Shakshuka maken
Zoals wel vaker loop ik weer lekker achter de trends aan. De shakshuka hype was alweer op zijn einde toen ik het voor het eerst at in een lunchtentje. Het heeft daarna nog een paar maanden geduurd voor ik het thuis eens maakte en nu ben ik pas echt overtuigd. Inmiddels draai ik hier thuis met enige regelmaat een shakshuka in elkaar. Verschillende varianten heb ik inmiddels al geprobeerd, maar deze vegetarische shakshuka met geitenkaas is een blijvertje.
Meestal neem ik twee eieren per persoon, maar omdat ik dit keer wat meer groenten dan anders gebruikte en een groter stuk brood had besloot ik het bij één ei te houden. Doe vooral een tweede ei per persoon in de pan, want dat smaakt er erg lekker bij (zolang je maar voldoende trek hebt).
Shakshuka kruiden
Shakshuka wordt op veel verschillende manieren gemaakt. Je kunt de tomaat-groentebasis op smaak brengen met ‘shakshuka kruiden’, die bestaan uit paprikapoeder, komijnzaad, koriander, peper en soms een beetje kaneel. Ook de pittige harissa kruiden zijn een optie, of je houdt het simpel zoals ik, met wat ui, knoflook en bouillon.
Hallo Laura, dit lijkt mij een lekker gerecht. Kan je de geitenkaas ook vervangen door feta? Ik houd niet zo van de smaak van echte geitenkaas.
Groet, Corine
Ja hoor, kan prima. Gewone geraspte kaas kan ook, of mozzarella.
Deze ga ik zeker eens proberen. Tot nu toe zijn de shakshuka’s niet bepaald gelukt hihi
Gisteravond gegeten, we vonden het erg lekker en is ook zeker geschikt als lunchgerecht, omdat het een lichte maaltijd is. Dankjewel Laura!