Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette de inspiratiebron geweest, gezien zij al jaren vegetariër is en mijn vegetarische recepten eigenlijk altijd geitenkaas bevatten (en dat mocht deze week een keertje niet van haar ;)). Dus ook deze heerlijke pulled jackfruit wraps komen uit haar koker. Zij schotelt dit vaak voor aan eters, die er altijd enthousiast over zijn en ook ikzelf was heel positief verrast. Je proeft natuurlijk wel dat het geen vlees is, maar toch vond ik de smaak en structuur heel erg lekker. Tijdens een etentje is het gerecht extra leuk aan te kleden met een lekkere lading nacho’s uit de oven en Mexicaanse biertjes.
Ik maak mijn BBQ-saus graag zelf, maar dat hoeft natuurlijk echt niet per se.
Wat is jackfruit?
Pulled jackfruit roept misschien de nodige vraagtekens op, daarom enige uitleg wat dit precies is. Jackfruit is een vrucht uit Azië en wordt tegenwoordig veel ingezet als vleesvervanger dankzij de ‘vlezige structuur’ van het vruchtvlees. Het is een flinke, stekelvormige vrucht die aan bomen groeit en is in Nederland voornamelijk in blik te koop. Ik kocht het gewoon bij de supermarkt, van het merk Fair Trade. Door de stukken jackfruit die je in deze blikken vindt met twee vorken uit elkaar te trekken en smakelijk te bereiden, kun je een vegetarische vervanger van pulled pork of pulled chicken creëren.
BAKTIP: Als je nog coleslaw over houdt, kan je deze nog 3 tot 4 dagen in een afgesloten vershouddoos bewaren in de koelkast.
hee lau,
Kijk ik op je site en wat zie ik?
Wat lekker zeg!
Ik ga het echt maken hoor!
Het water loopt me in de mond.
Bedankt!
De wraps waren heerlijk!