Bananenbrood maken

Gepost: 10 februari 2020 Laatst bewerkt: 28 februari 2024
Bananenbrood maken
373

Tijd voor een bananenbrood basisrecept. De basis is overheerlijk, maar ook perfect om nog meer bananenbrood recepten mee te maken!

Basisrecept: bananenbrood maken

Het is de hoogste tijd voor een basisrecept van één van de baksels die ik ontzettend vaak maak, een bananenbrood! En gek genoeg staan er al talloze smaakvariaties online, maar ontbrak dit basisrecept nog. De afgelopen jaren heb ik vaak een beetje zitten sleutelen aan het recept, vooral in de verhoudingen van verschillende meelsoorten. Nu heb ik een combinatie gevonden waar ik eigenlijk nooit meer vanaf stap. En dat is ook gelijk wanneer ik weet dat ik een goed basisrecept te pakken heb.

Bananenbrood met amandelmeel

Voor mijn bananenbrood recept maak ik gebruik van zowel bloem als amandelmeel. Het kan ook met alleen amandelmeel, maar dan vind ik het resultaat net wat te compact, en met alleen bloem is ook mogelijk maar dan wordt het iets minder smeuïg en iets te stevig naar mijn smaak. De combinatie werkt perfect, met een luchtig en smeuïg bananenbrood als resultaat.

Wat is een bananenbrood?

Eigenlijk is deze term maar gek, want een echt brood kan ik het niet noemen. Het heeft eerder de structuur van een cake. Doordat er geen boter of suiker in dit recept wordt verwerkt, is het toch meer een bananenbrood dan een bananencake. En dat maakt bananenbrood ook direct een gezond tussendoortje! Of zoals ik het ook graag eet: een plak als ontbijt met een schep yoghurt erop. Heerlijk.

BAKTIP: Voor dit bananenbrood recept heb je geen speciale broodbakvorm nodig. Ik gebruik gewoon deze cakevorm van 25 cm.

Bananenbrood basisrecept-3a

HET BASISBAKBOEK

Voor iedere thuisbakker die de basis van het bakken graag onder de knie wil krijgen heb ik Het Basisbakboek geschreven. Naast de ongeschreven bakregels en heel veel andere handige baktips, deel ik de belangrijkste (en lekkerste!) basisrecepten met je. Ook laat ik zien hoe je per basisrecept hier zelf mee aan de slag kunt om ermee te variëren. Met dit boek is bakken voor iedereen leuk en makkelijk!

Bestel nu!

Afbeelding

Is bananenbrood gezond?

Ik krijg regelmatig de vraag of dit een gezond bananenbrood is. Dan vertel ik eerst altijd dat ik een (thuis)bakker ben en geen voedingsdeskundige. 😉 En ondanks dat ik mij normaliter niet waag aan dit soort uitspraken, durf ik toch zeker te stellen dat dit een best gezond bananenbrood is! Simpelweg omdat je in dit recept geen boter, olie of suiker terugvindt.

Het bananenbrood wordt gezoet door rijpe bananen, het blijft lekker smeuïg dankzij de eieren en het amandelmeel, maar toch ook luchtig vanwege de combinatie van bakpoeder en baking soda (en ook de eieren). Een heerlijk verantwoord tussendoortje dus! Kan het nog gezonder? Jazeker, door de bloem te vervangen door volkorenmeel. Dat probeerde ik al eens eerder in mijn recept voor volkoren bananenbrood muffins.

Bananenbrood recepten

Mijn voorliefde voor bananenbroden is duidelijk terug te zien in de hoeveelheid bananenbrood recepten die op Laura’s Bakery te vinden zijn. Niet zo gek als je bedenkt dat ik elke maand (en soms wekelijks) deze verantwoorde lekkernij de oven in schuif.

En ik hou nu eenmaal van variëren en verschillende smaken uitproberen, dus dat levert lekker veel bananenbrood recepten op. Een bescheiden top 5:

Wil je met eigen ogen zien hoe makkelijk het is om dit bananenbrood recept te maken? Je bekijkt het in de receptvideo die ik ervan maakte!

Bananenbrood maken

FAQ: bananenbrood bakken

Kan ik de bananen ook weglaten of vervangen?

Nee, bananen zijn echt de basis van een bananenbrood. Andere soorten fruit zouden om aanpassing van het hele recept vragen. Je zou eens kunnen proberen om mijn recept voor volkoren perencake te maken, die spreekt je wellicht wel aan.

Smaakt het wel zoet genoeg?

Ik vind het lastig om voor iemand anders te bepalen of dit recept zoet genoeg is. Ga ervanuit dat dit een gezond tussendoortje is en het in de basis daarom niet zo zoet smaakt. Dat is ook het idee ervan.

Mocht de zoetheid je tegenvallen, dan kun je een volgende keer proberen om 50 gram suiker aan het recept toe te voegen. Of je kunt er achteraf nog wat chocoladepasta, boter of speculoospasta op smeren. Dat maakt het uiteraard wel een stuk minder gezond. 😉

Kan ik de baking soda vervangen of weglaten?

Ik raad af om het weg te laten, maar eventueel kun je 1 tl baking soda wel vervangen door 3 tl bakpoeder. De combinatie van baking soda en bakpoeder geeft wel het meest optimale resultaat.

Is de smaak van bananen overheersend?

Persoonlijk ben ik niet dol op bananen. Helemaal niet zelfs. Desalniettemin vind ik dit recept erg lekker. En dat terwijl de smaak van bananen stevig aanwezig is.

Kan ik ook een glutenvrije versie maken?

Dat kan door de bloem bijvoorbeeld door rijstebloem te vervangen. In mijn artikel ‘Glutenvrij bakken doe je zo‘ geef ik nog veel meer uitleg over glutenvrije vervangers en waar je op moet letten.

Waardoor kan ik de bloem vervangen?

Dat hangt er vanaf voor welk doel, zie de tip hierboven bijvoorbeeld. Ook is het mogelijk om de bloem te vervangen door havermeel of volkorenmeel. Je houdt in dat geval hetzelfde gewicht aan.

 

recept bananenbrood

Recept afdrukken

4.43 van 138 stemmen

Bananenbrood recept

Een basisrecept voor een heerlijk bananenbrood. Sowieso al lekker, maar ook ideaal om nog veel meer verschillende soorten bananenbrood mee te maken.
Porties: 12 plakjes
voor een cake bakvorm 25 cm

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen ongeveer 300-350 gram
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • optioneel: extra banaan ter decoratie

Benodigdheden

Instructies

  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
  • Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier bekleed) cakeblik. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.
  • Als je het leuk vindt kun je een extra banaan over de lengte halveren en deze bovenop het beslag leggen, druk deze licht aan.
  • Bak het bananenbrood in 40-45 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
Tips

Snijd het brood in plakjes en vries deze per stuk in. Zo ligt er altijd een lekker tussendoortje klaar om mee te nemen.
Bewaren

Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

93 reacties

  1. Constance schreef:

    Hoi Laura, ik die er ook blauwe bessen in.
    Gr. Constance

    1. Laura's Bakery schreef:

      Perfecte combinatie!

  2. Anja schreef:

    Mag ik weten hoeveel koolhydraten zitten er in in het bananen brood zitten

    1. Estelle schreef:

      Nee dat mag je niet

    2. Laura's Bakery schreef:

      Hi Anja, ik tel/bereken nooit de koolhydraten van mijn baksels.

  3. Jendy schreef:

    Zojuist gemaakt met volkorenmeel en amandelmeel. Ook toegevoegd: wat gemengde zaden en pitten, bosbessen en een grote theelepel kaneel. Zit nu te smullen van het eerste plakje! Heerlijk!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat fijn Jendy! Geniet ervan!

    2. mahi schreef:

      Hi Laura, met wat kan ik de amandelmeel vervange

      1. Laura Kieft schreef:

        Je zou ook helemaal bloem kunnen gebruiken.

        1. Mahi schreef:

          Super! Dank je 🙂

  4. Kristy schreef:

    De avond voordat onze zoon is geboren nog vrolijk dit bananenbrood gemaakt. De hele kraamweek er gelukkig van kunnen smullen. Heerlijk recept. Was benieuwd naar wat voor variaties anderen hiervan maken. Zag al iets met bosbessen en kaneel, klinkt ook zo lekker.

      1. Kristy schreef:

        Ik zag het gisteren voorbij komen. Ziet er ook weer heerlijk uit! Ga ik van de week proberen. Dankjewel

  5. Mariël schreef:

    Ik heb er ook nog een zakje vanillesuiker bij gedaan…..zoetekauw ☺️

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lekker doen! Geniet ervan 😉

  6. Brenda schreef:

    Hoi Laura!
    Ik heb nog nooit bananenbrood gegeten of gemaakt. Is dit wel een beetje zoet of moet ik er nog wat suiker bij doen? Zo ja, hoeveel gram suiker dan? Of een extra banaan? Ik wil het namelijk wel iets zoetig.

    Heb je de ingrediënten met een mixer gemixt? Kan dit ook met een garde of spatel?

    Hartelijk dank voor je hulp!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het is in de basis niet zo zoet, dat is het idee ook van een bananenbrood. Ik vind dit zoet genoeg voor een gezond tussendoortje, en anders kan je er ook altijd een likje chocopasta opsmeren achteraf ;). Ik kan voor jou op afstand moeilijk inschatten hoeveel suiker je zou moeten toevoegen. Ik gebruik in dit recept meestal alleen mijn spatel, maar kort en rustig mixen kan ook.

    2. Rosa schreef:

      Is het mogelijk om de baking soda te vervangen door bakpoeder? Heb geen soda in huis.

      1. Sophie schreef:

        dat is het zelfde x

        1. Irma schreef:

          Niet waar

  7. Margreeth De graaf schreef:

    Kan je de bananen ook laten vervallen en ander fruit gebruiken

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, bananen zijn de basis van een bananenbrood. Andere soorten fruit zouden om aanpassing van het hele recept vragen.

  8. Sanne schreef:

    Hoi Laura,

    Kan je ook amandelmeel vervangen voor volledig bloem?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, dat kan helaas niet zonder smaak te verliezen.

  9. Anne schreef:

    Lekker recept!

    Als je de bloem vervangt door (amandel)meel, blijft de hoeveelheid dan hetzelfde? Dus 250 gr amandelmeel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat denk ik niet, dat is wel echt een heel ander soort meel en vraagt om aanpassing van het recept.

  10. Marleen schreef:

    Ik heb alles in huis behalve vanille-extract. Nu vind ik het niet erg als hij iets zoeter wordt. Zou een zakje vanillesuiker ook voor genoeg vanillesmaak zorgen, of is dit in verhouding teveel suiker en te weinig vanille?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou twee zakjes vanillesuiker gebruiken om het te vervangen.

      1. Marleen schreef:

        Bedankt!

  11. Annie Laumen schreef:

    Mijn bananenbrood staat in de oven.Heb wel nog wat bessen toegevoegd.Hopelijk lukt hij want mijn smandelmeel was over de datum.

  12. Annie Laumen schreef:

    Goed gelukt en lekker luchtig.De volgende keer voeg inlog wat noten toe.

  13. Lisanne schreef:

    Klinkt lekker! Kom ik alleen net terug van boodschappen doen, zonder amandelmeel…
    Kan ik amandelmeel weglaten/vervangen?
    Groetjes Lisanne

      1. Marina schreef:

        Hoi Laura, ik lees net bij een reactie van 4 maanden terug dat je zegt amandelmeel te vervangen is met gewoon bloem. Maar hier zeg je dat het niet kan. Ik snap het niet meer 🙁

        1. Laura Kieft schreef:

          Weglaten is niet mogelijk, dan kloppen de verhoudingen niet. Denk dat we te snel op enter hebben gedrukt 😉 . Je krijgt wel een ander resultaat met alleen bloem als je amandelmeel vervangt.

