Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Stroopwafel truffels

Laura Kieftdoor Laura Kieft
27 september 2016
in Truffels & Bonbons, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

stroopwafeltruffels-1a

Vorig jaar heb ik een periode gehad waarin ik volop truffels maakte van koekjes. Zo zijn Oreo’s, Bastogne koeken en speculaasjes al aan de beurt geweest. In die truffel periode bedacht ik ook deze stroopwafel truffels. Het recept idee had ik al half uitgeschreven, alleen het maken liet even op zich wachten. Tot ik laatst op de markt liep en de stroopwafelkraam tegenkwam. Ik twijfelde geen moment en nam een paar zakjes met stroopwafel kruimels mee. De kruimels ja, want die zijn iets makkelijker fijn te malen. Door het ‘deeg’ mengen we wat blokjes karamel voor het echte stroopwafel effect en vervolgens dippen we ze in chocola. Ik koos voor witte chocola na lang twijfelen, maar volgens mij is het met melkchocolade ook heerlijk. Kies dus vooral wat je lekker vindt!

Ingrediënten stroopwafel truffels

voor 14 stuks
  • 200 gram stroopwafel kruimels
  • 100 gram MonChou (1 pakje)
  • 60 gram karamelblokjes
  • 250 gram witte chocolade

stroopwafeltruffels-2a

Het maken van dit soort truffels is niet moeilijk. Doe alle koekkruimels in een blender of hakmolentje en mix tot hele fijne kruimels.

Voeg de MonChou toe en kneed dit door de kruimels, er ontstaat nu een soort deeg. Kneed dan ook de blokjes karamel erdoor. Als je geen kleine stukjes karamel kunt vinden, kun je ook grote blokjes in kleine stukjes snijden.

Draai balletjes van dit ‘deeg’ en leg ze op een bord in de koelkast. Als ze lekker stevig zijn, dan smelt je de chocolade. Smelt twee derde van de chocola au bain marie. Als dat gesmolten is, haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Roer door tot dit ook helemaal gesmolten is.

Haal de truffels uit de koelkast en dip deze een voor een in de chocola. In dit artikel heb ik wat handige tips voor het dippen van je truffels.

Na het dippen leg je bovenop een paar kleine stukjes stroopwafel kruimels. Laat de chocola helemaal uitharden voor je de truffels serveert.

stroopwafeltruffels-3a

Meer weten over het bewaren van de truffels? Lees dan dit artikel op Handige Baktips. Al waren die tips hier niet nodig, ze waren zo op!

liefs laura nieuwsbrief

Vorige post

Volgende post

Italiaanse plaattaart met courgette
mini perzik kruimelmuffins

Related Posts

Chocolade crèmekoekjes

door Laura Kieft
12 december 2019
0

Vorige week was het tijd voor een van mijn favoriete kerstkoekjes: de kaneelsterren koekjes. Vandaag een variatie op...

Frambozen-cheesecake soesjestoren

door Laura Kieft
11 december 2019
3

Een soesjestoren is geen onbekend fenomeen, zeker niet met de kerstdagen. Maar meestal bestaat zo'n toren toch uit...

Charlotte taart met aardbeien

Charlotte taart met aardbeien

door Laura Kieft
10 december 2019
19

Net als vorig jaar, mocht ik ook dit jaar weer een aantal prachtige kerstrecepten voor Dr. Oetker maken....

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 35

  1. Marleen Veldhuizen says:
    3 jaar geleden

    Jaaaaa,jouw truffels zijn een groot succes hier hier thuis en in de familie. Er wordt nu alweer gevraagd om de speculaastruffels. Fijn dat er nu een nieuwe variant is! Ik ga ze snel proberen ?

    Beantwoorden
  2. Mariette says:
    3 jaar geleden

    Ah hou op Laura! Dit lijkt me echt afgrijselijk lekker…

    Beantwoorden
  3. Mirna says:
    3 jaar geleden

    Hoeveel gram stroopwafels zou ik nodig hebben als ik het met gewone stroopwafels wil proberen

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      Ik zou dezelfde hoeveelheid aanhouden, je kunt altijd iets meer kruimels toevoegen als je wilt.

      Beantwoorden
  4. ohladybake says:
    3 jaar geleden

    jouw truffels zijn gewoon allemaal de max
    zijn hier heel erg gesmaakt dus deze staan ook op de lijst
    liefs

    Beantwoorden
  5. Margot says:
    3 jaar geleden

    Oh dit lijkt me echt veel te lekker, die eet ik vast achter elkaar op!

    Beantwoorden
  6. Carla says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk! Wat een schattig schaaltje is dat overigens!

    Beantwoorden
  7. Rianne says:
    3 jaar geleden

    Overheerlijk!!

    Beantwoorden
  8. Mia says:
    3 jaar geleden

    Beste,
    Wat is MonChou?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      dat is een soort stevige roomkaas.

      Beantwoorden
  9. Julia says:
    3 jaar geleden

    Hoe smelt je witte chocola het beste? Bij mij mislukt dat namelijk altijd 🙁

    Beantwoorden
    • Marinda says:
      3 jaar geleden

      Ik smelt de chocolade net als melk en pure chocola au bain marie. Een pannentje met kokend heet water schaaltje met chocolade erop (let op dat de schaal het water niet raakt) en dan roeren terwijl het smelt dan brand het niet aan.

      Maar misschien weet Laura het wel beter 🙂

      Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      Dat doe ik au bain marie, hier lees je er meer over: http://www.handigebaktips.nl/wat-is-au-bain-marie/
      en hier meer over het smelten van chocola: http://www.handigebaktips.nl/chocolade-tempereren-zonder-thermometer/

      Beantwoorden
  10. Nicole says:
    3 jaar geleden

    Jumjumjum! Ze zien er echt heerlijk uit en eigenlijk heel makkelijk om te maken 🙂

    Beantwoorden
  11. Marinda says:
    3 jaar geleden

    Ha Laura,

    Ze zijn heerlijk! Ik heb ze vorige week gemaakt a.h.v. de foto die je op je blog had gezet. Wel een beetje anders zonder de blokjes karamel en met hele stroopwafels. Ik heb de blokjes karamel niet gemist, maar misschien komt dat doordat ik hele stroopwafels gebruikte?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      Kan heel goed, want dan zit er al wat karamel/stroop doorheen 🙂

      Beantwoorden
  12. Jonna@burgertrutjes says:
    3 jaar geleden

    Goddelijk recept! Ben dol op stroopwafels en op witte chocolade!!

    Beantwoorden
  13. Elize says:
    3 jaar geleden

    Goodness…. het is bijna wreed dit soort recepten te delen haha. Wat een heerlijkheid!

    Beantwoorden
  14. Eva says:
    3 jaar geleden

    Dit ziet er super uit! Een klein dingetje, ik wil ze graag lactosevrij maken voor een vriendin van mij met een lactose+koemelk allergie. Denk je dat ik ook een botercreme zou kunnen gebruiken ipv monchou?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor dat kan zeker

      Beantwoorden
  15. Nienke says:
    3 jaar geleden

    Super leuke/lekkere recepten!! Gister lekker wat dingetjes gemaakt, wel met wat ik in de kast had staan. Dus met gewone stroopwafels, ze zijn erg in de smaak gevallen. Ik heb ook nog een variant erop gemaakt met dulce leche ipv mascarpone. Deze waren ook erg goed in de smaak gevallen!!
    Bedankt voor de super ideeën!

    Beantwoorden
  16. Roos says:
    3 jaar geleden

    Hoe zorg je dat alles op de bolletjes blijft.. mijn chocolade blijft er wel op liggen, maar heb dan uiteindelijk nog zo veel chocolade eronder liggen… Heb je de gouden tip?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      Zeker weten, in dit artikel heb ik mijn tips op een rij gezet 😉 http://www.handigebaktips.nl/truffels-en-bonbons-dippen-in-chocola/

      Beantwoorden
  17. Anne-Mieke says:
    3 jaar geleden

    Wat een lekkere variatie.
    Leuk om met mijn kleindochters te maken.

    Beantwoorden
  18. bianca says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura. Waar koop jij de blokjes caramel?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      bij Makro of bij de molen, maar ik zie het soms ook wel in kookwinkels en sommige supermarkten.

      Beantwoorden
  19. Lieke says:
    2 jaar geleden

    Ze staan uit te harden in de koelkast, kan niet wachten en vriendlief ook niet. Hij is alvast begonnen met de overige koekkruimels de kom waar de chocolade in zat schoon te maken haha. Ik krijg ze alleen niet zo mooi strak als de jouwe. Heb een vleesvork gebruikt, werkt ook goed, maar wel oppassen met de punten, die zijn toch wat scherper. Ga zeker nog eens aan de slag met truffels! Bedankt weer voor dit heerlijke recept.

    Beantwoorden
  20. Laura says:
    2 jaar geleden

    Ze zagen er niet zo mooi uit als op jouw foto’s, maar ze waren erg lekker!

    Beantwoorden
  21. Annelies says:
    2 jaar geleden

    Té lekker heb de monchoutruffels met pure chocolade en cafè noir kkoekjes vorige week voor mijn dochter gemaakt voor haar verjaardag. Groot succes !! Helaas mmocht mijn kleindochter met coeliakie ze niet dus nu de stroopwafelvariant voor haar gemaakt maar dan met glutenvrije stroopwafels. Ben benieuwd. …ze is overmorgen jarig …10 jaar ?? Oma vindt ze iig goddelijk. ..hihihi

    Beantwoorden
  22. Jolanda says:
    2 jaar geleden

    Ze zijn echt heerlijk en heb ze al vaak gemaakt! Maar hoe lang kan je ze eigenlijk bewaren in de koelkast?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Maximaal een week.

      Beantwoorden
  23. Hanna says:
    2 jaar geleden

    Zou je de karamelblokjes ook kunnen vervangen door zelfgemaakte karamel? Dat scheelt mij namelijk een zoektocht naar karamelblokjes..

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Als het een stevige karamel is die je in stukjes kunt snijden kan dat prima.

      Beantwoorden
  24. sandra says:
    1 jaar geleden

    hoi laura ! kan ik ook pure chocolade bij deze versie gebruiken ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Ja hoor, geen enkel probleem.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • INSTARECEPT  Ook voor Kerst mocht ik weer iets lekkers bakken voor  optimel   ik besloot voor een cake te gaan  Eentje op basis van Griekse yoghurt  dat maakt je baksel heerlijk fris  En met sinaasappel en cranberry s past deze prima op tafel tijdens de feestdagen  Hier volgt het recept         Voor een 25cm cakeblik  12 plakjes        200 gram bloem        2 tl bakpoeder        snuf zout        200 gram suiker        2 tl sinaasappelrasp        200 gram Optimel Griekse yoghurt  bijv  speculaassmaak         4 eieren        2 el sinaasappelsap        100 gram zonnebloemolie        150 gram gedroogde cranberry s        100 gram poedersuiker        2-3 el sinaasappelsap        Bereiding        In een kom doe je bloem  bakpoeder  zout  suiker en sinaasappelrasp  Roer door elkaar      In een tweede klop je de Griekse yoghurt  eieren  sinaasappelsap en zonnebloemolie door elkaar      Giet bij het bloemmengsel en roer door tot de droge ingredi  nten zijn opgenomen      Voeg de cranberry s toe en spatel gelijkmatig door het beslag      Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak in 55-60 minuten op 175 graden  boven- en onderwarmte       Eenmaal afgekoeld maak je een glazuur door poedersuiker en sinaasappelsap door elkaar te roeren  giet over de cake         Eet smakelijk          voeltgoed  optimel  eindeloosgenieten  laurasbakerypartner  christmasbaking  yoghurtcake
  • ADVENT  Cadeautje van mij voor jullie  deze bruschetta met brie en bramen uit Het Borrelhapjes Bakboek zijn namelijk perfect voor alle kerstborrels deze maand  Het recept vind je daarom nu op het blog         Link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  hetborrelhapjesbakboek  kerstborrel  borrelhapjes  bruschetta
  • PROEFKOKEN VOOR KERST  Superleuk jullie enthousiasme en aanmeldingen voor het proefkoken  De deelnemers hebben inmiddels bericht ontvangen en we gaan zaterdag 14 december samen aan de slag  Ik in de Koffietijd studio  de rest vanuit zijn of haar eigen keuken  Kijk en of kook jij mee met de live uitzending van Koffietijd  Van 15 00 uur tot 17 00 uur ben ik in de uitzending bij koffietijd om al jullie vragen te beantwoorden  heb nu al zin om het diner daarna op te eten  Want dat ziet er heerlijk uit   swipe voor het menu               En kook je met ons mee  Laat dat dan zeker zien  Gebruik  PLUSproefkoken en  proefkoken en tag  PLUSsupermarkt in je post zodat ik jullie resultaten kan zien                laurasbakerypartner  kerstkoken  kerstdiner
  • ADVENT  De klassieke cr  mekoekjes hebben een twist gekregen voor de feestdagen  Nu met een chocoladekoekje als basis en prachtige gouden sprinkles voor de kerstdagen  Ga jij ze maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  cremekoekjes  kerstkoekjes  koekjesbakken  kerstkoekjes  christmascookies
  • ADVENT  Maak van je kerstdessert een echt showstuk  Wat dacht je van deze frambozen-CHEESECAKE soesjestoren  Precies  meer hoef ik niet te zeggen  Alleen nog dat het recept nu online staat         Recept via link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  soesjes  debakstrijd  soesjestoren  cheesecake  cheesecakesoesjes  frambozencheesecake  chouxpastry  croquembouche
  • ADVENT  Deze kwarktaart vermomd als charlotte taart is perfect voor de kerstdagen  Hier heb ik er in ieder geval heel veel mensen blij mee gemaakt  en toen was het nog niet eens kerst   Hoe je hem maakt  staat nu online          Link in profiel    laurasbakery        PS  In het artikel staat ook nog een leuke winactie voor jullie          kerstopdetaart  laurasbakerypartner  charlotte  kwarktaart  chocolatestars  christmasbaking     bakkennl  Droetkerbakken nl

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Volgende Post
mini perzik kruimelmuffins

mini perzik kruimelmuffins

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bruschetta met brie en bramen

13 december 2019

Chocolade crèmekoekjes

12 december 2019

Frambozen-cheesecake soesjestoren

11 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer