Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins
45

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn basisrecept voor bananenbrood in de vorm van muffins gegoten én een van mijn favoriete smaakcombinaties erop losgelaten: citroen en maanzaad. Het zijn dus citroen-maanzaad bananenbrood muffins geworden en die smaken ongelofelijk zalig. Misschien is dit wel mijn favoriete bananenbrood combinatie tot dusver, dus ik kan het aan iedereen aanraden!

Hier ook meteen wat tips voor andere heerlijke bananenbrood combinaties op Laura’s Bakery:

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

Deze klassieke smaakcombinatie blijkt ook in een bananenbroodjasje heerlijk te smaken, echt een aanrader deze citroen-maanzaad bananenbrood muffins!
Porties: 12 muffins

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen ongeveer 300-350 gram
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 1 citroen
  • 4 tl maanzaad

Instructies

  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
  • Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
  • Rasp de schil van de citroen en voeg dit samen met het sap van een halve citroen en het maanzaad toe aan het beslag.
  • Zet muffin- of cupcakevormpjes in een muffintray en vul ze met het beslag. De vormpjes mogen lekker vol en tot iets onder de rand gevuld worden.
  • Bak de citroen-maanzaad bananenbrood muffins in ongeveer 20 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
Bewaren

Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

10 reacties

  1. Anouk schreef:

    Kan je de bloem ook vervangen door havermeel of boekweitmeel voor een glutenvrije variant?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat durf ik niet te zeggen zo zonder het te testen, maar je zou dit eens kunnen lezen: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/

    2. Maartje schreef:

      Ik vervang amandelmeel altijd door havermeel. Vaak heb je 5 a 10 gram minder meel nodig. Maar gaat prima!

  2. Hanna schreef:

    Ja ik ben ook benieuwd of je de bloem 1 op 1 kan vervangen door bijvoorbeeld volkorenmeel of havermeel.

  3. José schreef:

    Ohh ze waren heerlijk groot en fluffy! Geserveerd met scheutje maple syrup, tè lekker! Vraagje ik heb een bakblik voor 6 mega-muffins. Heb je daar ook een lekker recept voor?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nog niet! Maar in principe kun je elk van mijn muffinrecepten daarvoor gebruiken, alleen zal de baktijd iets hoger liggen!

  4. Mary schreef:

    Het is een lekker recept als ik het zo lees. Alleen jammer dat ik niet tegen de maanzaad kan. Vroeger vond ik het heerlijk om maanzaadbollen te eten. Maar sinds een aantal jaren heb ik problemen dat ik allergies ben voor de maanzaad. Maar het recept gaat mee.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het maanzaad ook prima weglaten!

      1. Mary schreef:

        Gelukkig wel. Ik was er gek op. Vroeger haalde ik graag van maanzaadbollen en het waren van die heerlijk harde bollen. Niet van de kadetjes die je nu heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *