De abrikozen-yoghurtcake die ik voor Pasen maakte werd door jullie allemaal zó enthousiast ontvangen, dat ik nog eens met dit recept aan de slag wilde gaan. En natuurlijk ook gewoon omdat ik zelf deze cake zo fantastisch lekker vond. Omdat het beslag met yoghurt wordt gemaakt is de cake lekker fris en smeuïg. En daar helpen de aardbeitjes ook bij natuurlijk. Deze cake sneed ik niet in blokjes, maar in reepjes. Groot genoeg zodat er twee toefjes met mascarponeroom op passen. Wie van jullie gaat deze aardbeien plaatcake met mascarponeroom maken?
BAKTIP: Voor het spuiten van toeven, decoratieve randjes en meer gebruik ik dit formaat spuitmondjes van Wilton het meest.
Kan ik deze cake ook maken met amandel bloem of kokosbloem? Ik ben namelijk op keto diet.
Waarschijnlijk wel, maar dan moet je ook andere elementen van het recept aanpassen omdat die melen een heel ander effect hebben.
Hi Laura,
Dit lijkt me heerlijk, lekker fris. Ik heb die van Pasen niet gemaakt omdat ik niet van abrikozen hou en omdat we toch niet thuis waren. Maar ik heb idd wel eens met yoghurt gebakken en dat geeft een heerlijke cake. En hij blijft wat langer vers doordat er olie gebruikt is ipv boter. Boter wordt weer hard en met olie blijft de cake smeuïg. Ik ga hem zeer zeker maken als mijn enkelblessure over is. Ik kan nu niet blijven staan. Nog even wachten dus.
Bedankt voor het recept en tot een volgende keer.
Hartelijke groetjes en nog een fijn weekend verder.
Ah sterkte met de blessure, fijn vooruitzicht dat je dan deze cake weer lekker gaat maken.
Dit lijkt mij heerlijk om te maken! Even een vraagje, ik ga hem proberen te maken in mijn cakevorm van de airfryer. Moet je het beslag per se uitsmeren over een grotere vorm of kan je het ook gewoon in een cakevorm gieten en dat hij dikker is, zoals bij een normale cake/beslag. Alvast bedankt, groetjes Demi
Ja hoor dat kan vast! Dan zal de baktijd alleen wel anders zijn (de cake wordt dan hoger en dikker en moet dus ook langer gebakken worden). Of je rekent het recept om: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
Hij was heerlijk gelukt! Precies gemaakt met dezelfde ingrediënten en op dezelfde manier. In mijn cakeblik van de airfryer, voor 35 minuten op 180 graden. Geweldig!
Hoi Laura,
Ten eerste, wat ben ik altijd blij met jouw recepten, top site heb je hier gebouwd in al die tijd!
Vraagje rondom dit recept maar waar ik vaak ook bij andere recepten over twijfel.
Als je de cake nog wilt bewaren (in meerdere dagen op eet), spuit je dan de creme al volledig op de cake en zet je hem dan in de koelkast of laat ik deze beter in de spuitzak in de koelkast liggen en voor het serveren steeds er op spuiten? Alvast bedankt! Groetjes!
Nee hoor dat hoeft niet, het kan er gewoon al op en op die manier goed afgesloten in de koelkast bewaard worden. Maar de keus is aan jou 🙂
Hoi Laura, ik ruik en proef de zonnebloemolie nog goed na het bakken. Hoort dit? Weet jij een olie zonder blijvende geur/smaak of kan ik een x hoeveelheid boter gebruiken?
In principe is zonnebloemolie juist een neutrale soort olie. Probeer de helft anders eens te vervangen door roomboter, dat heeft wel een specifieke smaak van zichzelf waar de meeste mensen aan gewend zijn (en op gesteld, ik zelf ook ;)).
Hoi Laura, zou ik dit beslag ook voor cupcakes kunnen gebruiken?
Super fijne site heb je!
Groetjes Carolien
Ja hoor! Iets kortere baktijd aanhouden wel.
Heb deze vandaag gemaakt en we hebben er enorm van genoten. Wat een heerlijk recept! Dank je wel!
Wat fijn om te lezen, thanks 😀
Hi Laura!
Ik ben op zoek naar een plaatcake recept met appel. Kan ik hier gewoon de aardbeien vervangen door appels?
Bedankt!
Ja hoor!
Deze plaatcake vanmiddag gemaakt. Zag er bij het bereiden prima uit én de lucht uit de oven was ook prima! Tot hij na 40 minuten uit de oven kwam. Hij was helaas heel plat én rook naar zonnebloemolie. Toen we hem omkeerden bleek hij gedeeltelijk niet gaar te zijn. De smaak was niet om over naar huis te schrijven. Helaas. Jammer dat er zoveel smaakverschil in recepten zit. Vorige week heerlijke cakerol van deze site gemaakt, maar deze plaatcake durf ik niet aan mijn gasten te serveren..
Heb je alles wel goed afgewogen en geen andere aanpassingen gedaan? En wat voor soort oven hen je, een combimagnetron is bijvoorbeeld erg lastig om goede cakes mee te bakken.
Kan er wat vocht in de mascarponeroom?
Wat bedoel je hier precies mee?
Hoi! Heerlijke cake, hij blijft alleen zo bleekjes, hoort dat?
Het wordt inderdaad geen bruine cake. Je wil de cake ook niet te lang bakken want dan wordt het droog.
Ik vond de plaatcake niet lekker, kan het komen van de biologische zonnebloem olie? Deze heeft zeker geen neutrale smaak, je proeft het ook in de cake. De cake ziet er niet gaar uit maar heb het getest met houtenprikker,zat geen beslag aan…..Toch maar roomboter gebruiken…..
Wat jammer om te horen, ik heb zelf niet eerder ervaren dat zonnebloemolie een smaakje afgeeft.
Hey Laura,
gebruik je hier gewoon zelfrijzend bloem voor?
En welke yoghurt gebruik je?
Alvast bedankt.
Nee, gewone patent bloem. Hier lees je meer over het verschil: https://www.laurasbakery.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/. Zelf gebruik ik graag volle yoghurt, maar andere yoghurt kan ook!
kan ik deze plaatcake bakken in een ronde springvorm (vb van 18 of 22 cm)? Ik zou dan gebruik maken van de omrekentool, maar vraag me af of hoe ik de baktijd moet aanpassen?
Dat kan! Hier vind je info over de baktijd: https://www.laurasbakery.nl/temperatuur-baktijd-aanpassen-bij-ander-formaat-bakvorm/