Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Angel food cake met aardbeien

Laura Kieftdoor Laura Kieft
12 december 2015
in Cakes, Desserts, Feestdagen, Kerst, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

angel food cake met aardbeien 1a

Door alleen de naam al verdient deze cake een plekje in de advent; een angel food cake. Het is ook een cake die al tijden op mijn lijst stond om te maken en de feestdagen leken mij het perfecte moment om ermee aan de slag te gaan. Een angel food cake is anders dan een gewone cake. Dit recept is namelijk op basis van eiwitten, de eidooiers worden niet gebruikt en er zit ook geen boter in deze cake. Dat zorgt ervoor dat de kleur heel mooi licht is van binnen, bijna wit.

Er bestaan speciale bakvormen voor deze angel food cake. Deze zien eruit als een tulband, maar de zijn helemaal glad met alleen hoeken tussen de zijkanten en onderkant. Een beetje saai misschien, maar wel praktisch. Je hoort de de bakvorm namelijk eigenlijk niet in te vetten. Dat betekent dat de cake vast zit aan de vorm, maar door de rechte vorm kun je hem makkelijk los snijden. Je vet de vorm niet in zodat de cake houvast heeft aan de vorm en zo dus super luchtig wordt. Ik heb niet zo’n speciale vorm en gebruikte gewoon mijn tulbandvorm. Omdat daar een patroontje in zit, vette ik hem licht in. Door het invetten zakt hij na het bakken iets meer in, maar zelfs dan is hij nog heerlijk luchtig. Hij zat bij mij maar een heel klein beetje vast en nadat ik het midden los sneed met een mes, kwam hij vrij gemakkelijk uit de vorm. Laat je vooral niet tegenhouden door dit verhaal, het is namelijk niet moeilijk en het absoluut waard wanneer je de cake proeft.

angel food cake met aardbeien 2a

angel food cake met aardbeien 4

angel food cake met aardbeien 3

Recept afdrukken

Angel food cake met aardbeien

Met deze verrukkelijke angel food cake met aardbeien steel jij de show tijdens het etentje. Zeker leuk om uit te proberen!
Porties: 10 tot 12 personen

Ingrediënten

  • 10 eiwitten (340 gram)
  • 1 tl citroensap
  • Snuf zout
  • 1 tl vanille
  • 170 gram fijne kristalsuiker
  • 140 gram bloem
  • 140 gram poedersuiker

Instructies

  • Ontvet je kom en klopper met wat citroensap. Doe de eiwitten, citroensap, zout en vanille extract in de kom. Klop tot het een schuimig mengsel is. Voeg dan de fijne kristalsuiker toe en klop tot zich stijve pieken vormen.
  • Terwijl de eiwitten staan te kloppen, zeef je de bloem en poedersuiker 2-3 keer.
  • Als de eiwitten stijf zijn, voeg je het mengsel van bloem en poedersuiker lepel voor lepel toe, terwijl je de mixer op de laagste stand laat draaien. Als alles is opgenomen zet je de mixer gelijk uit. Schraap met een spatel even over de bodem en de zijkanten om er zeker van te zijn dat het goed vermengd is.
  • Giet het mengsel in de bakvorm. Als je een gladde vorm hebt, hoef je hem dus niet in te vetten. Heb je een tulband met een patroon? Vet hem dan wel licht in, bestuiven met bloem is niet nodig.
  • Bak de cake in 35 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Test met een prikker of de cake gaar is.
  • Laat de cake even afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster stort. Snij indien nodig het midden en het begin van de buitenste rand los.
  • Strooi een beetje poedersuiker over de cake voordat je hem serveert. Serveer elk plakje cake met een beetje slagroom en wat aardbeien.
  • Deze angel food cake is multifunctioneel. Ik serveerde hem als feestelijk dessert, maar ook een dag later bij de koffie werd de cake goed ontvangen. Een cake voor ieder moment dus!
Tips

Ik gebruikte een fles met eiwitten van Two Chicks, dat werkte heel fijn en zo had ik ook geen eidooiers over. Splits jij liever eieren voor dit recept? Dan heb ik hier een overzicht van recepten waar je je eidooiers voor kunt gebruiken!

Bewaren

De cake kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een cake niet in de koelkast, daar droogt hij van uit.

angel food cake met aardbeien 5a

Vorige post

Volgende post

Cranberry brie bladerdeeg hapjes
Cupcakes met 3D kerstboom

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
4

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 37

  1. Emma says:
    5 jaar geleden

    Mmmm, verrukkelijk zeg Laura!

    Beantwoorden
  2. Lianne says:
    5 jaar geleden

    Die gaat ook zeker op mijn baklijstje!
    Mag ik vragen wat voor vanille (extract) je hebt gebruikt?

    Beantwoorden
    • Liduin says:
      5 jaar geleden

      Vanille-extract is te koop in kookwinkels.

      Beantwoorden
  3. Iris says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Dit klinkt heerlijk! Even een praktische vraag: Als je de cake in een vorm zonder patroon wil maken (zodat hij niet ingevet hoeft te worden), kan je dan ook een gewoon cakeblik gebruiken ipv tulbandvorm?
    Groetjes Iris

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat kun je proberen. Alleen kun je bij een echte angel food cake vorm de ring loshalen waardoor je de boven/onderkant ook los kunt snijden. Dat gaat bij een cakevorm natuurlijk niet, maar het zal vast gemakkelijker gaan als de zijkanten al los gesneden kunnen worden.

      Beantwoorden
  4. Margot says:
    5 jaar geleden

    Wat ziet hij er mooi uit! Ik heb eigenlijk nog nooit een tulbandvorm gebruikt.

    Beantwoorden
  5. catherine says:
    5 jaar geleden

    Hoi laura was benieuwd eigelijk hoe hij er van binnen uitziet heb je daar misschien ook een foto van???

    Beantwoorden
    • catherine says:
      5 jaar geleden

      Oeps foutje zie nu de plaatjes

      Beantwoorden
  6. Petra says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Jij gebruikt de eiwitten in fles, ik maak deze cake regelmatig. Mij is opgevallen dat hij met verse eiwitten veel beter lukt. De fles eiwit lijkt veel vochtiger resultaat op te leveren. De cake rijst niet niet goed en heeft een wat vissige bijsmaak, wat ik met verse eiwitten totaal niet heb. En de eidooiers gaan gewoon in de crème brule, of cheesecake.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb daar zelf helemaal geen problemen mee gehad, hij rees goed en ws helemaal niet te vochtig. Ook geen last van rare bijsmaakjes. Misschien ligt het aan het soort eiwitten in fles? Ik gebruik Two Chicks en ben daar echt heel erg tevreden over.

      Beantwoorden
      • Loubna says:
        5 jaar geleden

        Hoi Laura waar kun je deze fles eiwitten kopen?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Ik heb hem al bij verschillende supermarkten gespot 🙂

          Beantwoorden
  7. Marinda says:
    5 jaar geleden

    Ha Laura,

    (Ik hoop dat ik deze reactie niet dubbel plaats, maar ik zie het nergens verschijnen, dus nog een poging.)
    Het lijkt me een heerlijke cake. Ik was gisteren er al naar op zoek, want ik zag het plaatje staan bij kerstrecepten, maar je had het dus nog niet gepost.
    Hoe zorg je ervoor dat de onderkant van de tulband recht is? Net zoals bij een gewone cake wordt de onderkant van mijn tulband cake niet gelijkmatig/recht. Is daar nog een trucje voor?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Hij wordt bij mij ook niet helemaal recht hoor. Maar als ik hem uit de bakvorm op een rooster stort, wordt hij door het gewicht van de cake erboven iets platter.

      Beantwoorden
  8. Els says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura, wil graag deze cake maken wat moet ik dan gebruiken als ik hem glutenvrij wil hebben gr Els

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dan zul je even op zoek moeten gaan naar een glutenvrij meel, Schar bijvoorbeeld.

      Beantwoorden
  9. Elise says:
    5 jaar geleden

    Net gemaakt in een siliconen tulbandvorm en het storten gaat super (zonder invetten). Mocht je er één hebben, dan is zo’n vorm dus ook een idee!

    Beantwoorden
  10. Saskia says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ziet er heerlijk uit, leuk idee voor de kerst! Hoe lang van te voren zou je hem kunnen maken? En hoeveel liter moet de bakvorm zijn?
    Dankjewel vast!
    Groetjes Saskia

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Een paar dagen kan prima. Aan 1,5-2 liter heb je genoeg.

      Beantwoorden
  11. Laura says:
    5 jaar geleden

    Net de cake gemaakt met een siliconen tulbandvorm, die laat inderdaad perfect los. De Angel Cake moest bij mij wel zo’n 10 minuten langer in de oven, want anders was hij inderdaad te nat (misschien toch doordat ik de Two Chicks gebruikte?). Aanvankelijk leek de cake niet mooi (ingezakt), maar als je de cake omdraait ziet hij er precies zo uit als op jouw foto 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik gebruikte ook TwoChicks, dus daar zal het niet aan liggen. Het is wel zo dat elke oven anders is, het kan dus heel goed dat die van jou gewoon net even wat meer tijd nodig had 😉 Fijn dat hij wel goed gelukt was!

      Beantwoorden
  12. linda says:
    5 jaar geleden

    Hey Laura
    Heb hem ook gemaakt voor Kerst maar hij rees niet mooi met resultaat een vrij vaste , droge cake. Ga het toch eens opnieuw proberen met de speciale vorm, had nu een tulband gebruikt omwille van de mooi belijning. Ondanks hij niet mijn volle goesting was, met wat slagroom erbij en verse vruchten was hij snel op 🙂

    Beantwoorden
  13. A. Paes says:
    5 jaar geleden

    Hoe groot is de bakvorm die u met dit recept gebruikt?Ik heb een 17,7 cm angelfood bakvorm. Ik verwacht niet dat het tot 10-12 stukjes kan gesneden worden. Heeft uw advies om de volume van het recept te verminderen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      ik denk zo’n 22 cm, maar inhoud is afhankelijk van de vorm natuurlijk. Hier lees je meer over het omrekenen van recepten: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
  14. Anna says:
    4 jaar geleden

    Gelukt en super lekker! Vanwege tarwe gevoeligheid heb ik speltbloem gebruikt, ging prima. Zoek nu alleen naar leuke variaties zoals iets met chocola of citroen? Iemand daar al ervaring mee?

    Beantwoorden
  15. Janneke van Eeuwijk says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Dank voor dit recept
    Mijn Amerikaanse vriendin bakt erg graag en ook de angelfood cake
    Maar dat is bij haar het enige wat ze maakt met een mix uit een pakje van Betty Crocker
    Hier in Nederland niet te krijgen
    Heb wel een speciale cake vorm, die je direct uit de oven op de kop moet zetten om te voorkomen dat de cake inzakt
    Ga jou recept zeker uit proberen.

    Beantwoorden
  16. Katja says:
    3 jaar geleden

    Heel lekker! Ik heb een vraag, hoe kan ik de eieren en suiker vervangen? Ik wil een kind vriendelijk versie maken voor een kindje die geen eieren kan eten. Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is in dit recept niet mogelijk, hier heb je de eieren en suiker nodig om deze structuur te krijgen.

      Beantwoorden
  17. Yien says:
    3 jaar geleden

    Hoihoi, heb je ook ervaring met het opkloppen van ingevroren eiwit voor deze cake? Ik heb namelijk wat eiwitten in de vriezer liggen maar weet niet of ze voor deze cake gebruikt kunnen worden.

    Ps ik kom erg vaak op jouw website terecht voor heerlijke baksels! Leuk!!!

    Groetjes Yien

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Sorry geen ervaring mee, helaas.

      Beantwoorden
  18. AM says:
    3 jaar geleden

    Het was mooi gelukt. Wel veel meer dan mijn pan inhoud .

    Beantwoorden
  19. anke says:
    2 jaar geleden

    Ik wil de met snoep versierde 8 verjaardagstaart maken op basis van deze cake…
    Bak hem gewoon in een springvorm en dan denk ik beste 2 lagen bakken ipv doorsnijden?
    Of is deze cake niet geschikt om als basis voor taart te gebruiken ivm vullen met botercreme en kan ik toch beter gewoon bisquit gebruiken? Of had jij een speciale reden om gewone cake te gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Alles kan, ik gebruik vaak cake omdat ik dat lekker vindt. Deze is dus ook mogelijk.

      Beantwoorden
  20. Antsje says:
    11 maanden geleden

    Hallo Laura ,

    Wat ziet de cake er lekker uit ,weet jij mischien hoeveel callorien er in een plakje zit ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Helaas niet, sorry.

      Beantwoorden
  21. Ilse D'Haens says:
    2 weken geleden

    Hallo,
    Gebruik je gewone patisseriebloem of zelfrijzende bloem?
    Dank je wel!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Patentbloem.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Cupcakes met 3D kerstboom

Cupcakes met 3D kerstboom

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-4

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan