Pasta ovenschotel

4 maart 2019
125

Dit is een maaltijd die ik vaak maak op het moment dat de koelkast bijna leeg is en er voornamelijk restjes in liggen. Alle groenten die ik nog in huis heb snijd ik in stukjes en ik heb vaak ook nog wel een kipfilet in de vriezer liggen die ik in dit geval gebruikte. Met gehakt of gewoon vegetarisch is het ook erg lekker trouwens. Aanvullen met pasta en tomatensaus en vervolgens met wat kaas in de oven. Het is echt een heel eenvoudig gerecht, maar ik smul er iedere keer weer van. Ik wilde het daarom ook met jullie delen, wie weet breng ik iemand nog eens op een lekker idee om groenten op te maken met deze pasta ovenschotel.

Pasta ovenschotel

Deze pasta ovenschotel is een maaltijd die ik vaak maak op het moment dat de koelkast bijna leeg is en er voornamelijk restjes in liggen. Maak de pasta ovenschotel lekker met groenten, kip of vegetarisch!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pasta (al dente gekookt)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2-3 kipfilets (in blokjes)
  • 200 gram spinazie
  • halve courgette
  • 2 paprika’s
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Italiaanse kruiden
  • 150 gram geraspte kaas
  • cherry tomaatjes

Instructies

  • Begin met het al dente koken van de pasta, terwijl dat op het vuur staat kun je de rest voorbereiden.
  • Snipper de ui, pers de teentjes knoflook uit en snijd de rest van de groenten fijn.
  • Doe de ui met knoflook en een scheut olijfolie in een ruime pan en fruit deze. Voeg de blokjes kip toe en bak deze kort rondom aan. Ze hoeven niet gaar te zijn, dat gebeurt straks in de oven. Maak de stukjes kip ook vooral niet te klein, daar kunnen ze droog van worden. Voeg vervolgens de rest van de groenten toe en bak deze 2-3 minuten mee.
  • Voeg de inhoud van het blik tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met Italiaanse kruiden. Laat op een laag vuur staan tot de pasta goed is. Voeg de pasta toe, roer deze door de groenten heen en schep vervolgens het geheel in een ruime ovenschaal.
  • Strooi de geraspte kaas over de pasta heen en verdeel er nog wat gehalveerde cherrytomaatjes over.
  • Zet de ovenschotel voor 20-25 minuten in de oven op 200 °C (boven- en onderwarmte).

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Suze schreef:

    Van welk merk is de fusili die je hier hebt gebruikt?

    1. Laura Kieft schreef:

      huismerk van de supermarkt

  2. Stolman.bv schreef:

    Gisteren gemaakt. Heerlijk! Voor herhaling vatbaar 👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *