Een maaltijd burrito is niet alleen lekker, maar ook perfect als je je avondeten graag op een eerder moment voorbereid. Eenmaal voorbereid is je burrito snel klaar, want je hoeft ‘m alleen nog maar op te warmen. Opwarmen kan in een oven of in een pan, wat jij wilt. Een Mexicaanse maaltijd burrito is misschien niet een alledaags hoofdgerecht, maar voor de verandering is dit wel heel erg lekker. Je kunt ze natuurlijk zelf vullen zoals jij dat wilt, maar ik deel vandaag het recept voor de burrito zoals die meestal gevuld wordt in Amerika. Niet het meest gezond, maar wel heel erg lekker.
Mexicaanse maaltijd burrito
Mexicaanse maaltijd burrito
Deze Mexicaanse maaltijd burrito is een aanrader als je het eten graag van te voren voorbereid. Misschien niet heel erg gezond, maar wel erg lekker.
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 4 grote tortilla’s
- 100 gram basmatirijst
- 400 gram gehakt
- 200 gram kidneybonen
- 2 el tomatenpuree
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 3/4 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijnzaad gemalen
- 1/2 tl koriander
- snufje chilipoeder (of meer naar wens)
Voor de rest van de vulling
- 2 rijpe tomaten
- 1 rode ui
- 1 limoen
- guacamole (volgens recept)
- 100 gram geraspte kaas
- 125 gram zure room
- verse koriander
- peper en zout
Instructies
-
Bak het gehakt rul en voeg de tomatenpuree en alle kruiden toe. Roer goed door, voeg de kidneybonen toe en laat even bakken tot het gehakt gaar is en de kidneybonen verwarmd.
-
Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd de tomaten in kleine stukjes en snipper de rode ui. Doe de tomaten en ui in een kom en voeg de sap van de limoen toe. Snijd enkele takjes koriander fijn en voeg ook toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Maak de guacamole volgens dit recept.
-
Neem een tortilla en leg in een strook in het midden een deel van de rijst, het gehaktmengsel, de tomatensalsa en de guacamole.
-
Verdeel hierover vervolgens een beetje geraspte kaas en een beetje zure room. Indien je nog wat verse koriander over hebt, kun je die ook nog toevoegen voor extra smaak.
-
Vouw je tortilla dicht en draai in een stuk aluminium folie als je deze niet direct opeet. Bewaar in de koelkast. Warm de tortilla op in een pan door regelmatige te keren of in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte) voor 5-10 minuten.
-
Serveer je tortilla’s eventueel met resterende guacamole, zure room en tomatensalsa.
Tips
- Tip: Bekijk hier hoe je een tortilla op de juiste manier vult en vouwt.
- Tip: Geen zin in een tortilla? Doe dan de rijst met daarop alle overige ingrediënten in een kom en serveer het als een burrito bowl. Voeg eventueel wat tortillachips toe.
Bewaren
Bewaar maximaal drie dagen in de koelkast.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Is het nog lekker (en niet te klef) om het de avond van te voren klaar te maken en dan dus de volgende dag in de oven te doen? Of is dat te lang van te voren?
Moet op zich lukken, misschien heeft hij wel iets langer nodig in de oven.
Moeten ze in de oven opgewarmd worden met het folie eromheen? Dat zou wel makkelijk zijn zodat ze niet dan in de oven uit elkaar vallen.
Dat kan prima inderdaad (zolang je er maar geen magnetron voor gebruikt met het folie 😉 )
Ik heb dit recept gisteren gemaakt en het is zeker voor herhaling vatbaar! Echt een topper! 😀
Wat een super lekker recept! Heb hem net gemaakt. Echt voor herhaling vatbaar maar dat is met al jouw recepten!
Ik vond ‘m lekker! Alleen kaas was niet gesmolten. Wist eveb niet zo goed hoe je dat allemaal aanpakt met koude salsa/zure room en warme ingrediënten.
Want je beschrijft nu dat je alles erin doet, doe je dat ook als je m opwarmt?
Klopt, kun je gewoon opwarmen! 🙂