Makkelijke avondmaaltijden inspiratie

9 september 2019 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
5

Schoolgaande kinderen, een drukke baan, sociale contacten, sporten en het huishouden zijn allemaal dingen die bij elkaar (of afzonderlijk) veel tijd kosten. Het is dan ook meer dan logisch dat je bij thuiskomst niet meer lang in de keuken wilt staan. Tegelijkertijd zet je wel het liefst iets op tafel dat met verse producten is bereid. Gelukkig vind je hier op Laura’s Bakery, naast alle lekkere baksels, ook voldoende inspiratie voor je avondmaaltijd. Snel en makkelijk is het motto en dan het liefst met verse ingrediënten. Daarom vind je hier 9 makkelijke avondmaaltijden die je in een handomdraai op tafel zet. Ook kun je veel van deze maaltijden eenvoudig op een ander moment op de dag voorbereiden. Welke van deze maaltijden serveer jij vanavond?

Maaltijd in een jasje

Een maaltijd geserveerd in een jasje. Dit soort maaltijden bereid je makkelijk van tevoren. Warm ze op wanneer je wilt gaan eten. Neem bijvoorbeeld de Mexicaanse maaltijd burritohet bladerdeeg pakket met kip of de quiche met pompoen. Alle drie op en top heerlijke gerechten waar je zeker weten je vingers bij af likt.

Makkelijke pasta ovenschotel

Misschien vind je de maaltijden in een jasje nog iets teveel werk voor doordeweeks. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor. Met deze makkelijke pasta ovenschotels laat je de oven het meeste werk doen. Zo kun jij je ondertussen focussen op andere zaken. Deze hartige en vullende maaltijden zijn perfect voor het naderende najaar. Mijn persoonlijke favoriet is de cannelloni met spinazie, maar ook erg populair onder jullie is de gnocchi ovenschotel of pastaschotel boordevol groenten.

Even wat anders

Heb je gewoon even zin in een keer iets anders dat lekker snel op tafel staat? Dan heb ik nog drie leuke ideeën voor je. Deze heerlijke couscous salade is ideaal voor als de temperaturen weer de hoogte in schieten. Iets dat nog wel eens in september en oktober wil gebeuren. Net zo makkelijk is de gevulde courgette, die je eventueel nog met wat gebakken aardappeltjes of een groene salade serveert. De vegetarische shakshuka, de naam zegt het al, is ideaal voor een dag zonder vlees.

Laat hieronder weten welke maaltijd bij jou op tafel staat vanavond. Misschien kunnen we zo elkaar nog meer inspireren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Dorothea schreef:

    Ik ben zo verschrikkelijk blij met je site! Ik bak voor de Voedselbank: taarten voor jarige kinderen wiens ouders afhankelijk zijn van onze overschotten;-) Je tips zijn onontbeerlijk hierbij.
    Thanks!

    1. Laura Kieft schreef:

      Ah wat ontzettend leuk om te lezen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *