Cannelloni met spinazie en ricotta

Gepost: 8 april 2019 Laatst bewerkt: 3 oktober 2024

CANNELLONI MET SPINAZIE EN RICOTTA maken

Pasta, spinazie en ricotta. Drie ingrediënten die ik stuk voor stuk heerlijk vind en samen echt een fantastische combinatie vormen. Ik gebruikte ze voor een heerlijke cannelloni uit de oven. Lian en ik maakten de pasta aan het eind van de middag op een van onze bakdagen. Konden we het, eenmaal uit de oven, op de foto zetten en daarna gelijk aan tafel gaan. Zowel Lian en ik zijn gek op kaas, dus we zijn niet zuinig geweest met de hoeveelheid Parmezaanse kaas en mozzarella bovenop. Bij het serveren van de cannelloni met spinazie en ricotta deden we er ook nog wat geroosterde pijnboompitjes bij, erg lekker. Serveer eventueel met een salade, al moet ik zeggen dat deze maaltijd zo ook al behoorlijk goed vult.

De cannelloni bleek minder goed te vinden in de winkel dan ik van tevoren had verwacht, maar gelukkig werken verse lasagnabladen ook heel erg goed om zelf cannelloni te maken.

CANNELLONI MET SPINAZIE EN RICOTTA recept

CANNELLONI MET SPINAZIE EN RICOTTA
Opslaan Recept afdrukken
4.38 van 50 stemmen

Cannelloni met spinazie en ricotta

Pasta, spinazie en ricotta zijn een heerlijke combinatie. Deze cannelloni met spinazie en ricotta is makkelijk om te maken en super lekker!
Porties: 3 - 4 personen
voor een ovenschaal rechthoekig 28 x 15 cm

Ingrediënten

Voor de saus

  • scheutje olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2-3 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 blikjes tomatenblokjes (à 400 gram)
  • handje basilicum (fijngesneden)
  • blaadjes van 5 takjes tijm
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • peper en zout

Voor de vulling

  • scheutje olijfolie
  • 600 gram verse spinazie
  • 450 gram ricotta
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 el citroensap
  • peper en zout
  • 12 verse lasagnabladen (of 12 cannelloni buisjes)

Extra

  • 100 gram verse mozzarella
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • pijnboompitjes (geroosterd)

Instructies

  • Begin met het bereiden van de saus. Doe een scheut olijfolie in een pan en bak de gesnipperde ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes, basilicum, tijm en suiker toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 10-15 minuten pruttelen zonder deksel. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
  • Terwijl de saus staat te pruttelen bereid je de vulling. Bak de spinazie met de scheut olijfolie in een pan tot deze geslonken in. Doe de spinazie in een vergiet en druk overtollig vocht eruit. Voeg de ricotta, knoflook en het citroensap toe en roer door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe een laagje saus in een ovenschaal. Verdeel 2 eetlepels van het spinazie-ricottamengsel als een worstje op een lasagnablad en rol voorzichtig op. Herhaal dit tot je alle lasagnabladen gevuld hebt. Plaats de rolletjes op de bodem met de saus en verdeel de overige saus er overheen.
  • Maak af door de mozzarella en Parmezaan erover te verdelen en bak de cannelloni pastaschotel in 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Serveer met de geroosterde pijnboompitjes.

Tips

  • Tip: Gebruik je de echte cannelloni-buisjes voor dit recept? Houd dan de oventemperatuur en oventijd van de cannelloni aan voor dit recept.
  • Bewaren: Eenmaal afgekoeld kun je de cannelloni afgedekt voor 1-2 dagen bewaren in de koelkast of vries het in.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

15 reacties

  1. Mandy schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Ik heb meteen alle ingrediënten voor vanavond in huis gehaald.

  2. Margot schreef:

    Afgelopen weekend heb ik op de markt een hoop verse spinazie ingekocht. De ontzettend dikke stelen heb ik nu over, na het maken van dit heerlijke recept…. en het is zo zonde om deze stelen weg te gooien. Ik weet dat ze eetbaar zijn, alleen zoek ik nog een heerlijk receptje erbij, bijvoorbeeld een soepje. Enig idee?

    Groetjes,
    Margot

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat heerlijke zulke verse spinazie! Ik hak de spinazie meestal met steeltje en al door mijn recepten heen. Een groene smoothie is ook een goede manier om enkel de steeltjes te verwerken. Er staan genoeg recepten met spinazie op Laura’s Bakery, kijk er maar eens tussen: https://www.laurasbakery.nl/?s=spinazie

  3. Nanda schreef:

    Als ik je recept CANNELLONI MET SPINAZIE EN RICOTTA op tafel zet krijg ik altijd complimenten.
    Iedereen vindt het heerlijk.

  4. Edwin schreef:

    2x knoflook toevoegen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heerlijk als je het mij vraagt 😉

  5. Edwin schreef:

    Ik heb het bij 1x gehouden. Smakelijk was het zeker!

  6. yes no wheel schreef:

    This is a delicious recipe! I made it as written and it was great. Thanks for sharing.

  7. Patricia schreef:

    Erg lekker. Wel beetje droog. Ik had een half recept gemaakt omdat ik de enige ben die het lust. Had iets meer tomatensaus gemogen. Misschien volgende keer passata.

  8. Oscar Carpenter schreef:

    Your blog is always a great source of information. Keep up the good work!

  9. TV Schedule schreef:

    This is a delicious recipe! I made it as written and it was great. Thanks for sharing.

  10. 4pics schreef:

    This is a delicious recipe! I made it as written and it was great. Thanks for sharing.

  11. Dea schreef:

    Ik heb hier thuis aantal mannen die perse iets van vlees willen eten. Maar mij lijkt dit recept lekker.
    Ik dacht misschien wat spekjes toe te voegen aan het spinazie mengsel. Heb jij nog tips?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan zeker inderdaad! Of ham kan ook.

  12. tom schreef:

    ik doe r kippegehakt bij

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept