Ik realiseerde mij laatst dat ik nog nooit gevulde courgette had gemaakt. Daar heb ik snel verandering in gebracht. Als vulling maakte ik een mengsel dat in de basis lijkt op de vulling die ik ook gebruik voor wraps en die supersnel gemaakt is. In plaats van een wrap te gebruiken, vulde ik er nu een courgette mee. Resultaat: gevulde courgette met gehakt en paprika, een heerlijke avond maaltijd.
In onderstaand artikel geef ik je de nodige tips om zelf lekker te variëren met de vulling waarvoor ik heb gekozen bij deze gevulde courgettes, maar ik deel natuurlijk ook mijn recept. Die gaat hier zeker vaker gemaakt worden!
Is het al courgetteseizoen? De lekkerste courgettes van Hollandse bodem zijn verkrijgbaar van juni tot oktober. Dan kun je niet genoeg recepten met courgette achter de hand hebben. Gelukkig vind je er op deze pagina voldoende!
Wat doe je met de zaadlijsten?
die gingen hier in de groenbak, maar je kunt ze ook opeten als je wilt.
Lekker opeten tijdens het koken!! Tenminste, dat zou ik doen….
Maar is dit genoeg als complete maaltijd? Of serveer je hier wat bij?
Twee halve vind ik zelf genoeg. Je kunt er natuurlijk prima salade of rijst bij serveren.
Hallo
Dit lijkt me heel erg lekker maar wat eet je erbij want als maaltijd is het veel te weinig
Als je twee halve courgettes eet vind ik dat zelf echt genoeg als maaltijd. Neem je een halve, dan kun je er een salade of rijst bij serveren (ook bij twee halve natuurlijk als je een grote eter bent)
Rösti is er erg lekker bij vind ik zelf!
Lekker! Goede tip!
Ik heb de vulling van de courgette gewoon meegebakken! Was heerlijk. Dankje
Slim!! En thanks 😀
Wij bakken vooraf gekookte zilvervliesrijst mee. Daardoor vult het beter.
Lekkere tip!
Kan ik er ook nog tomaat door heen doen of wordt dat dan te nat?
Dat lijkt me geen probleem.
Lekker en makkelijk voor 1 persoon! Ik maak hem vaak vega: Zaadlijsten fijnsnijden, opbakken met een uitje, knoflook, wat kruiden en een half blikje tomatenpuree ?? gekookte zilvervliesrijst en rode linzen erdoor en je hebt een heerlijke stevige vulling zonder vlees. Je kan er evt nog wat nootjes doorheen doen voor nog meer bite. Eet smakelijk!
Vol goede moed het recept gemaakt, met tomaat ipv paprika, vanwege de eetwensen hier thuis. Een kwartier in de oven leek me al erg kort, dus maar even 20 min van gemaakt. Tot mijn verbazing was de courgette totaal niet gaar. De inhoud hebben we opgegeten, de courgette laten liggen. Jammer van de courgette!! Had je de courgette van te voren gekookt? Of heb ik iets anders over t hoofd gezien?
Oei wat vervelend! Ik hou zelf juist van een bite in mijn courgette en het kan ook prima rauw gegeten worden (dat is niet de bedoeling bij dit recept overigens). Een volgende keer zou je de courgettes al een kwartier eerder in de oven kunnen zetten en later pas de vulling toevoegen.
Super lekker recept, ik snij de zaadlijsten in stukjes en ik stoof ze gewoon bij de groentjes, ik doe er een boeillonblokje bij en 1 blik tomatenblokjes op 300gr gehakt.
Ik doe er meestal de volgende groentes in, kastanje champignons, ui, paprika en mais. Kruiden, verse knoflook, peper, zout, nootmuskaat en een maggi blokje. 30 min in een voorverwarmde oven en Parmezaanse kaas er overheen voor dat het in de oven gaat.
Ik bak ui, knoflook en paprika wel van tevoren zoals aangegeven in je recept. Het gehakt kruid ik en meng rauw met de overige ingredieenten. Zo zorg je dat de vulling niet uit de courgette valt.
Heel lekker! Normaaal ben ik geen fan van courgettes maar echt lekker. Ik heb er wel 1 volledige per persoon gemaakt. Had genoeg voor 4 stuks 😉
Wij vonden het een lekker gerecht.
Ik heb er aardappelpuree bij gegeten.