Er staat al jaren een heerlijk recept voor cranberry compote online dat ieder jaar weer goed bekeken wordt tijdens de feestdagen. Zelf maak ik het ook ieder jaar weer opnieuw. De laatste keer dat ik de compote maakte, zat ik mij echter af te vragen of ik niet een variatie kon maken op mijn geliefde cranberry compote. Ik besloot uiteindelijk om de variatie heel subtiel te houden. De citroen verving ik door sinaasappel en ik voegde een kaneelstokje toe tijdens het koken. Het resultaat was weer heerlijk. Een subtiel verschil, maar zo lekker dat ik het recept wel met jullie moest delen. Ik gebruik dit recept trouwens ook weer in verschillende andere recepten die de komende tijd online verschijnen, je kunt dit dus vast prima voorbereiden 😉 .
BAKTIP: Maak je een flinke portie van dit recept om te bewaren of weg te geven? Compote kan prima in een afgesloten pot bewaard worden. Dille en Kamille heeft een fijn assortiment aan inmaakpotten en deksels.
Grappig, toevallig heb ik een paar weken geleden mijn favoriete cranberry compote recept ( met peer en port) ook wat veranderd. Mijn nieuwe favoriet is nu cranberries met 2 sinaasappels in partjes, zonder vel, van 1 sinaasappel de rasp en 2 mandarijntjes, ook hier een flinke scheut port door en wat speculaaskruiden, 100 gr (of iets minder) suiker en 100 g geleisuiker. Heerlijk!
Hallo Laura mijn vriendin is gek op Cranberies dus wil ik dit graag voor haar maken. Maar mijn vraag is welke suiker moet ik er voor nemen? Bvd groetjes Astrid.?
Fijne kristalsuiker gebruik ik zelf.
Dank je wel. Fijne feestdagen.??☃️
Hoi Laura bedoel je met fijne kristalsuiker de suiker die nog fijner is dan de ‘normale ‘kristalsuiker?
Ik bedoel meer de suiker die net zo fijn is als basterdsuiker?
Groetjes van Petra 🥰.
Daarmee bedoel ik fijne kristalsuiker, dat is gewone kristalsuiker maar dan een fijnere korrel. Dit kun je bij de supermarkt vinden.