Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
porties
Opslaan
Opgeslagen!
Recept afdrukken
4.46
van
150
stemmen
Gezond bananenbrood (zonder suiker)
Tijd voor een makkelijk recept voor bananenbrood. Dit basisrecept is overheerlijk, maar ook perfect om nog meer smaken bananenbrood mee te maken!
Voorbereiding
15
minuten
min
Bereiding
45
minuten
min
Totaal
1
uur
uur
Porties:
12
porties
voor een cake bakvorm 25 cm
Ingrediënten
3
rijpe bananen
ongeveer 300-350 gram
3
eieren
1
tl
vanille-extract
100
gram
amandelmeel
150
gram
bloem
1
tl
bakpoeder
1
tl
baking soda
snuf
zout
optioneel: extra banaan ter decoratie
Benodigdheden
cake bakvorm 25 cm
Instructies
Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe en mix tot deze zijn opgenomen.
Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier bekleed) cakeblik. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.
Als je het leuk vindt kun je een extra banaan over de lengte halveren en deze bovenop het beslag leggen, druk deze licht aan.
Bak het bananenbrood in 40-45 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
Tips
Snijd het brood in plakjes en vries deze per stuk in. Zo ligt er altijd een lekker tussendoortje klaar om mee te nemen.
Bewaren
Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer.