Aardbei-mango spongecake

Gepost: 8 juni 2019 Laatst bewerkt: 31 januari 2024
Aardbei-mango spongecake

De eenvoud van deze aardbei-mango spongecake maakt hem fantastisch. In uiterlijk, maar vooral in smaak. Als je het mij vraagt, is dit de perfecte taart om te serveren bij alle feesten en partijen. Vanwege het ‘weinig moeite, groots resultaat’ principe uiteraard, maar het feit dat ik twee stukken van deze taart heb opgegeten zegt volgens mij ook genoeg. Terwijl de cake in de oven staat, bereid je de mascarponeroom. Kwestie van de cake laten afkoelen en de room laten opstijven. Daarna hoeft je deze fruitige taart alleen nog maar in elkaar te zetten, een fluitje van een cent. Eet smakelijk!

BAKTIP: Deze ronde bakvormen zijn erg prettig in gebruik en in meerdere formaten, vormen en hoogtes verkrijgbaar.

aardbei-mango-spongecake-3a

AARDBEI-MANGO SPONGECAKE

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 6 stemmen

Aardbei-mango spongecake

Deze heerlijke aardbei-mango spongecake is een ideale taart voor feestjes. De taart is niet moeilijk om te maken en erg smakelijk!
Porties: 10 personen

Ingrediënten

Cake (2 lagen van 20 cm doorsnede)

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren (M)
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout

Vulling

Instructies

  • Vet een springvorm of bakpan in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Doe de roomboter met de suiker in een kom en mix voor enkele minuten tot een romig geheel. Mix de eieren er een voor een doorheen tot ze opgenomen zijn. Voeg het vanille-extract toe.
  • Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel met het zout toe en mix tot het is opgenomen en geen bakmeel meer zichtbaar is.
  • Verdeel het beslag over de ingevette vorm en bak gaar in een voorverwarmde oven van 170 °C (boven- en onderwarmte) voor 35 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.
  • Terwijl de cake afkoelt, bereid je de room volgens recept.
  • Snijd de cake doormidden zodat je twee cakelagen hebt. Smeer de aardbeienjam uit over de onderste laag. Smeer hier de helft van de mascarponeroom overheen.
  • Plaats de bovenste laag hier bovenop en verdeel het resterende room er overheen. Decoreer met de stukjes mango en de blaadjes munt.

Tips

  • Tip: Wat verse aardbeien tussen de mango zal ook erg lekker smaken. Of verdeel nog wat vers fruit tussen de twee cakelagen.
  • Bewaren: Bewaar de spongecake voor 2-3 dagen afgedekt in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

25 reacties

  1. Trudy schreef:

    Precies een taart voor mij, makkelijk en hij ziet er nog zalig uit ook.

  2. Carla schreef:

    Ohhh, wat ziet die taart er vrolijk en zomers uit!!!!!!!!!!!!
    De blaadjes munt geven net de finishing touch!!!!!!!
    Xus,
    Car

  3. Marlijn schreef:

    Mmmm die ziet er lekker uit!

    Kan deze ook in de vriezer?

  4. Jolanda schreef:

    Klinkt heerlijk! Al denk ik dat ik hem voor mijn familie eerder met nectarines zou maken.. Al ben ik dan niet zeker over de aardbeienjam. Hoe zou jij het combineren?
    Groetjes Jolanda

    1. Lian van Rens schreef:

      Ik zou het gewoon proberen en dan kijken hoe het smaakt 😉

    2. Ana schreef:

      Hi Jolanda, Je kunt perzik of abrikoos jam gebruiken ipv aardbeienjam.

    3. Annika schreef:

      Met abrikozenjam?

  5. laura schreef:

    Wat een super leuke gezellige zomerse taart.
    deze ga ik vanmiddag uitproberen met mijn dochters van 7 en 8 .
    ze zijn alleen niet gek op munt blaadjes, maar hebben bedacht dat er gewoon een paar verse aarbeien bovenop komen tussen de mango!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Prima oplossing, ook heerlijk! Veel bakplezier samen.

  6. Ana schreef:

    Bedankt voor het recept. Ik heb die gemaakt voor d verjaardag van mijn man. Het was super lekker en fris. De mascarpone crème was heerlijk. Mijn kinderen en mijn man vonden het super lekker. Ik ga zeker nog een keer maken. Ik heb een paar dingen vervangen: suiker door canderel sugarly; vanille extract door een vanille stokje en bij de slagroom 2 theelepels maizena om deze steviger te maken. Een echt succes! ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Fijn dat het alsnog zo goed gelukt is met alle aanpassingen 😀

    2. Sophie schreef:

      Hoe lang moet ik de cake bakken als ik een springvorm van 15 cm gebruik?

      1. Laura Kieft schreef:

        Ik zou beginnen met 25 minuten

  7. Annelieke schreef:

    Is eenmaal het recept voor de mascarpone crème voldoende voor de taart?

  8. Evelien schreef:

    Mmmm… ziet er heerlijk uit! Zou het ook lekker zijn als je de mango vervangt door ananas? Hier niet zo’n mango-liefhebbers in huis….

    1. Laura's Bakery schreef:

      In principe kun je alle soorten fruit als topping gebruiken, zolang jij het lekker vindt samen bij aardbei (ananas lijkt mij daar persoonlijk minder lekker bij).

  9. de greef mariella schreef:

    is toch vier vierde cake geen sponge cake .

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het recept van de cake is volgens de ‘sponge cake van Mary Berry’

  10. honing schreef:

    vulling:
    mascarponeroom (volgens recept)?????? waar staat dat beschreven???

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je had geklikt op de mascarponeroom was je naar dit recept gegaan: https://www.laurasbakery.nl/mascarpone-room/

  11. Isabelle schreef:

    Hoi Laura, ik maakte deze cake gisteren en het was een groot succes! De smaak van de cake (lekker zoet!) gecombineerd met de mascarponeroom en mango is echt een super combinatie. Dankjewel voor het leuke recept!

  12. Gabriella schreef:

    Kan ik de spongecake ook een dag eerder bakken hoe bewaar ik de dan het best, om hem de dag erna af te maken.

  13. DvdBB schreef:

    Heb basisregels gebruikt en gevuld met een laag kersenjam en een laag slagroom. Bovenop alleen poedersuiker. Heerlijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept