Pastasalade met kip

29 juni 2015
43

pastasalade met kip

Ik kwam tot de ontdekking dat ik nog geen één recept met pasta heb gedeeld in de kookrubriek. Schandalig, want ik ben gek op pasta! Met warm weer maken wij graag een pastasalade. De dingen die gekookt of gebakken moeten worden kun je al eerder voorbereiden, ’s ochtend bijvoorbeeld wanneer het nog wat koeler is. Zo hoef je voor het eten alleen nog maar alles in één kom te doen en door elkaar te husselen. Dat scheelt weer puffen en zweten boven een warm fornuis rond etenstijd 😉 .

pastasalade met kip

Pastasalade met kip

Deze pastasalade is een ideale maaltijd voor warme dagen. Je kunt hem 's ochtends al voorbereiden, zo kun je 's avonds lekker snel aan tafel.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram pasta (bijvoorbeeld farfalle)
  • 1 bol mozzarella
  • 3-4 el groene pesto
  • 2 tomaten, zaadlijsten verwijderd
  • 10 cherry tomaatjes, gehalveerd
  • pijnboompitjes, geroosterd
  • 3 kipfilets, in blokjes gesneden
  • bakje bacon reepjes
  • croutons

Instructies

  • Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven, laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Bak de kip en bacon gaar en laat ook deze afkoelen. Je kunt dit vast met de pasta mengen. Bewaar in de koelkast tot je bijna gaat eten. Ook het roosteren van de pijnboompitjes kun je nu vast doen.
  • Vlak voordat je gaat eten snij je de mozzarella en tomaat in blokjes en halveer je de cherry tomaatjes. Voeg deze toe aan de pasta, samen met de pijnboompitjes, pesto en croutons. Hussel goed door elkaar. Je zou ook nog stukjes paprika, een lente uitje of andere groenten toe kunnen voegen als je dit lekker vindt.
  • Bij de salade kun je allerlei extra’s serveren en het avondeten daarmee zo uitgebreid maken als je wilt. Rucola bijvoorbeeld, maar wij zetten ook wel eens Parmezaanse kaas, stokbrood en kaasjes op tafel om bij deze pastasalade te eten. Met een koud wijntje erbij, kun je heerlijk genieten van een warme zomeravond.
Bewaren

Afgedekt in de koelkast blijft deze salade nog zeker één dag goed.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

9 reacties

  1. chucky1012 schreef:

    Dit gerecht lijkt me zo lekker.
    Ik hou van pasta.

  2. Elly schreef:

    Heerlijke salade , vanavond direct uitgeprobeerd, ga ik vaker maken!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk dat je hem gelijk gemaakt hebt! 🙂

  3. Tamara schreef:

    Ik hou echt van zulke pasta’s! Heerlijk!

  4. Alicia (MyCookieAddiction) schreef:

    heei

    kan je ook een keer een kip bacon pasta maken ik ben dol op bacon en op kip en samen is het een nog betere combinatie

    en ik heb een heerlijk recept voor pasta zalm
    wat spaghetti
    zalm
    kruidenkaas
    kook room
    peper
    zout
    dille

    het wordt heerlijk

    veel plezier met bakken en koken

    1. Laura's Bakery schreef:

      Klinkt heerlijk! In dit recept zit ook al bacon trouwens, je kunt eventueel wat meer toevoegen als je het heel lekker vindt 😉

  5. Cynthia schreef:

    Dit klinkt zo goed! Ik houd van pasta’s 🙂

  6. Marloes schreef:

    Was heerlijk! Bedankt voor het lekkere recept!

  7. karin schreef:

    Nu aan het maken voor vanavond, krijg al honger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *