Als je (net als ik) bananenbrood in grote hoeveelheden maakt als gezond tussendoortje, wil je alles weten over je bananenbrood bewaren! Ik zal je in een paar eenvoudige stappen vertellen wat de beste manier is om je bananenbrood vers te houden.
Al mijn tips zijn de dingen die ik zelf heb getest en ervaren met mijn recept voor gezond bananenbrood. Het is het perfecte recept om je overrijpe bananen te gebruiken om een snel bananenbrood te maken dat makkelijk en lekker is.
Hoe bewaar je bananenbrood
Laten we bij het begin beginnen: direct nadat je zelfgemaakte bananenbrood uit de oven komt. Natuurlijk laat je het eerst afkoelen tot het brood op kamertemperatuur is. Daarna kun je beslissen hoe je het wilt bewaren. Ik zal beginnen met het bewaren op kamertemperatuur, gevolgd door het bewaren van je bananenbrood in de vriezer (en hoe je het op de juiste manier kunt ontdooien).
BAKTIP: Nog op zoek naar fijne vershouddozen? Ik gebruik zelf allerlei maten uit deze serie en die zijn echt ideaal. Ze kunnen in de vriezer, koelkast en magnetron en zijn bovendien ook nog eens lekvrij.
Bananenbrood bewaren op kamertemperatuur
De houdbaarheid van bananenbrood is 2-3 dagen op kamertemperatuur. Meestal wikkel ik het hele brood in aluminiumfolie en leg het op het aanrecht. Als ik geen aluminiumfolie gebruik, gebruik ik een luchtdichte bak of een ziplock diepvrieszak om mijn bananenbrood in te bewaren. Je kunt ook je bakvorm gebruiken als je het brood op kamertemperatuur bewaart.
Ik bewaar mijn bananenbrood trouwens nooit in de koelkast. Het kan wel, maar ik vind dat de koudere temperatuur je bananenbrood minder vochtig maakt en als je het niet goed verpakt, kan het bananenbrood ook uitdrogen. Ik bewaar het gewoon een paar dagen op het aanrecht of vries het gelijk in. Dat werkt voor mij het beste.