Slechts 5 ingrediënten zijn nodig voor deze heerlijke rocky road fudge. Eenvoudig om te maken, maar je maakt er wel gelijk heel veel mensen blij mee.
Rocky road fudge maken
Wat is rocky road toch een geweldige uitvinding. Je kent deze combinatie van chocola, marshmallows, noten en koekjes misschien wel. Eerder maakte ik al eens rocky road rotsjes, maar een fudge variant stond ook al een tijd op mijn baklijstje. Maar nu niet meer!
Even geleden maakte ik de rocky road fudge. Heerlijke smeuïge chocoladefudge met noten, zachte marshmallows en knapperige koekjes. Het is niet alleen de smaak die ik zo lekker vind, maar ook de combinatie van structuren. Probeer het zeker een keer uit!
BAKTIP: je kunt deze rocky road fudge in een vierkante vorm van 20 x 20 cm maken, of in een rechthoekige vorm van 16 x 24 cm.
Lijkt me heerlijk! Ga hem snel een keer maken! Ik ben sowieso dol op rocky road en maak zelf altijd een plaat met marshmallows en koekjes en een plaat met noten en rozijnen.
Oh lekker! IK hou van Rocky Road en deze variant klinkt heel goed. Geconsendeerde melk is sowieso mijn guilty pleasure, haha 🙂
Mmmm ziet er lekker uit Lau ?
Wel al vaker gezien maar nog nooit geproefd.
Liefs, mam ❤️
Zelf heb ik al een aantal keren fudge proberen te maken, maar het is elke keer na een hele nacht in de koelkast nog steeds zacht, waar kan dag aan liggen? Als ik klaar ben met het maken van de fudge dan zet ik het meteen in de koelkast, bij jou recept staat dat je het eerst nog een uur op het aanrecht zet, maakt dat heel veel verschil? Het is wel super lekker en ik wil het wel kunnen blijven maken, want het is ook superleuk om te maken?
Probeer eens iets meer chocolade toe te voegen, het harde ingrediënt. Wellicht dat dit voor jou helpt. Bedenk wel dat fudge zacht hoort te zijn en niet zo hard als chocolade. Je dient er wel stukjes van te kunnen snijden.
Hallo.Mijn moeder maakte dit al maar dan met stukjes koekjes,dat was in mijn kinder jaren(1950).
Mijn opa noemde het dan zoete bloedworst,het ging met verjaardagen altijd schoon op,heerlijk voor chocola verslaafden.
Hier ook in de familie.. wij noemen het arretjescake. Maar dan geen gecondenseerde melk erdoor
arretjescake is net weer even een ander recept, maar ook heerlijk! (heb ik overigens ook online staan)
Hoi Laura,
Hoe lang kan je dit bewaren?
een week ongeveer.
Hoi Laura,
Ik neem aan dat je het in de koelkast moet bewaren?
Groeten, Caroline
Ja klopt inderdaad 🙂
Hallo Laura,
Een bakvorm of ovenschaal van 20 bij 12 cm, klopt dat wel ??
Groetjes,
Eileen
Hoi Laura, de fudge staat op te stijven. Alleen bij het mixen smolten alle marshmallows meteen. Herken je dit? Zou mijn mix te warm geweest zijn?
Dan is je mengsel inderdaad nog net iets te heet geweest.
Je kan de marsmellow’s voor dat je ze door het mengsel doet even in de vriezer zetten.
Hallo Laura, ik ben fan van je Rocky Road, nu maak ik deze voor een vriendin van mij. Wat ik zelf nog doe, ik bestrooi de bodem met kokosrasp, staat leuk en combineert heerlijk met de choco etc.!
Bedankt voor het delen, het is heerlijk. Heb er nog wat klein gesneden abrikozen door gedaan.
Bedankt voor dit recept. In verband met koemelk intolerantie vandaag gemaakt met gecondenseerde kokosmelk. Het is heerlijk! Om je vingers bij af te lijken.
Heb dit heerlijke recept uitgeprobeerd van het weekend. Na een hele nacht in de koelkast was het mengsel nog steeds niet hard. Heb jij een idee wat er mis gegaan is?
Dat is heel vreemd. Kan het zijn dat je melkchocolade hebt gebruikt of iets in de verhoudingen hebt aangepast. Fudge wordt trouwens nooit steenhard en zeker met dit warme weer wordt het buiten de koelkast snel zacht.
Wat een fantastish blog heb je gemaakt, alles is even lekker, ik ben niet zo een bakker en koker, maar krijg er zin in, harstikke bedankt voor al dat lekkers
Vorige week heb ik de fudge gemaakt en het was superlekker! Deze ga ik vaker maken!
Hoi Laura,
Wat is dit toch een heerlijk recept! Eigenlijk alles wat er op je site staat (en allebei je boeken uiteraard?). Nou vraag ik mij af en ik hoop dat jij het antwoord weet, wat is eigenlijk het verschil tussen rocky road en arretjescake? Of is het hetzelfde?
Groetjes Marjolein
Echte rocky road heb ik nog niet eerder gemaakt. Het lijkt behoorlijk op elkaar, grootste verschil zit hem in wat je er doorheen doet.
Hoi Laura,
Dankjewel voor je reactie! Oke dus eigenlijk is het hetzelfde maar dan net iets anders;-). Ik ga snel weer verder bakken haha
Vandaag maakte ik een sinterklaas erosie. Ik verving de noten en koekjes door kruidnootjes en de marshmallows door in stukken gesneden schuimpjes.
Ter decoratie chocoladepepernoten, schuimpjes, hartjes en wanneer mengsel afgekoeld is net voor het stijver word nog wat minichocoletters erin. Lekker dat het is
Klinkt fantastisch!
Kan gecondenseerde melk vervangen worden door kokosmelk? Dit om het melkvrij te maken.
Je kunt het vervangen door gecondenseerde kokosmelk, niet door gewone kokosmelk.
Kan je het ook invriezen?
Net dubbele portie gemaakt, maar vermoed dat het wel op gaat maar als het toch heel veel is dan zou het handig zijn om het in te vriezen.
En duimen dat het ook gelukt is ?
Groetjes Sanne
Ik denk dat dit prima moet lukken.
Dankjewel Laura!
Het is echt goddelijk gerecht en goed gelukt en mijn voorkeur gaat uit naar veel marshmallows en biscuits ?
Leuk om te lezen en dat is heerlijk ja!!
Oh wat was dit weer lekker, hebben de donkere melk van Tony choco lonely gebruikt, echt een aanrader. Volwassen versie: met gedroogd fruit!
Heerlijk!
Super lekker en verslavend ?
Van een collega geproefd, zo ontzettend lekker! Nu 2 x zelf geprobeerd. Bij mij blijft de fudge nogal aan de harde kant en de chocoladesmaak is toch wel overheersend/scherp. In de pan blijft het ook steeds een stevige massa. Wat doe ik verkeerd?
Het recept volg ik precies zoals beschreven.
Lastig om te zeggen als je het recept precies volgt en niks hebt veranderd.
Bij ons stijft dit niet op, nochtans alles gedaan volgens recept. Jammer, het lijkt chocoladepap met brokjes.
Wat rot! Helaas is dat niet mogelijk, dus ik denk dat er toch wat mis is gegaan met de ingrediënten of het afwegen ervan.
Hoi! Wat apart dat t bij anderen het toch anders uitpakt. Zou het te maken kunnen hebben met het soort/merk chocolade die ze gebruiken? En zou ik mogen vragen welke chocolade jij hebt gebruikt?
Het soort chocolade zou niet uit moeten maken, heb het zelf ook met verschillende soorten chocolade gemaakt in de loop der jaren. Meestal gebruik ik Callebaut.
Voor de derde keer gemaakt! Zijn echt heerlijk en makkelijk te maken. Alleen het wachten is een beproeving;)
Ook lekker om kleine reepjes/blokjes vanillefudge er doorheen te roeren (bv van Lonka en dan 1 blokje in 8 stukjes snijden). Ik ga straks de gecondenseerde melk halen! Nu al zin in ; )
Om hem sneller te maken kun je de chocola au bain marie smelten, als alle blokjes gesmolten zijn de gecondenseerde melk erdoor, snel de rest erdoor roeren en in de ovenschaal doen want hij begint direct te stollen. Qua smaak vond ik de pure chocolade te overheersend, ik houd echt van mierzoet dus ik ga hem ook nog eens met melk proberen. Verder een super makkelijk recept, binnen een paar tellen klaar!
Gruwelijk lekker 😋
Nu wil ik m maken voor op mijn werk en moet rekening houden dat het halal is, kun je Ipv de gewone marshmallows de cha-mallows /vegan marshmallows gebruiken ?
Dat durf ik je niet te zeggen, want dat heb ik zelf niet getest. Maar je kunt het natuurlijk proberen!
Het ziet er heerlijk uit! Kan je het ook met witte chocolade maken?
Dat heb ik zelf niet getest, maar lijkt me van wel! Zal wel een stuk zoeter zijn.
Echt heerlijk, ik heb het wel gemaakt met melkchocolade en dit gaat prima.
Eerst een uurtje laten staan daarna in de koelkast.
Zou dit ook met gecondenseerde kokosmelk kunnen?
Dat heb ik zelf niet getest, maar vermoed dat het wel moet kunnen!