Pulled jackfruit wraps

Gepost: 11 maart 2021 Laatst bewerkt: 28 juni 2024
Pulled jackfruit wraps

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette de inspiratiebron geweest, gezien zij al jaren vegetariër is en mijn vegetarische recepten eigenlijk altijd geitenkaas bevatten (en dat mocht deze week een keertje niet van haar ;)). Dus ook deze heerlijke pulled jackfruit wraps komen uit haar koker. Zij schotelt dit vaak voor aan eters, die er altijd enthousiast over zijn en ook ikzelf was heel positief verrast. Je proeft natuurlijk wel dat het geen vlees is, maar toch vond ik de smaak en structuur heel erg lekker. Tijdens een etentje is het gerecht extra leuk aan te kleden met een lekkere lading nacho’s uit de oven en Mexicaanse biertjes.

Ik maak mijn BBQ-saus graag zelf, maar dat hoeft natuurlijk echt niet per se.

Wat is jackfruit?

Pulled jackfruit roept misschien de nodige vraagtekens op, daarom enige uitleg wat dit precies is. Jackfruit is een vrucht uit Azië en wordt tegenwoordig veel ingezet als vleesvervanger dankzij de ‘vlezige structuur’ van het vruchtvlees. Het is een flinke, stekelvormige vrucht die aan bomen groeit en is in Nederland voornamelijk in blik te koop. Ik kocht het gewoon bij de supermarkt, van het merk Fair Trade. Door de stukken jackfruit die je in deze blikken vindt met twee vorken uit elkaar te trekken en smakelijk te bereiden, kun je een vegetarische vervanger van pulled pork of pulled chicken creëren.

BAKTIP: Als je nog coleslaw over houdt, kan je deze nog 3 tot 4 dagen in een afgesloten vershouddoos bewaren in de koelkast. 

Pulled jackfruit wraps
Pulled jackfruit wraps

 

Pulled jackfruit wraps

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Pulled jackfruit wraps

Heerlijke vegetarische pulled jackfruit wraps met BBQ-saus en koolsalade. Maak het gerecht af met nacho's uit de oven!
Porties: 2 personen

Ingrediënten

PULLED JACKFRUIT:

  • 300 gram jackfruit uitlekgewicht
  • 250 gram BBQ-saus
  • 100 ml water
  • 1 el olie voor in de pan

WRAPS:

  • 4 wraps ik gebruikte een kleiner formaat
  • 75 gram witte kool gesneden
  • 75 gram rode kool gesneden
  • 50 gram wortel julienne gesneden/geraspt
  • 1,5 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 limoen
  • grote sla bladeren
  • Eventueel: jalapeños en verse koriander

Instructies

  • Trek de uitgelekte jackfruit met een vork uit elkaar tot dunnere slierten. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en voeg hier jackfruit, BBQ-saus en het water aan toe. Roer goed om zodat alles bedekt is en bak een paar minuten aan op hoog vuur. Laat het dan met de deksel op de pan 20 minuten sudderen op laag vuur. Roer elke vijf minuten even om, totdat het jackfruitmengsel zacht genoeg is en de saus is ingekookt.
  • Meng ondertussen de koolsoorten met de wortel, Griekse yoghurt, mayonaise en een beetje limoensap. Maak op smaak met wat peper en zout.
  • Je kunt nu je wraps gaan bouwen! Begin met een of enkele bladeren sla en doe hier wat koolsalade op. Schep daar vervolgens je pulled jackfruit op en top eventueel af met gepekelde jalapeños en verse koriander.
  • Eet smakelijk!
Tips

Serveer met een lekkere schaal nacho's uit de oven.
Bewaren

De pulled jackfruit en de koolsalade zijn los van elkaar (in afgesloten koelkastdozen) tot twee dagen te bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Emily muilwijk schreef:

    hee lau,

    Kijk ik op je site en wat zie ik?
    Wat lekker zeg!
    Ik ga het echt maken hoor!
    Het water loopt me in de mond.
    Bedankt!

  2. Machteld schreef:

    De wraps waren heerlijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept