Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn basisrecept voor bananenbrood in de vorm van muffins gegoten én een van mijn favoriete smaakcombinaties erop losgelaten: citroen en maanzaad. Het zijn dus citroen-maanzaad bananenbrood muffins geworden en die smaken ongelofelijk zalig. Misschien is dit wel mijn favoriete bananenbrood combinatie tot dusver, dus ik kan het aan iedereen aanraden!
Hier ook meteen wat tips voor andere heerlijke bananenbrood combinaties op Laura’s Bakery:
Kan je de bloem ook vervangen door havermeel of boekweitmeel voor een glutenvrije variant?
Dat durf ik niet te zeggen zo zonder het te testen, maar je zou dit eens kunnen lezen: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/
Ik vervang amandelmeel altijd door havermeel. Vaak heb je 5 a 10 gram minder meel nodig. Maar gaat prima!
Ja ik ben ook benieuwd of je de bloem 1 op 1 kan vervangen door bijvoorbeeld volkorenmeel of havermeel.
Misschien is dit dan een beter recept voor je? https://www.laurasbakery.nl/volkoren-bananenbrood-muffins/
Ohh ze waren heerlijk groot en fluffy! Geserveerd met scheutje maple syrup, tè lekker! Vraagje ik heb een bakblik voor 6 mega-muffins. Heb je daar ook een lekker recept voor?
Nog niet! Maar in principe kun je elk van mijn muffinrecepten daarvoor gebruiken, alleen zal de baktijd iets hoger liggen!
Het is een lekker recept als ik het zo lees. Alleen jammer dat ik niet tegen de maanzaad kan. Vroeger vond ik het heerlijk om maanzaadbollen te eten. Maar sinds een aantal jaren heb ik problemen dat ik allergies ben voor de maanzaad. Maar het recept gaat mee.
Je kunt het maanzaad ook prima weglaten!
Gelukkig wel. Ik was er gek op. Vroeger haalde ik graag van maanzaadbollen en het waren van die heerlijk harde bollen. Niet van de kadetjes die je nu heb.