Een makkelijk recept voor bananencake met boter, suiker en bloem. Omdat er al veel gezonde bananenbroden online staan, werd het nu tijd voor een niet-gezond exemplaar. Die trouwens wel afschuwelijk lekker is. 😉
Bananencake en bananenbrood: het verschil
Ik deel vandaag een onwijs lekker recept voor een bananencake met jullie, niet te verwarren met een bananenbrood. Op het internet worden deze begrippen regelmatig door elkaar gebruikt, dus om verwarring te voorkomen zal ik uitleggen wat het verschil tussen een bananencake en een bananenbrood op Laura’s Bakery betekent.
Een bananenbrood heeft in principe een gezonde inslag. Er wordt geen suiker, olie of boter aan mijn basisrecept voor bananenbrood toegevoegd. Een echt brood is bananenbrood eigenlijk ook niet te noemen, want je maakt een vrij vloeibaar beslag waar geen gist aan te pas komt en het eindresultaat smaakt eerder als een (niet zoete) cake.
Deze bananencake is een cake die op smaak is gebracht met banaan en kaneel. Heerlijk smeuïg en zacht van structuur. Terwijl een bananenbrood een gezond tussendoortje is, is deze bananencake dat niet. Een bananenbrood zou ik niet zo snel op een verjaardag serveren, maar deze bananencake is daar weer wel heel geschikt voor!
Grappig, bananenbrood is voor mij helemaal niet per definitie gezond. Misschien omdat ik Amerikaanse recepten gebruik, ik zie het sowieso als een soort cake. Met bananen. En eieren, bloem, suiker en een vetstof.
Er bestaan natuurlijk ook gezonde versies, maar voor mij is “banana bread” in principe gebak.
Vandaag gemaakt. Heel lekker en geen droge cake.
Je proeft de banaan er goed door.
Was wel al na 45 minuten gaar bij mij.
Hey Laura, heb zo veel complimenten gekregen over je cake, heb wel wat veranderd, heb maar 130 gram suiker gebruikt, en 2 zakjes vanillesuiker omdat ik geen vanille extract heb.
Alleen het bakken duurde wel langer als het respect,maarja. Het is gelukt en was super lekker. Zelf mensen die liever geen bananencake lussen vonden het erg lekker
Bedankt.
Is het normaal dat de bananencake indaalt en inkrimpt aan de boven en de zijkanten?
Ik ben vergeten de cake uit de bakvorm op een rooster te storten, is dat een mogelijke oorzaak?
Heb de cake namelijk precies gebakken volgens recept, behalve dan dat ik een handje chocolate chips heb toegevoegd, hebben wij een hete lucht oven waar die 60 minuten op 175 graden heeft ingestaan (in het bakblik op de bakplaat).
Heb een prikker er na een uur ingestoken en die kwam er droog uit, maar misschien had die toch iets langer gemoeten?
Opzich is de cake lekker, maar die van jou ziet er luchtiger uit en die van mij is dus vrij zwaar en lijkt niet heel luchtig wel zacht.
Tips zijn welkom! :)))
Dat is normaal niet zo nee, kan verschillende oorzaken hebben. Wellicht vind je hier wat tips: https://www.laurasbakery.nl/tips-voor-de-perfecte-cake/
Hey Laura ,kan je de bloem ook veranderen met amandelmeel?
Dat kan maar heeft zeker invloed, hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/bakken-met-amandelmeel/
Heb de cake afgelopen Vrijdag gebakken, met maar 65 gram donkere suiker, (had niks anders in huis) en zonder kaneel, want die was al op gemaakt door dochterlief haha.Ik dacht de bananen en vanille extract maken het ook alweer zoeter. Iedereen vond hem héérlijk en gelukkig niet zo zoet! Heb er ook nog granola met noten onder gedaan. Zag er hetzelfde uit aan de binnenkant als van jou Laura. Bedankt voor het fijne recept!!
Hallo laura wil binnen kort de bananen cake gaan maken moet dat met onder en boven warmte en iets onder het midden
Klopt! In het midden van de oven (de cake, niet het rooster). Dat geldt voor alle recepten tenzij anders vermeld.
Hoi Laura,
Kan ik de eieren ook weg laten of vervangen? Door een eier allergie lukt het anders niet om te eten maar wil wel eigelijk heeel graag deze cake een keer maken
Dat heb ik zelf niet getest, maar zou je zeker kunnen proberen. Hier wat meer uitleg: https://www.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/
Hey Laura, zou ik het beslag in de cakepop machine kunnen gebruiken?
Groetjes,
Amy
Dat heb ik zelf niet getest, maar kun je uiteraard proberen!
Heerlijke cake,ik heb er vijgen enpruimen en rozijnen en abrikozen aan toegevoegd en een klein handje gezouten cashewnoten.
In een tulbandvorm .perfect.zo lekker
Bedankt voor het basisrecept
Ik bak heel graag maar heb nooit de goeie ingredienten, maar voor dit well! En het was super lekker!!!
Bedankt
Kan je de bananen cake ook met glutenvrije zelfrijzend bakmeel bakken
Dat kan vast, alleen heb ik het niet getest dus ik durf je niet te zeggen of het invloed heeft op de cake. Maar probeer het vooral eens uit! 🙂
Ik heb de cake vandaag gebakken en het is een hele lekkere cake.
Doe je de boter dan mixen banaan? Staat namelijk niet welke stap je moet nemen bij de boter
Wat bedoel je precies? Bij stap 1 gebruik je de boter, bij stap 2 gaat het bij elkaar.