Sinaasappel mascarponeroom is een geweldige toevoeging aan een plaatcake, muffin, cupcake, taart of dessert. Ik gebruik het graag als een baksel een romige topping of vulling kan gebruiken. Het recept is hartstikke simpel en onwijs lekker dankzij de sinaasappelsmaak!
Sinaasappel mascarponeroom maken
Wie regelmatig een recept van Laura’s Bakery bakt, is vast en zeker al bekend met mijn basisrecept voor mascarponeroom. Er wordt vaak om een variatie gevraagd, dus nu kunnen jullie ook deze sinaasappel mascarponeroom maken.
Je hebt er maar enkele ingrediënten voor nodig, maar het recept steekt net iets anders in elkaar dan het basisrecept. Ik loop er kort met je doorheen:
- Mascarpone, dit is een Italiaanse kaas die je vast kent van tiramisu, met een hoger vetpercentage dan roomkaas.
- Sinaasappel, je gebruikt het sap en de rasp van de schil. Maar let op dat je enkel het oranje deel gebruikt, het witte is bitter.
- Slagroom, onmisbaar omdat dit de room lekker luchtig maakt en niet te zwaar.
- Poedersuiker, omdat dit een zoete smaak geeft aan de room en gemakkelijk opgenomen wordt.
- Klopfix, zodat de room wat extra stevigheid krijgt ter compensatie van het sinaasappelsap.
Lijkt me heel lekker alleen ik lust geen mascarpone. Zou ik die kunnen vervangen door kwark of creme fraiche?
Dat heb ik zelf niet getest, dit recept is wel gebaseerd op het gebruik van mascarpone, maar je kunt het uiteraard proberen!
Ik ga het maar eens proberen met kwark!
Wat een heerlijke smaken zo met de mascarpone en sinaasappel erdoorheen .
Je kan het eigenlijk wel met iedere citrusvrucht doen .
Ik heb laatste keer nog met citroen gedaan en limoenen gedaan ,was ook heerlijk en fris .
Ook gedaan met kwark en dat kon makkelijk ,dit omdat niet iedereen van mascarpone houdt .
Maar die met de sinaasappel had ik nog niet geprobeerd en is ook heerlijk 🤤.
Oh super dat het ook met kwark kan!
Hoi Pascale .
Natuurlijk kan het ook met kwark .
Het heeft toch dezelfde structuur als kwark qua dikte .
Gewoon doen ,zorg wel dat je als je het met kwark doet de bovenste laag goed door roert .
Op kwark zit tot tegenstelling van de mascarpone een beetje waterachtige substantie ,dus goed door roeren .
Ik hoor het graag van je of het goed gelukt is maar ik denk het van wel hoor .
Bij mij is het ook gelukt en was overheerlijk.
Ik heb het gebruikt om mijn soezen mee te vullen en dat met een topping van fondant met oranje eetbare gel gemaakt .
Iedereen vond ze overheerlijk en de kwark overheerste niet .
Veel succes met het maken 👍.
Lieve groetjes van Petra.
Dankjewel Petra voor de tips! Nu wordt het kiezen tussen soezen of plaatcake voor koningsdag 🥳(wat een luxeprobleem 😄).
Ik laat het nog weten!
Zonnige groetjes van Pascalle
Deze sinaasappel mascarponeroom van Laura’s Bakery ziet er verrukkelijk uit! De combinatie van de zachte mascarpone en het frisse sinaasappelsap lijkt me heerlijk. Ik kan me voorstellen dat dit een fantastisch dessert is om te serveren na een etentje of gewoon om jezelf te verwennen op een luie zondagmiddag. Het ziet er ook nog eens prachtig uit met de mooie lagen in het glas. Ik kan niet wachten om dit recept uit te proberen!
Hoi hoi. Hoe zou ik mango marscapone crème kunnen maken ?
Ja hoor dat denk ik wel, klinkt lekker!
Ik heb een melk intolerantie wat kan ik in plaats van de Marscapone kunnen gebruiken
Ik zou voor een lactosevrije roomkaas gaan, daar zijn tegenwoordig voldoende alternatieven voor beschikbaar in de supermarkt.
Lijkt me heerlijk 😋
Zou ik ook huismerk mascarpone kunnen gebruiken of zou je eerder voor galbani gaan ? Wat heb jij gebruikt?
Je kunt ook prima voor een huismerk kiezen!
Hoelang moet ik kloppen, het blijft een brokkelige substantie. Heb nu 5 minuten staan kloppen op hoogste stand.Is helemaal niet stijf geworden.
Heb je het eerst rustig gemengd zoals in stap 2 staat? Vermoedelijk is daar iets mis gegaan en heb je nu klonten.