Gevulde paprika’s met couscous en halloumi

Gepost: 6 augustus 2021 Laatst bewerkt: 28 juni 2024
Gevulde paprika’s met couscous en halloumi

Heb jij al wel eens halloumi op? Echt een ontzettend lekkere soort kaas die ik dit jaar ontdekt heb en daarom wilde ik er meteen een lekker gerecht op het blog mee delen. Zo ontstonden deze vegetarische gevulde paprika’s met couscous en halloumi. Een heerlijk, simpel en zomers gerecht. De paprika’s roosterde ik eerst in de oven en vulde ik daarna met de vegetarische couscous salade die ik al eerder met jullie deelde. Daarbij serveerde ik gegrilde plakjes halloumi waar je simpelweg geen genoeg van kan krijgen. Ik maakte dit gerecht voor grote eters en gebruikte dus drie paprika’s, maar je zou het ook prima aan vier kleinere eters kunnen serveren. Sla dan nog even een extra paprika in. 

BAKTIP: Ik gebruik voor dit recept een grillpan, maar je zou de halloumi natuurlijk ook kunnen grillen met een contactgrill.

Wat is halloumi?

Halloumi is officieel een geitenkaas, maar de halloumi die in onze supermarkten te koop is wordt gemaakt van koeien-, geiten- en schapenmelk (de verhoudingen wisselen). Ik vind dat halloumi dan ook totaal niet naar geitenkaas smaakt en dat heeft Mariette bevestigd die ook werkelijk geen geitenkaas lust. Ook zij is er gek op. Het is vooral een hele zoutige kaas en vereist een speciale bereiding: grillen, bakken of frituren! Je snijdt deze kaas in plakjes en bakt het aan beide kant in de grillpan, of je grillt het op de barbecue. Je kunt de kaas ook goed frituren, ik heb al regelmatig ‘halloumi frietjes’ voorbij zien komen op menukaarten en Pinterest. Nadat je het hebt gebakken moet je het zo snel mogelijk eten, dan smaakt het nog lekker mals. Wacht je te lang, dan wordt de structuur taai en rubberachtig.  

Gevulde paprika's met couscous en halloumi (1)
Gevulde paprika's met couscous en halloumi (2)

 

Gevulde paprika's met couscous en halloumi

Opslaan
Recept afdrukken

4.34 van 3 stemmen

Gevulde paprika’s met couscous en halloumi

Deze vegetarische gegrilde paprika's zijn een heerlijk simpel en zomers gerecht. Ik vulde ze met couscous salade en gegrilde halloumi kaas.
Porties: 3 porties

Ingrediënten

Instructies

  • Bereid de vegetarische couscous salade voor volgens het recept.
  • Was de paprika's, snijd ze doormidden en maak ze schoon. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bak de paprika’s 15-20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) tot de paprika’s wat zachter zijn geworden. Laat hierna afkoelen.
  • Zet een grillpan op het vuur met een beetje olie erin. Snijd de halloumi in plakken en bak ze in de grillpan tot er aan beide kanten een mooi gegrilld patroon is ontstaan.
  • Maak ondertussen alvast de borden op. Leg op elk bord wat rucola en twee halve paprika’s. Vul de halve paprika’s met de couscous salade. Als de halloumi klaar is verdeel je deze er ook overheen en serveer je het meteen.
  • Eet smakelijk!
Tips

Je kunt dit gerecht ook heel goed op de BBQ maken. Bereid de couscous salade dan voor en grill de paprika's en de halloumi gewoon op het barbecue rooster.

Ik maakte dit gerecht voor grote eters en gebruikte dus drie paprika’s, maar je zou het ook prima aan vier kleinere eters kunnen serven. Sla dan nog even een extra paprika in. 

Bewaren

Je kunt de geroosterde paprika's en de couscous salade prima een of twee dagen in de koelkast bewaren. Als de halloumi eenmaal gebakken is raad ik aan om deze meteen op te eten.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Amelie schreef:

    Ah dit ziet er zo lekker uit!!! ?

  2. Saskia schreef:

    Wat een heerlijk gerecht! Ik heb mijn man alleen maar horen zeggen hoe lekker het is en niet ‘er zit geen vlees in’ 😉 dus ook daar de goedkeuring! We dachten dat het wel vrij grote porties waren, maar omdat het allemaal heel licht is viel dat reuze mee 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept