Natte of droge lasagne
De juiste hoeveelheid vocht, oftewel tomatensaus, is van belang voor een gare lasagne. Als je dit recept voor lasagne aan het opbouwen bent lijkt het misschien veel tomatensaus, maar dit heb je echt nodig om te voorkomen dat je lasagne droog wordt. De lasagnebladen nemen het vocht namelijk op tijdens de baktijd in de oven. Is je lasagne toch te nat uitgevallen? Dat is bij mij nog niet eerder het geval geweest, maar het is makkelijk op te lossen. Laat het de volgende keer een paar minuten langer inkoken bij stap 2, of maak de tomatensaus op voorhand en kook deze iets verder in voordat je het toevoegt aan het gehakt.
Ik ben ook gek op lasagne, ziet er onwijs lekker uit!
Lasagne blijft lekker en mijn vriend maakt af en toe een hele fijne variant!
Lasagne blijft heerlijk! Morgen eten wij het toevallig weer. Ik maak hem ook ongeveer zo.
Voor een nog snellere versie kan je de gesneden Italiaanse roerbakmiix van de AH gebruiken. 😉
Verder gebruik ik bijna dezelfde ingrediënten. Ik gebruik alleen ketchup in plaats van tomatensaus in mijn snelle versie.
Zo lekker dit. 🙂
Lasagne is zo lekker! Mooi recept!
Hi hi, ook hier favoriet, de lasagne.
Wij maken hem inderdaad ook ongeveer zo…..
Soms een variatie met plakjes salami, ham en/of chorizo.
Of wat spekjes erdoor.
Ach, eigenlijk kun je er zoveel mee doen en smaakt het altijd wel.
(voor een low budget variant gebruiken wij ook wel eens zakje(s) soep groente!!)
In Brazilië gebruiken we ook ham in de lasagne. Maar Brazilianen overdrijven heel erg wat eten betreft. ?
Ziet er heerlijk uit, morgen proberen! ?
Hmmmm hij was echt te lekker!
wat leuk om te horen! 😀
Kan hij ook dag van te voren gemaakt worden?
Ja hoor, dat kan prima!
JAMMIE! Ik hou van lasagne! Wil zeker deze versie eens maken!
ideaal, ook voor bij verjaardag of andere grote groep die komt eten. (ik ben geen klusser, maar maak dit ook vaak voor bekenden die wel in een huis bezig zijn…. kunnen zij lekker door en zet je gewoon rond etenstijd zo’n bak eten voor ze neer. zeker weten dat je ermee scoort , en inderdaad met nog wat stokbrood en smeersel kunnen zij hun gang gaan
ik heb vegetarische schoondochter, dus maak ook altijd een kleinere schaal met vegetarische variant.
met spekjes erdoor lijkt me ook heerlijk, maar ik heb ook een moslim schoondochter, dus dat wordt hem voor zo’n gelegenheid dan weer niet 🙂
ten slotte probeer je toch met iedereen rekening te houden 🙂
Lasagne is heerlijk ja! Ik gebruik vaak dezelfde ingrediënten als jij Laura.
Ik heb de volgende twee tips ooit gehoord/gelezen en die maken de lasagne nog lekkerder:
– maak eerst de saus en ‘kook’ de gehakt er daarna in gaar. De smaak trekt in het vlees en het wordt meer 1 geheel.
– laat de lasagne na de oven tijd nog 10 minuten in de oven staan met de deur op een kier (oven uit). De lasagne wordt hierdoor stevig!
Succes en eetsmakelijk!
Die eerste kende ik nog niet, maar die tweede wel. Ik laat hem ook altijd even staan. Vind hem dan ook lekkerder, als hij nog zo heet is proef je het veel minder goed.
Lekker recept. Wat ikzelf belangrijk vind aan een goede lasagne di carne is misschien wel de smeuïge bechamelsaus die telkens tussen de laag gehakt en lasagne-vel zit. In Italië zul je dit ook meestal voorgeschoteld krijgen mits er vlees in zit. Ipv italiaanse kruiden( meestal bestaande uit gedroogde oregano,basilicum,laurier en rozemarijn) zou je ook verse tijm en basilicum kunnen gebruiken.
Mijn complimenten voor je site Laura. Iets wat ik ook graag wil gaan realiseren.
Groetjes en succes
Hoi Laura
Welke tomatensaus gebruik je bij dit recept ?
Of maak je die zelf ?
Groet Kim
In dit recept niet zelfgemaakt. Maakt op zich niet uit welke saus je gebruikt, een pot pastasaus kan ook.
Welke soort tomatensaus gebruik jij?
Ik hou van recepten die alles in detail uitschrijven. Dan moet ik nog minder alles zelf uitpluizen in de winkel ?
Ik gebruik altijd een andere soort, echt ieder soort volstaat. Gewoon eentje kiezen die je lekker vindt 🙂
Wat een super Lasagne. En met twee kun je hier prima 2 dagen van eten!
Vandaag had ik een nog een bakje champignons staan dus die ga ik er ook doorheen doen. Ben benieuwd of het smaakt…
bedankt voor het recept! Lekker was het zeker en vast, alleen was de lasagne wat waterig..
Enige tips hiervoor ? Waarop moet ik de volgende keer letten ?
bedankt voor het recept!
Je kunt de saus wat langer laten koken zodat er meer vocht verdampt.
Kan je dit al dag van te voren maken?
Vandaag gemaakt en we vonden het heerlijk!
Oeh benieuwd het zit nu in de oven, eerste keer dat ik lasagne maak (ben er zelf niet zo fan van, altijd zo vettig maar benieuwd hoe deze is) als verassing voor mijn man omdat hij het zo heerlijk vind.
Super lekkere lasagne !!! Maak de lasagne zo reeds 25 jaar, volgens een recept uit Margriet. Nog altijd zeer gegeerd. Daarom maak ik altijd 8 ā 9 ovenschotels, zodat ik er steeds enkele kan invriezen (pyrexschotels), zeer handig op een druk moment.
Je vergeet 1 van de belangrijkste ingrediënten: bechamel
Dat gebruik ik niet voor mijn lasagne.
Ik heb hem precies zo gemaakt en het was hartstikke waterig. Totaal niet gebonden. Was meer een ovenschotel met groenten en tomaten dan lasagne.
Mijn mengsel was ook nogal nat. Ik had 500 gr tomatensaus gebruikt.
Ik heb 2 koppen vocht van het mengsel uitgeschept.
Volgende keer gebruik ik de zaadlijsten van de tomaten niet meer. Door de zaadlijsten te gebruiken krijg je ook meer vocht.
Ik wil graag dit recept maken maar welke afmeting heeft jouw schaal.
Ik denk ongeveer 20 bij 30 cm
Een hit hier! Heb er nog een laagje spinazie tussen gedaan?
Ik ga vandaag voor het eerst lasagna maken
Spinazie
Gehakt en saus
Bechamelsaus
Mijn vraag is
Moet je saus al warm in schaal doen of eerst afkoelen ?
Kan ik hier ook nog plakjes mozzarella bij doen ?
Ik las dat ik eerst met spinazie begin en dan opbouwen
Ben benieuwd of het lukt en smaakt
Dit is echt ons lievelingsrecept. Niks moeilijks en de pure smaken.
Als we lasagne eten is het dit recept!
Ook de dag erna nog steeds heerlijk!
Tomatensaus is zo goor. Ik gebruik altijd een blik gepelde tomaten 500g en 1 blikje tomatenpuree en doe ik wat extra knoflook in het gerecht. Verder houd ik van lekker makkelijk dus ik koop Italiaanse wokgroenten 400gr ipv van lossen groenten snijden. Bovendien zitten hier meer verschillende groenten in.
Dit weekend voor het eerst gemaakt en iedereen heeft er van genoten (van 6 – 41 jaar)! Een heerlijk gevulde lasagne. De mozzarella geeft een hele zachte smaak aan het geheel. Kleine tip: ik eet lasagne altijd graag met een veldsla melange (zonder toevoegingen)..
Mmmm hij was echt lekker! 😋
Hoi laura dat ziet er goed uit, ik heb een andere variant wat ook heel erg lekker is moet je maar es proberen te maken
Benodigheden;
500 gr gehakt
Spaghetti
Rode en gele paprika
Knoflookteentjes 2 a 3 stuks
2 potten spaghetti saus
Twee uien
Doosje champignons
Paneermeel
Blikje ananas
Gehaktkruiden
Bereiding;
Doe gehakt op bord doe de knoflook erdoor heen en de kruiden ook kneed het goed door mekaar doe er paneermeel bij.
Snij intussen de paprika in blokjes de uien ook de champignons en de ananas in blokjes.
Doe de gehakt in drieën verdelen maak er eerst een bal van daarna op bord plat maken pak klein handje vol spaghetti en leg die in het midden van het gehakt, rol gehakt op dat de spaghetti er aan beide zijden beetje eruit steekt.
Bak dat gehakt rondom aan in koekenpan pas op dat de spaghetti de pan niet aanraakt dan wordt die zwart.
Is die rondom aangebroken leg die in ruime ovenschaal alle drie daaroverheen spreid je de uien met paprika en champignons en ananas daaroverheen doe de spaghetti saus verdelen zorg dat de saus goed verdeelt is daar overheen de geraspte kaas en zet het in de oven 45 minuten op 200 graden.
En dan smullen.maar
Hoi,
Heb je recept deels gebruikt, thanks:)
heb ipv gehakt kipfilet gebruikt en een kant-en-klare roerbakmix.. was wat makkelijker haha.
Heb iets teveel kipfilet gebakken voor bij de saus, dus heb nu een halve pannetje (aardig droog) gebakken kipfilet over. Vroeg me af of je receptje hebt voor al gebakken kipfilet voor in de oven?
Alvast bedankt,
Narendra
Ik zou de kipfilet niet opnieuw in de oven bakken als het al wat droog is, maar ik kan me voorstellen dat het hier erg lekker bij is (ook al zul je er niet meer 100% pulled chicken van kunnen maken): https://www.laurasbakery.nl/nachos-uit-de-oven-met-bbq-pulled-chicken/
Net gemaakt en gegeten. Vond er eerlijk gezegd weinig smaak aan zitten😉 verspakket lasagna nog lekkerder🙈
Dag Laura. Hoe groot is de ovenschaal die je hebt gebruikt? Ik heb een grote ovenschaal thuis, dan kan ik even inschatten of ik het recept bv moet verdubbelen. Bedankt!
Ik zie de afmeting al onder de reacties staan 🙂
Ik bewaar de korsten en of kleine stukjes Parmezaanse kaas die ik over heb in de diepvries.
Als ik mijn saus maak gooi ik er wat van deze (kaas/korsten bij) zo verspil je niks meer en kan het smaak afgeven aan je saus. De korstjes kun je er later makkelijk uit visssen.
Hoi,
Als je de lasagne van te voren maak, moet je hem wel die dag dan afbakken of kan dit ook de volgende dag pas?
Groetjes
Ik zou het dezelfde dag afbakken en later weer opwarmen, maar het kan allebei!
Hallo, welke tomatensaus is dat die je gebruikt?
Je kunt bijvoorbeeld passata (gezeefde tomaten) gebruiken.
Heb je zachte, verse lasagne of de harde, rauwe lasagne?
Ik gebruik in dit recept gedroogde lasagne bladen (harde dus), maar het is ook mogelijk met verse bladen, dan kan de bereiding wel net iets anders zijn.