Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appeltaart cheesecake

Lian van Rensdoor Lian van Rens
22 april 2017
in Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Door Lian – Mijn voornaamste reden om blogs te gaan schrijven voor Laura’s Bakery was de behoefte om mijn liefde voor cheesecakes te verspreiden. Laura is een heldin als het gaat om no-bake cheesecakes, maar van die echte gebakken Amerikaanse cheesecakes had ze eigenlijk maar één recept op het blog. Ik vond dat daar verandering in moest komen en daarom was mijn eerste voorwaarde om hier te bloggen dat ik een cheesecake zou mogen maken. We gingen een beetje brainstormen en zo kwamen we op het idee om een cheesecake met appeltaart smaak te maken. Laura stelde al snel de vraag: “Kunnen we niet een cheesecake maken die eruit ziet als een appeltaart?” Ik twijfelde en moest er even over nadenken. Zoals jullie echter zien ben ik eruit gekomen en heb ik een ware appeltaart cheesecake gemaakt. Lekker dat ‘ie is. 

Nadat ik deze cheesecake op de foto had gezet besefte ik mij ineens het stomme toeval dat ik dé Laura en Lian combinatie van taarten heb gemaakt. Waarom? Oma’s appeltaart is al jaren het meest favoriete recept hier op het blog. Op mijn eigen blog, Lianvanrens.nl, is de cheesecake al jaren het populairste recept. Nu zijn die twee getrouwd en dat vinden wij beide best wel geinig. Misschien dat dit onbewust onze keuze heeft bepaald, maar ik vind het wel een mooi symbool van onze samenwerking. Daarom zal deze appeltaart cheesecake altijd speciaal blijven voor mij.

Wil jij weten hoe lekker deze combinatie is, dan kun jij ‘m nu zelf maken. Het is niet veel moeilijker dan een gewone appeltaart maken. Eigenlijk zit er maar één extra stap bij en dat is het maken van de cheesecakevulling. Houd jij van appeltaart en van cheesecake, dan zou ik deze appeltaart cheesecake dit weekend nog gaan maken.

Recept afdrukken

Appeltaart cheesecake

Wanneer de klassieke recepten voor oma's appeltaart en cheesecake samenkomen, wordt er een nieuw recept geboren: appeltaart cheesecake. En geloof mij, hij is heel erg lekker!
Porties: 12 personen (22-24 cm vorm)

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei (de helft is voor het deeg, de andere helft voor het bestrijken)
  • 8 gram vanillesuiker
  • snufje zout

Voor de vulling

  • 400 gram roomkaas
  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 ei + 1 eigeel
  • 1 kilo zoetzure appels (ongeschild)
  • 2 el custard poeder
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 tl kaneel
  • kaneelsuiker

Instructies

  • Maak eerst het deeg. Klop het ei los en verdeel in twee delen. De ene is voor het deeg, de ander voor het bestrijken ervan.
  • Doe de helft van het ei en alle overige ingrediënten voor het deeg in een kom. Kneed met de hand of met een mixer met deeghaken tot een stevig deeg. Is jouw deeg nog te droog, of juist te plakkerig? Lees dan hier hoe je er eenvoudig een mooi deeg van maakt.
  • Het deeg kun je ook een avond van tevoren maken, bewaar het dan verpakt in vershoudfolie in de koelkast. Haal het deeg weer op tijd uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  • Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Op de bodem kun je een bakpapiertje leggen.
  • Verdeel het deeg in drie delen. Gebruik één deel deeg om de bodem van de vorm mee te bedekken. Een tweede deel deeg gebruik je voor de randen.
  • Rol ieder deel deeg uit tot een dunne lap zodat je de vorm makkelijk kunt bekleden.
  • Neem voor de bodem een lap iets groter dan de vorm en snijd de vorm uit de lap met een scherp mesje. Rol deze lap voorzichtig om je deegroller en rol deze weer uit boven de vorm. Zo heb je in een keer een strakke bodem.
  • Voor de randen snijd je rechte lappen net iets breder of hoger dan de randen van de springvorm. Duw de randen goed aan op de bodem om lekkage te voorkomen. Het overtollige deeg snijd je daarna met een scherp mesje weg. Bewaar het overtollige deeg.
  • Maak nu de cheesecakevulling door de roomkaas los te kloppen met de suiker. Voeg de vanillesuiker, het ei en de eidooier toe en mix tot een glad beslag. Giet het cheesecakemengsel over de bodem van de appeltaart en strijk met een spatel glad.
  • Schil nu de appels en snijd deze in in kleine stukjes. Voeg de suiker, custard poeder en het kaneel toe en roer door elkaar.
  • Verdeel het appelmengsel gelijkmatig over de cheesecakevulling en duw voorzichtig aan. Niet te hard, want je wilt ze niet teveel in de cheesecakevulling duwen.
  • Wanneer de vulling niet helemaal tot de bovenkant van de rand komt, duw je de deegranden van je appeltaart naar beneden tot aan de appels.
  • Rol het laatste deel deeg, gecombineerd met het overtollige deeg, uit tot een dunne lap en snijd stroken van ongeveer 1 cm breed.
  • Leg de stroken kruislings op de appeltaart. Met wat extra deegstroken werk je de rand rondom af. Gebruik het halve ei om de stroken in te smeren en strooi wat kaneelsuiker over het raster.
  • Zet de taart iets onder het midden van de oven. Bak in 60 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Laat de taart afkoelen in de vorm voordat je de ring verwijdert.
Tips

Om te zorgen dat de cheesecake goed opstijft is het aan te raden om de appeltaart, nadat deze is afgekoeld, een paar uur in de koelkast te zetten. Zoals je kunt zien heb ik dat niet gedaan voor het maken van de foto’s en daarom was de cheesecake nog aan de zachte kant. Ook heel lekker hoor.

Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren.

Laura en ik zijn ontzettend benieuwd wat jullie van deze cheesecake vinden. Ga jij de appeltaart cheesecake maken?

Vorige post

Volgende post

M&M chocoladekoeken + Laura’s Bakery 7 jaar
Tips voor de perfecte cheesecake

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
4

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
21

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Lian van Rens

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Reacties 83

  1. jonna@burgertrutjes says:
    4 jaar geleden

    Wat een originele variant op de klassieke appeltaart. Lekker!

    Beantwoorden
  2. Homemade by Joke says:
    4 jaar geleden

    Ohhh wat ziet deze taart er verrukkelijk uit Lian.
    Lijkt mij een zalige combinatie.
    Fijn weekend en liefs, Joke ❤️

    Beantwoorden
  3. Daniëlle says:
    4 jaar geleden

    Oh wat heerlijk! Ik heb gelijk zin om hem te gaan maken (en op te eten)!

    Beantwoorden
  4. Antoinette says:
    4 jaar geleden

    Ziet er goed uit de combi tussen mijn 2 favorieten!
    Ik heb hulp erbij nodig maar anders was ik er al aan begonnen.leuk wakker worden in het weekeind nd met plaatje van zoiets heerlijks hmmmm.
    fijn weekeind Lian.groetjes

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Dankjewel Antoinette. Jij ook een fijn weekend!

      Beantwoorden
  5. Lieke says:
    4 jaar geleden

    Hoi Lian, ik heb echt een enorme hekel aan appels schillen, dat houdt mij dus vaak tegen om appeltaarten te maken, ondanks dat ik ze erg lekker vind, het water loopt mij van deze echter in mn mond haha. Nu zag ik laatst kant en klare appeltaartvulling van ik dacht HAK in het schap staan, is dat ook een optie? Of zou het dan te vochtig worden denk je? Groetjes, Lieke

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Hoi Lieke,

      Ik ben er niet bekend mee, dus kan er nog geen oordeel over geven. Als het bestaat zou ik het gewoon heel goed laten uitlekken. Een andere oplossing is even een vrijwilliger vragen om appels te schillen in ruil voor een klein stukje taart.
      Maar eerlijk is eerlijk ik vind het appels schillen ook het meest vervelende klusje.

      Beantwoorden
      • Baak bakt / Cornelieke says:
        4 jaar geleden

        Die kan je niet laten uitlekken hoor, dan houd je niets over. Je kunt ze er wel voor gebruiken maar het zijn heel vochtige vullingen, meer geschikt voor vlaaien. Gewone appels zijn veel lekkerder voor in een taart! Zeker voor deze zou ik het niet doen omdat er al veel meer vocht bij komt kijken. Ziet er wel heel lekker uit moet ik zeggen. Ga hem zeker een keer maken!

        Beantwoorden
        • Lieke says:
          4 jaar geleden

          Bedankt voor de reactie! Ik ga mij dan toch maar weer aan het schilklusje wagen. Ik vermoed dat deze taart het wel waard is 😉

          Beantwoorden
  6. Nienke says:
    4 jaar geleden

    Wat gebruik je als roomkaas?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Ik gebruik de bakjes van Monchou of Philadelphia, beide zijn zeer geschikt hiervoor.

      Beantwoorden
  7. Antoinette says:
    4 jaar geleden

    Ziet er goed uit de combi tussen mijn 2 favorieten!
    Ik heb hulp erbij nodig maar anders was ik er al aan begonnen.leuk wakker worden in het weekeind met plaatje van zoiets heerlijks, hmmmm.ik zou willen weten wat de goedkoopste roomkaas doet in de recepten ga het uitproberen maar ik weet van eerdere baksels dat ze zachter zijn en blijven maar nog niet elke roomkaas getest.mascarpone vind ik ook voor veel recepten kunnen maar die is vaak net zo duur of duurder dan monchou .ik maak wel vaak combinatie een goedkoopie en een echt merk. haha soms doe ik het met wat ik in huis heb en neem soms een ander recept als dat ik aanvankelijk wilde en daardoor heb ik soms ook andere ingrediënten in huis en doordat ik sweits moet ik het daar mee doen en is het voor een toetje hoeft het minder stevig te zijn dan voor een taart bijvoorbeeld .
    fijn weekeind allemaal!.groetjes

    Beantwoorden
  8. Monique | personal foodblog says:
    4 jaar geleden

    Aah zo’n goed idee! Ik denk dat ik mijn ouders hier ook wel eens erg blij mee kan maken 🙂 Ik sla hem iniedergeval even op voor later!

    Beantwoorden
  9. Laura says:
    4 jaar geleden

    Pfffff kramp in mijn handen van het kneden…. ?
    Ik krijg er nog niet echt een mooi geheel van. Moet ik iets meer boter toevoegen?
    Groetjes van Laura

    Beantwoorden
    • Cornelieke says:
      4 jaar geleden

      Blijft het kleverig, dan juist wat bloem. Is het veel te droog dan wat boter of een heel klein scheutje melk of nog wat ei.

      Beantwoorden
      • Laura says:
        4 jaar geleden

        Ik heb inderdaad nog wat boter toegevoegd, maar hij was echt superlekker!!! ?

        Beantwoorden
    • Gerry/Gewoon Lekker Gewoon says:
      4 jaar geleden

      Ik rasp vaak de harde boter op een grove kaasrasp, de sliertjes kun je dan snel door het meel kneden!
      Gewoon raspen boven de kom met meel, af en toe even de rasp dippen in het meel zodat de boter niet gaat kleven aan de rasp.

      Beantwoorden
  10. Mariella says:
    4 jaar geleden

    Hi,een vraagje kan ik dit ook maken maar dan glutenvrij

    Beantwoorden
    • Antoinette says:
      4 jaar geleden

      Vast wel ,kijk in de rubriekjes voor alternatieven en kies dan iets wat je wel mag.

      Beantwoorden
    • diny says:
      3 jaar geleden

      ik heb het gemaakt van glutenvrij zelfrijzend bakmeel van merk A H . voor wie ik het gemaakt had vond het heerlijk, heb er ook een brood van gebakken en ook van de broodbakmix AH , maar was helemaal niks

      Beantwoorden
  11. Carola says:
    4 jaar geleden

    Zeker weten!

    Beantwoorden
  12. Marije says:
    4 jaar geleden

    Klinkt als een heerlijke combi, de taart staat hier nu in de oven, maar het deeg scheurde bij mij erg snel (terwijl ik al extra boter had toegevoegd omdat het deeg nog kruimelig was) hebben jullie nog tips tegen het scheuren van het deeg ?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Appeltaartdeeg is sowieso erg gevoelig voor scheuren. De oplossing is om er voorzichtig mee om te gaan of om je er niet al te druk om te maken 😉 Het hoort er een beetje bij. Je krijgt er namelijk een lekker deeg voor terug!

      Beantwoorden
      • Marije says:
        4 jaar geleden

        Het is de beste appeltaart die ik ooit heb gebakken !

        Beantwoorden
        • Lian van Rens says:
          4 jaar geleden

          Wat ontzettend fijn om te horen! Dankjewel.

          Beantwoorden
  13. Baak bakt / Cornelieke says:
    4 jaar geleden

    Ik heb al vaak appeltaart deeg zelf gemaakt maar ik heb hem nog nooit zo lekker gekregen als de appeltaartmix van Koopmans. ik hoop die tegenwoordig altijd en gebruik geen andere meer. Deze vind ik veruit het lekkerste en lukt altijd goed!

    Beantwoorden
  14. Charlotte says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk, ik heb ‘m vandaag gemaakt! Ik heb de witte basterdsuiker voor de helft vervangen door bruine basterdsuiker, vind ik altijd zo lekker in appeltaart.
    Ondanks een paar uur opstijven in de koelkast bleef de roomvulling vrij zacht, maar hij smaakt er zeker niet minder lekker door! Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat zou ook aan de gebruikte roomkaas kunnen liggen, goedkope merken zijn vaak waterig en blijven zacht.

      Beantwoorden
      • Charlotte says:
        4 jaar geleden

        Nou, dat zou fraai zijn, want ik heb Monchou gebruikt. Weet niet wat er nog duurder is?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          4 jaar geleden

          Dan zal het inderdaad niet aan de roomkaas zelf liggen. Misschien waren jouw appels vochtiger en/of had de taart nog net wat extra tijd in de oven nodig.

          Beantwoorden
  15. Marijke says:
    4 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit! Heb me nog nooit aan een cheesecake gewaagd, zowel niet qua het eten als het bakken ervan, omdat ik altijd blijf twijfelen of ik het wel lekker ga vinden. Maar in deze combi heb ik wel veel zin. Die ga ik zeker binnenkort proberen!

    Groeten, Marijke

    Beantwoorden
  16. Hillie says:
    4 jaar geleden

    Goede middag.
    Kan ik deze appeltaart ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Zeker, dat kan heel goed.

      Beantwoorden
  17. diny says:
    4 jaar geleden

    ik heb beide gemaakt, ze zijn heerlijk, ik heb halve ei voor het kneden vervangen door een hele ei en in de mixer met kneedhaken gedaan, het deeg was prima. ik hoefde zelf niet meer te kneden, groet Diny

    Beantwoorden
  18. Mellanie says:
    4 jaar geleden

    Ik heb hem gemaakt en hij was heel lekker, hij had wel wat langer in de oven gemogen, want de stukjes appel waren nog erg stevig ( van mij mogen die lekker zacht zijn) en de cheesecake was nogal erg zacht. Maar dat deed niks af van de lekkere smaak!!!
    Bedankt voor jullie lekkere recept!!!

    Beantwoorden
  19. Carola says:
    4 jaar geleden

    Ik heb hem gemaakt en hij was echt super lekker!! En hij viel ook goed in de smaak bij mijn gasten 😀 Deze taart ga ik vaker maken! 😀

    Beantwoorden
  20. Eva says:
    4 jaar geleden

    Hoi dames,
    Deze taart ziet er god-de-lijk uit en ik ga zo gelijk de boodschapjes halen. Hoe lang blijft deze taart lekker? Het gaat logistiek gezien niet lukken om hem 1 dag van tevoren te bakken, wat ik meestal wel doe. Hoe lang kan ik hem in de koelkast bewaren? Invriezen is denk ik weer net niet de moeite.

    Groetjes en alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Goede vraag. Meestal geef ik aan dat een cheesecake 2-3 dagen bewaard kan worden in de koelkast. Ik zou dat ook voor deze taart aanhouden. Wellicht ’s avonds bakken, dan staat die alleen de dag voordat de taart wordt gegeten, aangezien een cheesecake altijd een nacht in de koelkast nodig heeft.

      Beantwoorden
  21. Lisa says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura
    Net de taart gebakken, hij zag er prachtig uit en de smaken waren heerlijk!
    Alleen de bodem was helemaal zacht en uitgezakt en ook niet helemaal gaar..
    Ik wil deze taart graag nog een keer maken, heb je misschien tips hoe ik hem beter kan krijgen? Zodat ook de bodem wat harder wordt?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Langer bakken als het deeg niet gaar is en ook zorgen dat de oven onderwarmte geeft (mocht dat niet het geval zijn geweest). Iedere oven is anders, dus even uitproberen wat voor jou het beste werkt.

      Beantwoorden
  22. ruth says:
    4 jaar geleden

    Lijkt me een heerlijke taart, maar wat een berg suiker gaat erin!! Mij veel teveel. Dat ga ik aanpassen als ik m maak. Iemand al geprobeerd?

    Beantwoorden
  23. Carinja says:
    3 jaar geleden

    Hoi,

    Hij staat in de oven en ruik erg lekker!
    Nu vroeg ik mij af of het deeg nog wel lekker stevig blijft als ik hem straks afgekoeld in de koelkast doe. Vaak wordt het deeg dan wat slof (zacht).
    Nog tips hierin?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Het deeg bleef stevig. Niet krokant maar dat is appeltaartdeeg sowieso niet. Ik hou ook van lekker zacht deeg, dus ik ben waarschijnlijk geen objectieve beoordelaar. De taart moet de koelkast in, dus als het ‘slof’ wordt dan is daar weinig aan te doen.

      Beantwoorden
  24. Hennie says:
    3 jaar geleden

    de taart staat in de oven..de cheesevulling was wel wat dun klopt dat wel? ..ik zie het resultaat straks wel 🙂

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      De vulling is inderdaad redelijk vloeibaar, maar zou wel dik genoeg moeten zijn dat de appels er niet gelijk in weg zakken.

      Beantwoorden
  25. Annemarie says:
    3 jaar geleden

    Ik heb hem vanmiddag gemaakt, hij is wel wat brokkelig en de vulling is wat zacht maar de smaak is goddelijk dus brokkelig of niet, deze wordt beslist vaker gemaakt!

    Beantwoorden
  26. diny says:
    3 jaar geleden

    net weer een gemaakt, staat in de oven. ik gebruik altijd milsa verse kaas laat het vocht er even uitlopen, van de aldi, laat even extra 5 min. in de oven, ze zijn er hier gek op.

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Sowieso verstandig het vocht er altijd (ongeacht het merk) uit te laten lopen. Goede tip!

      Beantwoorden
    • Britta says:
      3 jaar geleden

      Milsa ‘verse kaas’ is ook mijn favoriet. Het mooie is dat het in de voorraadkast bewaard kan worden (dus ongekoeld, mits ongeopend uiteraard). Ik gebruik het ook altijd voor mijn mon choutaarten.

      Beantwoorden
      • Britta says:
        3 jaar geleden

        Eergisteren heb ik deze taart gebakken en gisteren voorgeschoteld aan mijn visite (en mijzelf uiteraard). Hij was erg geslaagd. Bij gebrek aan goudreinetten in deze tijd van het jaar, heb ik jonagold gebruikt en er wat sap van een citroen overheen gesprenkeld. Wel even ‘afgieten’ voordat je het in je appeltaart doet. Volgende keer denk ik dat ik citroenrasp aan de cheesecakevulling toevoeg.
        Ik heb de taart trouwens helemaal niet gekoeld, maar de cheesecakevulling was goed gestold.
        Ik heb de taart er 5 minuten langer in laten zitten dan in het recept voorgeschreven staat. Ik ga ‘m gauw weer maken. Zalig!

        Beantwoorden
  27. Annelies says:
    3 jaar geleden

    Gisteren gemaakt en gisteravond meteen het eerste (nog warme) stuk gehad. Héérlijk! Én je kan er langer van genieten, want ik snij de stukken wel kleiner. Hij is best machtig door de cheescakevulling. Ook ik hoefde de taart niet in de koelkast te zetten en hoewel onze punten nog warm waren, was ook hier de vulling stevig genoeg. Ik heb trouwens wel een heerlijke, krokante korst!

    Beantwoorden
  28. Erna says:
    3 jaar geleden

    We smullen van dit lekkere recept! Heerlijke combinatie!

    Beantwoorden
  29. diny says:
    3 jaar geleden

    er zijn ook appelschilmachines,heb je ze ook gelijk in schijfjes,ik schil een kilo appels in 5 min. ongeveer, 15,-euro

    Beantwoorden
  30. Dianne says:
    3 jaar geleden

    De taart was heerlijk! Wij hebben alleen wel veel minder suiker erin gedaan. Het is anders behoorlijk zoet.

    Beantwoorden
  31. Natascha says:
    3 jaar geleden

    ziet er erg goed uit.Ben de appeltaart vandaag aan het maken ben erg benieuwd naar het resultaat
    heb mascarpone gebruikt.

    Beantwoorden
  32. Natascha says:
    3 jaar geleden

    Ik heb hem ook gemaakt 5 minuten langer op 175 graden onder en bouwen (verwarmd) gebakken met mascarpone en dan gaat het niet goed helaas de onderkant word niet hard het cheesecake deel gaat naar boven en de appeltaart word erg vloeibaar helaas.Volgende keer maar monchou gebruiken en minder ei.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat ligt waarschijnlijk aan de mascarpone, dat is iets heel anders dan roomkaas of MonChou

      Beantwoorden
      • Natascha says:
        3 jaar geleden

        dan probeer ik hem volgende keer wel opnieuw met monchou 🙂

        bedankt voor je reactie !

        Beantwoorden
  33. Maaike says:
    3 jaar geleden

    Wat een heerlijke taart was dit! Roomkaas goed stevig geworden. (Ik had de Roomkaas van de Aldi, die werkt altijd goed in cheesecakes!)
    Voor herhaling vatbaar! Dank voor het recept!

    Beantwoorden
  34. Lidia says:
    3 jaar geleden

    Ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, alles netjes gevolgd zoals hierboven staat. Maar het is een hoopje zielig taart wat uit elkaar valt als je het aan snijd. 🙁

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is zo zonder verdere info lastig te zeggen. Is hij vochtig? Heb je misschien een vervanger gebruikt, iets per ongeluk niet goed afgewogen? Het kan zelfs aan het soort oven liggen. Als je wat meer info hebt kan ik je hopelijk verder helpen 🙂

      Beantwoorden
  35. Laura says:
    3 jaar geleden

    Zojuist de taart gemaakt en hij is echt heerlijk! Als ik de taart alleen met appels wil vullen moet ik dan nog wat aan de baktijd veranderen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dan volg je dit recept: https://www.laurasbakery.nl/omas-appeltaart/ 🙂

      Beantwoorden
  36. Fleur says:
    3 jaar geleden

    Wat een geweldig recept! Ik heb hem nu diverse keren gemaakt en het blijft een geweldige taart!

    Beantwoorden
  37. Manon says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Bij het gedeelte over de vulling staat er dat er suiker moet worden toegevoegd aan het appel mengsel en suiker aan de roomkaas. Echter wordt er niet beschreven of de 120gram fijne suiker aan de appel of roomkaas moet worden toegevoegd en de gewone suiker (50gram) wordt ook niet specifiek beschreven. Bij beide staat ‘suiker’.
    Ik heb de 120gr fijne suiker op de gok aan de appelen toegevoegd. Is dit juist?
    Liefs

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Bedoeling was andersom, je voegt ingrediënten toe in de volgorde van het rijtje in het recept.

      Beantwoorden
  38. Marja says:
    2 jaar geleden

    De cheesecake vulling, kan je die ook van te voren maken en dan in een kom, goed afgedekt, bewaren in de koelkast? Ik wil graag eerst een kleine variant proberen dit weekend voordat ik een grotere appeltaart maak voor als mijn ouders thuis komen van vakantie (maandag).

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik denk dat dat wel moet lukken ja.

      Beantwoorden
  39. Anouk says:
    2 jaar geleden

    Heerlijke combinatie. Ik heb de taart gebruikt als zwangerschapsaankondiging. D😊Het cheesecakebeslag de ene helft roze gemaakt en de andere helft blauw. En toen mijn vader de appeltaart opensneed. Tadaaaaa. Je wordt opa 😃🥰

    Beantwoorden
  40. Renée says:
    2 jaar geleden

    Heb hem nu 3 à 4 keer gemaakt, groot succes bij mn familie. Heel lekker!

    Beantwoorden
  41. Annie says:
    2 jaar geleden

    Lijkt me echt heel lekker, ik ga het straks maken. Maar normaal bak ik appeltaart op 180 graden conventionele oven en in jouw recept staat 170. Is dit omdat er roomkaas is en zit en daarom de oventemperatuur lager moet? Met vr.gr. Annie

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dit is een heel ander recept dan alleen appeltaart, daar hoort dus ook een ietwat andere bereiding bij.

      Beantwoorden
  42. Ilse says:
    2 jaar geleden

    Als eerste wil ik even kwijt dat deze taart echt verrukkelijk is! De combinatie van appeltaart en cheesecake is alsof er een engeltje over je tong heen piest.
    Ik heb deze taart nu twee keer gemaakt, maar bij beide keren bleef de cheesecake vulling zacht na een nacht in de koelkast te hebben gestaan. Dit doet natuurlijk niets af aan de smaak (het is net een soort vanillesaus), maar het maakt nogal een zooitje bij het aansnijden van de taart. Voordat ik nog een poging waag, zou ik er graag achter komen waarom de vulling niet opstijft. De enige verschillen met het originele recept zijn dat ik geen fijne kristalsuiker voor de vulling heb gebruikt, maar gewone kristalsuiker, en dat er gebruik is gemaakt van een gasoven. Als roomkaas heb ik MonChou gebruikt. Tips?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wij gebruiken Philadelhpia, heb je verder de temperatuur goed omgerekend? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de taart in jouw oven wat meer tijd nodig heeft (zo klinkt het in ieder geval)

      Beantwoorden
  43. Dania says:
    2 jaar geleden

    Heel lekker! Zeker het proberen waard!

    Beantwoorden
  44. Timmermans01 says:
    1 jaar geleden

    Zo, de 3e taart heb ik gemaakt via deze site. En ook deze taart is overheerlijk!!! Gelukkig hebben we nog 3/4 van dr taart over dus we kunnen er dit weekend lang van genieten. 😋😊
    Ik ga alvast neuzen welk recept ik de volgende week uit wil proberen!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat superleuk! Veel bakplezier!

      Beantwoorden
  45. Pingback: Appel-kruimel cheesecake - Laura's Bakery
  46. Pingback: Cookie dough fudge - Laura's Bakery
  47. Pingback: Perzik appeltaart - Laura's Bakery
  48. Lia Keizer-Eggen says:
    5 maanden geleden

    Hai Laura, lijkt me heerlijk, ga hem zeker maken, maar zou je het ook met peer kunnen doen i.p.v. appel? Groetjes Lia.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      5 maanden geleden

      Op zich wel, maar peren zijn wel vochtiger en zachter wat invloed zal hebben op het resultaat.

      Beantwoorden
      • Lia Keizer-Eggen says:
        5 maanden geleden

        Oke, dank je voor je reactie, ik ga het toch eens proberen, gr. Lia.

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Het duurt nog twee weken, maar deze chocolade whoopie pies met frambozencrème zijn perfect om te maken voor jouw Valentijn. Of gewoon als leuk bakproject als het regent 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#whoopies #whoopiepies #valentijnsdag #valentijnrecept #bakken
  • Als je zin hebt in pizza én in quiche, dan is dit de ideale oplossing: pizza salami quiche! Absoluut zalig. Enne, deze moet natuurlijk nog even de oven in. 👆🏻⁠
⁠
Het recept staat al even online, je vindt het door te zoeken in de zoekbalk op het blog. Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#pizza #quiche #dinnertime #kooktip #salami
  • NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/141311073_275755800786874_4890017203977131085_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=63f7TcR-qdAAX8Nl3uk&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=185dc0c834ff8c91cf5b523186b2a2fc&oe=60353CAC' title='NIEUW! Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik érg graag bananenbroden bak 😁. Ze zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje en daarnaast ook nog eens heel makkelijk en snel gemaakt! Daarom werd het tijd om de lekkerste bananenbroden op Laura's Bakery op een rijtje te zetten. Je vindt de link naar het overzicht in mijn bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #bananenbrood #bananabread #tussendoortje #bananacake'>
  • Een heerlijk tussendoortje voor aankomende week: havermout-amandel eierkoeken! Dat is weer eens wat anders dan de klassieke eierkoek, maar zeker zo lekker.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#eierkoeken #havermout #tussendoortje
  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanille botercrème

Volgende Post
Tips voor de perfecte cheesecake

Tips voor de perfecte cheesecake

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

10 lekkere bananenbrood recepten

25 januari 2021

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-2

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-21

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-26

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-27

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-13

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan