebruiken: https://www.laurasbakery.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/
Kan deze taart ook voor zwangeren? Ivm de eieren
Het wordt nog gebakken/verwarmd, dus volgens mij kan het dan gewoon. Maar check vooral zelf even de huidige richtlijnen 🙂
Hallo, ziet er lekker uit! Heb je toevallig een linkje voor de taartvorm die jij gebruikt?
Dit is de quichevorm uit mijn eigen collectie geweest (met uitneembare bodem), maar als je zoekt op quichevorm 27 cm, vind je soortgelijke producten online.
Hallo,
ik wil graag dit recept eens proberen. Echter weet ik niet of ik mijn kruimeldeeg na het blindbakken uit de vorm moet halen en daarna de creme brulee er in moet doen of laat je het deeg in de bakvorm zitten?
Je laat het deeg in de vorm zitten.
Hallo, ik wil deze taart volgende week maken. Ik heb alleen een stenen quichevorm. Kan dat ook?
Hartelijke groeten,
Angelique
Dat heb ik zelf niet getest, maar denk van wel hoor!
Hoeveel gram bakbonen heb je nodig?
Dat durf ik zo niet te zeggen, maar 300 gram lijkt me voldoende. Gewoon vullen totdat de hele bodem bedekt is.
Hoi!
Even een vraagje, deze taart wil ik morgen graag maken, maar ik twijfel of ik hiervoor de deeghaak moet gebruiken of de platte menghaak? Ik denk het laatste maar omdat er staat dat het een stevig deeg moet worden twijfel ik toch.
Alvast bedankt!!
De platte menghaak inderdaad, de deeghaak gebruik ik voornamelijk voor brood achtig deeg wat je vaak ook wat langer moet kneden.
Bedankt voor je vlotte reactie!