  14. Sara schreef:

    Heel lekker! Ik doe er ook nog wat chocolade en rood fruit in voor de afwisseling.

  15. Abbi schreef:

    Kan je bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel? Welke bloem wordt in dit recept geadviseerd?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, tenzij je de juiste hoeveelheid bakpoeder toevoegt om er ook zelfrijzend bakmeel van te maken: https://www.laurasbakery.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/
      Ik gebruik altijd patent- of tarwebloem.

  16. Faride schreef:

    Wanneer ik een bananenbrood bak (ik heb er al verschillende geprobeerd), wordt hij nooit zo hoog. Hoort dat zo of zou hij ongeveer zo hoog moeten zijn als een normale cake? Het bananenbrood dat ik zojuist gebakken heb is 4cm hoog. Op jouw foto’s lijkt het hoger..

  17. Els schreef:

    Ook lekker: 75g volkorenbloem en 75g havermout gebruiken (ipv 150g gewone bloem).

  18. Mieke schreef:

    Heerlijk! Lekker luchtig en ontzettend lekker. Over een aantal komt mijn Kitchenaid (zoveel zin in!!!) en dan hoop ik het beslag nog beter te kunnen maken.

  19. Ilona schreef:

    Is het mogelijk om het amandelmeel te vervangen voor tarwemeel? Of moet je daar dan minder van toevoegen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, je krijgt wel een ander resultaat uiteraard.

      1. Ilona schreef:

        Wordt het daardoor droger?

        1. Laura Kieft schreef:

          Iets minder smeuïg en wat luchtiger

  20. Irma schreef:

    Ik zou graag geen gluten gebruiken in dit recept. Wat kan ik het beste doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      De bloem bijvoorbeeld door rijstebloem vervangen. Dit vind je denk ik ook interessant: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/

      1. Irma schreef:

        Bedankt voor de vlotte reactie!
        Ik kan dus ook gewoon 1 op 1 vervangen?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Die mix uit het artikel wel ja.

  21. Maaike Bruning schreef:

    Dit is mijn favoriete bananenbrood. Mooi basisrecept om verder op te variëren.

  22. Monique schreef:

    Hoi, kan ik de bloem ook door havermout vervangen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou de bloem kunnen vervangen door havermeel bijvoorbeeld ja. Het zal wel een net wat ander resultaat geven, maar je kan het zeker vervangen.

  23. Monique schreef:

    Ik ben heel blij om een suikervrij recept voor bananenbrood te zien.
    Het basisrecept wat ik ooit had gevonden was met volledig bloem, veel suiker (had ik al direct gehalveerd) en crème fraîche. Hier ging dan meestal nog (pure) chocolade in. Volgens mij een Amerikaans recept.
    Op zich heel lekker. Maar jouw versie (en dan met blauwe bessen erin) is vele malen lekkerder dan die suikerbom.

  24. Jo schreef:

    Kan je ook citroen extract gebruiken ipv vanille extract had het helaas niet in huis.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan alleen geeft wel een andere smaak.

  25. Christien schreef:

    Het deeg smaakt een beetje wrang/bitter. Ik heb er wat agave siroop toen bij gedaan.
    Iemand een idee waar de wrange smaak van komt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hmm wat gek, het enige wat ik kan bedenken is dat je bananen misschien dan niet meer goed waren.

  26. theNextG1rl schreef:

    Al vaak dit recept erbij gepakt! De ene keer wat blauwe bessen erbij, de andere keer wat meer chocolade of noten. Het gemak van dit recept en de afwisseling in de uitvoering maakt het iedere keer tot een succes. Dank je wel!

  27. Martine Blomme schreef:

    Beste,

    Op je recepten spreek je altijd over theelepel/eetlepel.
    Bedoel je dan 1 theelepel of 1 teaspoon (tsp)? Of als 1 eetlepel of 1 tablespoon?
    Is volgens verschillende sites toch anders en heel verwarrend.

    Groetjes
    Martine

    1. Laura's Bakery schreef:

      Met een theelepel of eetlepel bedoel ik altijd de inhoudsmaten volgens de officiële cups en spoons set (theelepel = teaspoon, eetlepel = tablespoon), gezien deze altijd dezelfde maat hebben in tegenstelling tot bestek. Hier lees je er ook een artikel over: https://www.laurasbakery.nl/inhoud-van-cups-en-spoons/

  28. Marieke schreef:

    Hoi. Ik wil graag dit bananenbrood maken. Nog nooit iets zelf gemaakt met meel of bloem etc.
    Als ik zoek naar amandelmeel, zie ik bij ah molensteen amandelmeel of van koopmans zelfrijzend amandel bakmeel. Welke van de 2 zal ik gebruiken? In die van molensteen zit echt alleen amandel in en van koopmans meer ingredienten.
    Kies ik liever voor molensteen denk ik.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Voor dit recept heb je inderdaad amandelmeel nodig en geen zelfrijzend bakmeel.

  29. Martine Blomme schreef:

    Ik koop altijd puur amandelmeel bij de notenshop of bij pit & pit. Ik zou deze nemen van Molensteen.

  30. Marieke schreef:

    Oke. Bedankt voor de reactie. En nog 1 vraagje; moet ik alles mixen met de mixer of kan moet het met een spatel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het kan allebei, net wat je fijn vindt.

  31. Marieke schreef:

    Hoi,
    Ik heb een heteluchtoven.
    Op hoeveel graden moet de oven en hoelang moet het bananenbrood erin?

  32. Ingrid schreef:

    Hoi Laura,
    Kan ik het Amandelmeel ook vervangen door maïsmeel of kokosmeel?
    Groetjes Ingrid

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar kun je zeker proberen.

  33. Fabiola schreef:

    Hoeveel calorieën zou een portie zijn?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat durf ik je niet te zeggen want ik bereken de calorieën van mijn baksels niet.

  34. Conny Houdt schreef:

    Mijn amandelmeel was op, vervangen door maismeel. Ging goed, heel lekker.

  35. Anita De jong schreef:

    Hoi Laura, mijn bananenbrood is niet lu htig geworden, wat heb ik niet goed gedaan?

    Vr gr Anita de jong

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan verschillende oorzaken hebben, hier vind je tips die ook op bananenbrood van toepassing zijn: https://www.laurasbakery.nl/tips-voor-de-perfecte-cake/

  36. Inge schreef:

    Hey! Kan ik dit deeg ook gebruiken om er cupcakes van te maken? En dan gewoon minder lang in de oven zetten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat denk ik wel, leuk idee!

  37. Marieke schreef:

    Hoi. Ik heb al vaker iets gevraagd over dit bananenbrood. Heb nu eindelijk een goede oven dus kan gaan bakken.
    Kan je de vanille extract ook vervangen voor vanille suiker?
    (De vanille extract die hierbij stond zit alcohol in zag ik bij de ingredienten)
    Volgens mij in die van koopmans niet. Weet jij dat?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan! Hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/zo-vervang-je-vanille/

  38. Nouchka schreef:

    Ik maakte hem vaker volledig met amandel meel, wat kaneel, noten en haver. Wat kokosrasp er doorheen is ook lekker! Garneer meestal de bovenkant nog met wat noten, amandelschaafsel en kokosrasp. Dit is de eerste keer dat ik het maak met een deel bloem en de Vanille.. ben heel benieuwd 🤗🤗

  39. Petra schreef:

    Hoi Laura,
    Hoe zit het met afkoelen?
    Online lees ik tegenstrijdige adviezen: in de oven, uit de oven, gelijk uit de bakvorm, in de bakvorm af laten koelen ..
    Ik ben benieuwd wat jouw advies is.
    Alvast bedankt, Petra

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het verschilt nog weleens per recept, maar meestal laat ik het na het bakken enkele minuten in de vorm afkoelen. Hierna stort ik het op een rooster en laat ik het volledig afkoelen.

  40. Marieke schreef:

    Hoi. Ik heb dan eindelijk het bananenbrood gemaakt.
    Hij is wel goed gaar zo te zien en stevig qua structuur. Voelt wel droog aan. En niet zo mooi licht alsop het plaatje 😉
    Maar de bovenkant is erg donkerbruin (niet helemaalzwart) geworden.. en randjes hard geworden.
    Kan het zijn dat het cakeblik iets te hoog in de oven stond? Ipv het rooster gewoon helemaal naar beneden. Is dat de bedoeling helemaal naar beneden?

    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou inderdaad zo kunnen zijn, ik bak in het midden van de oven tenzij anders vermeld. Lastig te bepalen op afstand want elke oven is anders. Heb je wel onder- bovenwarmte gebruikt? Hetelucht gaat sowieso een stuk sneller. Je kunt ervoor kiezen om het bananenbrood na 2/3e van de baktijd met aluminium af te dekken en daarna verder te bakken.

  41. Marieke schreef:

    Hoi. Dank voor je antwoord.
    Dit is een inbouw oven wat al in ons nieuwe huis zat. Kan helaas geen foto erbij sturen met hoe de oven er uit ziet. Het rooster stons in het midden maar met het cakeblik er op komt dat blik uiteraars hoger dus ik dacht dan moet misschien dat rooster naar beneden..
    (Voor mij de eerste keer dat ik zoiets bak en in deze oven)
    Ik heb de functie wat op het symbool staat: 2 streepjes onder en boven met daar tussen een tekentje van draaidingetje.. lijkt op een soort waaiertje.. snap je?
    En anders heb ik een symbool wat hetzelfde maar is het bovenste streepje haaientandjes.
    En de andere symbolen alleen onder of bovenstreepje…
    Meer ovenstanden heb ik niet.
    Kan het eens proberen met aluminium.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het symbool dat je omschrijft is inderdaad de heteluchtstand, daarbij moet je een temperatuur van 10-20% lager aanhouden – dit wisselt per oven. Niet gek dus dat je bananenbrood te hard is gegaan. Enkel een streepje aan de boven- en onderkant qua symbool = onder- & bovenwarmte, in elk recept staat het erbij als ik dit heb gebruikt.

  42. Marieke schreef:

    Ah oke. Dat wist ik niet. Ik dacht 2 streepjes dan heb ik een onder en bovenwarmte oven.
    Maar het dus toch een hete lucht oven.
    Ik heb niet dat symbool met alleen 2 streepjes 😉
    Oke en 10 tot 20% hoeveel graden moet dit bananenbrood? Van 180 naar 160?
    Ik heb geen idee hoe ik dit kan uitrekenen.
    Dank voor je antwoord dan kan ik hier rekening mee houden met het meer bakken..

    1. Laura's Bakery schreef:

      Klopt inderdaad! Het verschilt afhankelijk van hoe sterk je oven is, maar tussen de 160 en 140 waarschijnlijk inderdaad.

  43. Karina Peeters schreef:

    Gisteren één gebakken was zo lekker dat ik er vandaag nog ééntje gemaakt heb. Heb de gewone bloem vervangen door volkoren speltmeel. Heerlijk mals bananenbrood. Tot nu toe het beste recept!!

  44. Janne schreef:

    Wij zijn fan van havermout. Zou je de bloem of de amandelmeel bijvoorbeeld (deels) kunnen vervangen door havermout? Zodat het meer vullend is als ontbijt.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan, maar dan zal de structuur wel anders worden. Je kunt het uiteraard proberen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *