Gevulde courgette met gehakt

6 mei 2019
149

Met al dat bakgeweld hier de laatste weken snak ik naar gezond eten. Want hoewel ik een gigantische lekkerbek en zoetekauw blijf, na een week gebak en borrelhapjes proeven kijk ik uit naar heel veel groenten en fruit. Bijzonder eigenlijk hoe dat werkt. Juist omdat ik altijd veel met lekkers bezig ben kan ik er ook heel goed vanaf blijven. Laatst toen ik weer heel veel zin had in groenten bedacht ik dat ik nog nooit een gevulde courgette had gemaakt. Als vulling maakte ik een mengsel dat in de basis lijkt op de vulling die ik ook gebruik voor wraps. Supersnel gemaakt en heel erg lekker. In plaats van een wrap te gebruiken, vulde ik er nu een courgette mee. Resultaat: een heerlijke avond maaltijd. Dit gaat hier zeker vaker gemaakt worden.

Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Gevulde courgette met gehakt

Deze gevulde courgette met gehakt en groente is een heerlijk avondmaal. En ook nog eens hartstikke makkelijk te maken!
1 - 2 porties

Ingrediënten

 • 1 courgette
 • 1 sjalot
 • 150 gram gehakt
 • 1 teentje knoflook (fijn geperst)
 • 1 rode paprika
 • 30 gram geraspte kaas
 • peper en zout

Instructies

 • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte). Halveer de courgette en verwijder de zaadlijsten.
 • Verhit een beetje olie in een pan. Snipper het sjalotje en bak glazig. Voeg het gehakt, de knoflook, peper en zout toe. Bak rul. Snijd de paprika in kleine stukjes en voeg toe. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout of kruiden naar keuze.
 • Vul de courgettehelften rijkelijk met de vulling en bestrooi met de kaas. Plaats op je bakplaat en plaats 15 minuten in de oven.

Tips

 • Bewaren: De gevulde courgette is het lekkerste om gelijk te serveren. Maar je kunt ze ook 1-2 dagen in de koelkast bewaren en later weer opwarmen.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

19 reacties

 1. Maxarie schreef:

  Wat doe je met de zaadlijsten?

  1. Laura Kieft schreef:

   die gingen hier in de groenbak, maar je kunt ze ook opeten als je wilt.

 2. Annelies schreef:

  Lekker opeten tijdens het koken!! Tenminste, dat zou ik doen….
  Maar is dit genoeg als complete maaltijd? Of serveer je hier wat bij?

  1. Laura Kieft schreef:

   Twee halve vind ik zelf genoeg. Je kunt er natuurlijk prima salade of rijst bij serveren.

 3. Betsie bartelink schreef:

  Hallo
  Dit lijkt me heel erg lekker maar wat eet je erbij want als maaltijd is het veel te weinig

  1. Laura Kieft schreef:

   Als je twee halve courgettes eet vind ik dat zelf echt genoeg als maaltijd. Neem je een halve, dan kun je er een salade of rijst bij serveren (ook bij twee halve natuurlijk als je een grote eter bent)

 4. Passet schreef:

  Rösti is er erg lekker bij vind ik zelf!

  1. Laura's Bakery schreef:

   Lekker! Goede tip!

 5. Anita schreef:

  Ik heb de vulling van de courgette gewoon meegebakken! Was heerlijk. Dankje

  1. Laura's Bakery schreef:

   Slim!! En thanks 😀

 6. Sil schreef:

  Wij bakken vooraf gekookte zilvervliesrijst mee. Daardoor vult het beter.

 7. Noortje schreef:

  Kan ik er ook nog tomaat door heen doen of wordt dat dan te nat?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat lijkt me geen probleem.

 8. Jolien schreef:

  Lekker en makkelijk voor 1 persoon! Ik maak hem vaak vega: Zaadlijsten fijnsnijden, opbakken met een uitje, knoflook, wat kruiden en een half blikje tomatenpuree ?? gekookte zilvervliesrijst en rode linzen erdoor en je hebt een heerlijke stevige vulling zonder vlees. Je kan er evt nog wat nootjes doorheen doen voor nog meer bite. Eet smakelijk!

 9. Zo-zo schreef:

  Vol goede moed het recept gemaakt, met tomaat ipv paprika, vanwege de eetwensen hier thuis. Een kwartier in de oven leek me al erg kort, dus maar even 20 min van gemaakt. Tot mijn verbazing was de courgette totaal niet gaar. De inhoud hebben we opgegeten, de courgette laten liggen. Jammer van de courgette!! Had je de courgette van te voren gekookt? Of heb ik iets anders over t hoofd gezien?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Oei wat vervelend! Ik hou zelf juist van een bite in mijn courgette en het kan ook prima rauw gegeten worden (dat is niet de bedoeling bij dit recept overigens). Een volgende keer zou je de courgettes al een kwartier eerder in de oven kunnen zetten en later pas de vulling toevoegen.

 10. Sonia Cornelis schreef:

  Super lekker recept, ik snij de zaadlijsten in stukjes en ik stoof ze gewoon bij de groentjes, ik doe er een boeillonblokje bij en 1 blik tomatenblokjes op 300gr gehakt.

 11. Gerard Jantz schreef:

  Ik doe er meestal de volgende groentes in, kastanje champignons, ui, paprika en mais. Kruiden, verse knoflook, peper, zout, nootmuskaat en een maggi blokje. 30 min in een voorverwarmde oven en Parmezaanse kaas er overheen voor dat het in de oven gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *