De zoektocht naar een nieuwe keuken #2

0

Vorige week kon je lezen over mijn huidige keuken en mijn zoektocht naar een nieuwe keuken. Of eigenlijk vooral de oriëntatie, want de zoektocht komt vandaag aan bod. Nadat ik met Elisah mijn hele keuken heb doorgesproken en heb verteld wat ik er wel en niet fijn aan vind, was er een duidelijk beeld ontstaan. Voor haar, maar ook zeker voor mij. Na het moodboard ingevuld te hebben vertrokken we gelijk naar Utrecht, op naar de Bruynzeel keukenwinkel. Hier ging er letterlijk een wereld voor mij open. Vooral op het gebied van praktische opbergmogelijkheden. Daar ben ik gek op, zoveel mogelijk kwijt kunnen in een kastje zonder dat het een chaos wordt. In de video zie je alles over ons bezoek aan de winkel, daaronder zet ik op een rij wat er na dit bezoek allemaal duidelijk is geworden voor mij. Ook heel leuk: ik vertel je over mijn tweede bezoek aan de winkel waarin ik de uiteindelijke keuken uitzocht én ik deel de 3D tekening van mijn nieuwe keuken met jullie!

Naar de winkel

Ik ben vast niet de enige die een heel Pinterest bord vol heeft staan met keukenfoto’s, ik heb er door de jaren heen heel wat verzameld. Grappig is dat ik een aantal jaren geleden voornamelijk hele landelijke keukens opsloeg, nu zijn dat meer strakke keukens. Hoewel ik dat landelijke nog steeds wel mooi vind, past het gewoon niet in mijn huis. Ik kijk nu meer naar een mix tussen Scandinavisch en industrieel. Het moet uiteraard wel gezellig blijven, maar daar zorg ik dan weer voor met accessoires. Ik houd van een strakke, rustige basis zodat ik met details kan variëren.

Keukens genoeg in de winkel die daarbij pasten. De keuken waar we eindigden vind ik bijvoorbeeld heel erg mooi, vooral het werkblad. De kastjes zie ik zelf liever wit en zonder streep. En dat is het fijne, in de winkel kon ik ontzettend veel inspiratie opdoen, maar uiteindelijk kies je gewoon bij elkaar wat je zelf mooi vindt. En nog belangrijker: wat praktisch is voor jouw situatie.

Waar ik ook weg van ben: een kokend water kraan. Het is iets wat ik al heel lang mooi vind, maar niet per se prioriteit heeft. Tot ik hem in het echt zag en kon proberen, deze kraan is direct flink gestegen op mijn wensenlijstje. Gelijk kokend water in de pan, kopjes thee uit de kraan. Hoe handig? Vooral van die thee, want dat drink ik de hele dag door. Tegenwoordig heb je zelfs kranen met gefilterd plat en bruisend water, ook erg handig al vind ik zelf vooral het kokend water een groot pluspunt.

Opbergen

De hoekkast voor pannen die je in de video ziet vind ik ideaal, volgens mij is die perfect voor in mijn keuken omdat ik met een hoek zit die een beetje lastig is. Met zo’n kast maak je optimaal gebruik van de ruimte. Ook leuk vond ik de kastdeurtjes die je open kunt doen, waarachter dan lades zitten in plaats van planken. Dat lijkt mij ook perfect. Hoe vaak ik niet planken volledig leeg haal omdat ik het achterste product nodig heb. En de ondiepe brede lades, laten we die niet vergeten. Die wil ik echt heel graag. Voor bestek, keukengerei en kruiden. Ideaal! Hopelijk past het in mijn keuken.

Keuken uitkiezen

Na het bezoek met Elisah aan de Bruynzeel keukenwinkel in Utrecht, ben ik zelf eerder deze week nog teruggegaan. Ik had alle mogelijkheden op mij in laten werken en het was tijd om keuzes te maken. Samen met keukenadviseur Nanno ging ik ervoor zitten en stelden we dé perfecte keuken samen.

Nadat ik kort had verteld over mijn wensen voor de keuken stelde Nanno nog verschillende vragen. Welke apparaten moeten er bijvoorbeeld allemaal in de keuken komen. En hoe gebruik ik de keuken. Aan de hand van mijn wensen en antwoorden op zijn vragen kon hij bepalen wat goed zou kunnen werken voor mij. Hij vertelde over verschillende opties en vervolgens begonnen we aan onze ronde door de winkel om zo de keuken bij elkaar uit te zoeken. We bekeken apparaten, maar ook heel veel opbergmogelijkheden. Ze hebben in de winkel ook een fijne hoek met alle opties voor werkbladen en kastdeurtjes. Op de speciale tafel kun je die met elkaar combineren zodat je gelijk het effect ziet. Ik koos voor witte kastjes en een lichtgrijs composiet werkblad.

Heel leuk vond ik bovenstaand hoekje in de winkel. Hier staan 3 kasten naast elkaar die elk met dezelfde producten is gevuld, maar wel een verschillend interieur hebben. Eentje met planken, eentje als apothekerskast en eentje met lades. Mijn brede Amerikaanse koelkast wordt vervangen door een smallere en hogere koel/vries combinatie met daarnaast een kast. Ik was dus helemaal in de ban van de apothekerskast, dat leek mij ideaal. Tot ik dus de kast met lades erachter zag. Naast dat je er meer in kwijt kunt, vond ik die kast ook veel meer overzicht hebben. Het worden dus lades achter de kastdeur 😉 .

Mijn nieuwe keuken!

En dan mijn nieuwe keuken! Ik was aan de hand van de eerste tekeningen al enthousiast, maar toen ik de 3D beelden binnenkreeg van de keuken waarin je al veel beter de sfeer ziet kon ik echt niet meer wachten. Dat moet nog wel, want het duurt nog een tijdje voordat ik aan de bak kan in mijn nieuwe keuken, waarschijnlijk ergens eind januari.

Kleine toelichting op de keuken: zoals je ziet is er toch geen hoekkast voor pannen met een carroussel. Het bleek toch niet de meest ideale optie voor mijn keuken, want dan kon ik namelijk geen brede lades kiezen en die wilde ik toch ook wel heel graag. Nu zal ik mijn pannen dus opbergen in de brede lades en volgens mij kan ik daar ook superveel in kwijt. En mijn mooie brede bestek- en kruidenlade gaan er komen, daar word ik dus heel erg blij van. Verder is het fornuis iets meer naar links geplaatst zodat er rechts een veel groter werkblad ontstaat, zeker nu het helemaal doorloopt in de hoek. Ik ga ook over op inductie, dat vind ik best spannend. Het zal flink wennen zijn en ik hoop dat mijn huidige pannen grotendeels geschikt zijn (en nog een rechte bodem hebben) voor inductie, anders moet ik daar ook nog even voor op pad.

Onder dat fornuis zie je twee ovens, heerlijk! Eentje is een gewone oven, die ernaast is een combi oven. Zo heb ik de magnetronfunctie, maar het is ook een hele goede oven. Volgens mij gaan die bakdagen van mij zo nog productiever worden! Verder heb ik gekozen voor een composiet werkblad. Dat is lekker koel en ideaal wanneer ik mijn deeg uitrol. Nu heb ik ook composiet en ik merk daadwerkelijk verschil met het kunststof werkblad dat ik voorheen had in mijn oude woning. Op het spoeleiland is ook meer ruimte gecreëerd door de spoelbak meer naar de muur te verplaatsen. Sowieso is er echt veel meer opbergruimte ontstaan in de nieuwe keuken. En als laatst: die kokend waterkraan gaat er komen!

Er is natuurlijk nog veel meer te vertellen, maar dat komt straks allemaal als de keuken er eenmaal is, dan kan ik het jullie ook echt laten zien. Tot die tijd ben ik al druk bezig met de verdere aankleding in de keuken. Ik heb al leuke tegels gespot via Pinterest waar ik nu naar op zoek ga en ik heb ook eindelijk bedacht wat ik met de kale muur naast mijn spoeleiland wil. Je merkt het, ik ben helemaal enthousiast en zit vol met inspiratie.

Ik kan niet wachten tot mijn nieuwe keuken straks geplaatst is. Uiteraard volgt er dan weer een update! Tussentijdse updates en de verbouwing straks laat ik al zien via Instagram, dus volg mij daar vooral om niets te missen.

Dit is een samenwerking met Bruynzeel Keukens, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

16 reacties

 1. Nikki schreef:

  Inductie is zo fijn! Wij moesten echter wel al onze pannen vervangen omdat het “besmet” was met vuur. Was wel een beetje prijzig. Maar verder kookte het te gek!

  1. Laura Kieft schreef:

   Oh dat is jammer zeg! Hoe kom je erachter of het “besmet” is? Of merk je dat pas als je eenmaal inductie hebt?

   1. bianca schreef:

    Als je pannen hebt met een magnetiserende bodem (van onderaf gezien v.d. pan een verdikte bodem) waarvan de bodem niet krom is dan kun je deze prima gebruiken op je inductieplaat.Op gas kook je op een vlam/warmte verdeling(rond) en inductie verwarmd de gehele bodem. Het zijn vaak wel de kwalitatief betere pannen die ook op inductie kunnen. Bijv. mijn moeder maakt wel eens wat voor ons en zij kookt op gas en brengt dan de pan(nen)met inhoud bij ons langs die kan ik dan ook op mijn inductieplaat warm maken. Zij heeft dan wel BK pannen. Als het niet kan dan zie je gelijk als je de inductieplaat aanzet dat het controlelampje van de pit gaat knipperen omdat hij zo gezegd geen contact krijgt met de bodem van de pan. Kijk maar eens naar bijv. de verschillende koekenpannen series van Tefal op hun website daar zit veel verschil in. Zo heb ik de Titanium en de Talent Pro serie voor inductie

 2. Angela schreef:

  Wat heerlijk zeg, een nieuwe keuken. Hoop dat je er veel plezier van kunt hebben, voorlopig heb je nog even voorpret.

  1. Laura Kieft schreef:

   Alleen die voorpret is al heerlijk 😀

 3. Chella schreef:

  Wat een prachtige keuken heb je uitgezocht! Heel fijn, zo’n keukeneiland met aan 2 kanten kasten/lades. Wij hebben ook een nieuwe keuken (ook wit met betonlook-blad!) en wij hebben er ook voor gekozen om extra opbergruimte te creeeren aan die kant, i.p.v. een barretje waar mensen aan kunnen komen zitten. Wat zijn de afmetingen van jouw eiland? Zie ik een soort ‘half kastje’ (30 cm?) en 2 kasten van 60cm? Wij kregen toen het advies om daar kasten van 50cm van te maken. Ik jouw geval kan je daar 3 van kwijt (30+60+60 is hetzelfde als 3 x 50). Omdat in de praktijk een kastje van 30cm lastig in te richten is. Wij zijn heel tevreden met de kasten van 50cm! Bovendien ziet het er dan vanuit de woonkamer nóg strakker uit. Omdat er geen lades meer boven de kastjes zitten (zoals bijvoorbeeld in een huurkeuken vaak het geval is), heb je 3 planken en daar kan je een hele hoop op kwijt. Jammer genoeg kan ik geen foto plaatsen, anders kan ik je laten zien wat ik bedoel. Heel veel succes met je nieuwe keuken… met die 2 nieuwe ovens…gaat dat helemaal goed komen!! Ben ook heel benieuwd voor welk merk apparatuur je hebt gekozen…

  1. Laura Kieft schreef:

   Wat leuk dat jullie ook deze stijl hebben! Het smalle kastje is 40cm in het spoeleiland, is het nu ook en ik vind het een prima maat. 30cm is inderdaad lastiger met planken. Aan de andere kant van het eiland komen brede lades en een vaatwasser trouwens, helemaal ideaal.

   1. Chella schreef:

    Super! Het prettige is dat je nu al in de ‘oude’ keuken in je nieuwe huis kookt. Wij hebben toen de keuken al besteld voordat we in het nieuwe huis kwamen wonen… daardoor weet je niet goed of de keuzes die je maakt de juiste zijn. Gelukkig nergens spijt van gehad!! En… ik hield altijd al van bakken, maar in een nieuwe keuken is het naast makkelijker ook veel leuker! Helpt ook enorm dat ik rond die tijd jouw bakblog ontdekte (al die tijd onder een steen geleefd denk ik!)… bijna wekelijks maak ik iets van je site! Ontzettend bedankt voor al je heerlijke recepten en veel nieuwe inspiratie en bakplezier gewenst in je nieuwe keuken!

    1. Laura Kieft schreef:

     Klopt helemaal, ik weet nu veel beter wat ik wel en niet handig vind aan deze keuken en in deze ruimte. Een paar maanden geleden toen ik hier nog niet woonde had ik waarschijnlijk een aantal andere keuzes gemaakt. En wat leuk om te horen! Heerlijk he om nieuwe recepten te maken in een mooie nieuwe keuken 😀

 4. Mariëlle schreef:

  Wat een prachtige keuken! Inductie is zo fijn, ik zou niet anders meer willen 🙂

 5. Wat een prachtige keuken zeg! Ik kook nu nog op gas, maar ik wil wel gaan overwegen om te gaan koken op inductie!

 6. Willy schreef:

  Een kokendwater kraan is zó ideaal, daar krijg je nooit spijt van!! Toen ik er voor het eerst van hoorde was ik gelijk enthousiast, en het is echt een aanrader.

 7. Bianca schreef:

  Heb je ook rekening gehouden met de afzuigcapaciteit van de nieuwe afzuigkap? aangezien je een open keuken hebt zou ik sowieso gaan voor een capaciteit van 700m3 of meer (maximaal is volgens mij 1000m3) Deze capaciteit wordt berekend aan de hand van de inhoud van je keuken maar als je een open keuken hebt gaat dit niet op dus heb je veel meer capaciteit nodig. En heb je nog overwogen om een schuine afzuigkap te nemen? Dat is handig zodat je je hoofd niet kunt stoten en ik vindt een RVS (heb ook een) zo vreselijk snel donker verkleuren dus veel schoonmaakwerk en om hem echt mooi streeploos schoon te krijgen moet je echt goed spul hebben en veel werk op doen. Die afzuigkap die je op de foto hebt staan zijn er ook in het zwart of wit namelijk.

  1. Laura Kieft schreef:

   Schuine afzuigkappen vind ik niet mooi, en verder komt er zeker een goede in 🙂

 8. Astrid schreef:

  Mooie keuken! We hebben zelf een vlaai van een keuken met gigantisch keukeneiland in ons nieuwe huisje en iedere dag ben ik nog blij met al die ruimte (momenteel nog veel lege kasten want we kwamen van een klein keukentje in een appartement). Zelf ben ik weg van onze grote lades waar we de meeste dingen in wegbergen. We hebben geen plankjes zoals jij maar hebben voor een “halve kast gekozen met legplanken die een deel van het werkblad er voor nog vrij laat maar waar je met een simpele slide van de deur alle apparaten mooi verstopt en je keuken in 1,2,3 er een pak netter uit ziet. Voordeel is, er zitten ook een paar stopcontacten verstopt dus toestellen moeten niet meer uitgetrokken worden. Oh ja, de kokend water kraan…. eens gebruikt, wil je niets anders meer!

  1. Laura Kieft schreef:

   Heb ik ook nog naar gekeken wat jij omschrijft, vind ik ook erg mooi altijd. Klinkt goed jullie keuken (en ik kan niet wachten op die kraan haha!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *