Speculoos cheesecake bites

Gepost: 6 juli 2021 Laatst bewerkt: 22 januari 2024
Speculoos cheesecake bites
293

Cheesecakes zijn mateloos populair en dat begrijp ik helemaal! De laatste tijd bak ik zelf vooral cheesecake bites. Deze Bastogne cheesecake bites en citroen cheesecake bites met paaseitjes herinner je je misschien nog wel. Nu heb ik weer een nieuwe variant gemaakt: Speculoos cheesecake bites. Ik ben dol op dit koekje en bak er graag mee. Zo maakte ik al eens een Speculoos cake en de Speculoos blondies waren al helemaal fantastisch. Ik heb zelfs nog een recept met dit heerlijke koffiekoekje op de plank liggen, maar die zal ik later met jullie delen. Vandaag is het tijd voor cheesecake bites!

Speculoos cheesecake bites-2a

Recept afdrukken

4.83 van 23 stemmen

Speculoos cheesecake bites

Dol op cheesecake? Dan heb ik een heerlijk recept voor je! Geen grote en machtige punt cheesecake dit keer: ik ging namelijk voor cheesecake bites. Mét speculoos! En daar mag je er van mij dan best twee van nemen hoor. 
Porties: 16 stuks
voor een 20 x 20 cm bakvorm

Ingrediënten

  • 175 gram Speculoos koekjes
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram roomkaas
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 60 gram zure room
  • 1 tl vanille-extract
  • 10 gram bloem
  • 80 gram speculoospasta

Topping

  • 60 ml slagroom
  • 1 el vanillesuiker
  • 125 gram mascarpone
  • 8 Speculoos koekjes

Instructies

  • Maal de koekjes fijn en smelt de boter. Voeg deze twee samen en roer door elkaar. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de met bakpapier bekleedde vorm en duw stevig aan met bijvoorbeeld een lepel.
  • Mix de roomkaas en suiker door elkaar. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot ze zijn opgenomen. Meng de zure room, vanille-extract en bloem door het mensel tot een glad beslag.
  • Giet de cheesecakelaag over de koekbodem. Roer de speculoospasta los en verdeel kleine beetjes over de vorm met twee theelepels.
  • Bak de cheesecake in 40 minuten op 150 °C (boven- en onderwarmte). Laat deze na het bakken afkoelen in de oven. Daarna zet je de cheesecake een nachtje in de koelkast.
  • Snijd de cheesecake in 16 blokjes.
  • Maak de mascarponeroom door slagroom, mascarpone en vanillesuiker tot een stijf mengsel te kloppen.
  • Voorzie ieder stukje cheesecake van een toef en decoreer deze met een half koekje.
Tips

Cheesecake is goed als deze na het bakken nog een beetje wiebelig is, vloeibaar is echter niet goed, dan heeft de taart nog wat langer nodig.
Bewaren

3-4 dagen in afgedekt in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

15 reacties

  1. Astrid schreef:

    Hoi Laura,

    Vraagje over de Speculoos cheesecake
    waar kan ik de eieren door vervangen ivm ei allergie zusje ?
    In speculoos zit geen ei

    Alvast dank voor antwoord
    Groetjes Astrid

    1. Laura Kieft schreef:

      Hier hebben we vervangers voor ei op een rij staan: https://www.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/

  2. Lisanne schreef:

    Hoe lang van te voren kan je de crème/toef op de cheesecake maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      De toef kan prima langer van tevoren, maar ze het koekjes er pas last minute in (die wordt taai anders.

  3. Cyrelle schreef:

    Ik zou dit recept graag in de vorm van een taart (cheececake) willen maken. Blijven de verhoudingen dan gelijk?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kan recepten altijd omrekenen via deze tool: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

  4. Soum schreef:

    Dag topper,

    Kan ik het ook invriezen ?

  5. Heidi schreef:

    Is de cheesecake ook lekker zonder de toef mascarpone bovenop? Is niet zo handig om te vervoeren anders 😁.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker weten!

  6. Heidi schreef:

    Dankje wel Laura!

  7. bakliefde schreef:

    Wat voor bakvorm gebruik je qua afmetingen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      20×20 cm

  8. Jenske schreef:

    Hi Laura, dit ziet er erg lekker uit en zou ik dan ook graag willen trakteren op het werk. Maar kan ik ook de toef een avond van te voren maken en dan deze dan op het werk zelf er pas op spuiten? Ben bang dat het anders één groot drama wordt met vervoeren.
    Alvast bedankt voor uw reactie!

    1. Laura's Bakery schreef:

      De topping zou ik inderdaad net voor het serveren erop doen. Ik vermoed dat je het wel een avond van tevoren kunt maken, maar wel goed afsluiten ivm vocht uit de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *