Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Kwark ijsjes met mascarpone toef

Laura Kieftdoor Laura Kieft
19 juli 2014
in Klein Gebak, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

kwark ijsjes 1a

Wat ik zo handig vind aan cupcakes als gebak op verjaardagen is dat je ze prima uit de hand kunt eten. Zo heb je nooit een tekort aan gebaksbordjes en gebaksvorkjes. Maar goed, het is geen punt taart. Hoe handig en leuk zou het zijn als je een punt taart gewoon uit te hand kan eten zonder er een knoeiboel van te maken? Daar zocht ik een oplossing voor en het resultaat was als volgt: kwark ijsjes! IJshoorntjes met daarin de kwarktaart. De hoorntjes zijn het alternatief voor de knapperige bodem van koekjes. Zelfs aan de topping is gedacht, de mascarpone toef laat deze ijsjes eruit zien alsof je ze net onder de softijs machine vandaan heb gehaald. Zijn ze niet ontzettend leuk?!

kwark ijsjes 2a

kwark ijsjes 3a

kwark ijsjes 4a

kwark ijsjes 5a

Recept afdrukken

Kwark ijsjes met mascarpone toef

Taart uit de hand eten? Het kan met deze kwark ijsjes in een ijshoorntje! Hier het recept met een duidelijke beschrijving om zelf kwark ijsjes te maken.
Porties: 8 kwark ijsjes

Ingrediënten

  • 8 ijshoorntjes
  • 6 flinke eetlepels kwark
  • 4 eetlepels jam (ik koos voor bosbessenjam, maar neem gewoon de jam die jij lekker vind of maak het zelf)
  • 3 gelatine blaadjes
  • 150 gram pure chocola
  • 125 gram mascarpone
  • 1 el suiker
  • 60 ml slagroom
  • 2 el melk

Instructies

  • De mascarpone, suiker, slagroom en melk zijn nodig voor het mascarpone mengsel waar je de toeven van maakt. Dit is hetzelfde mascarpone mengsel als je gebruikt voor de snelle tiramisu, maar dan een kleinere hoeveelheid. Je kunt dus ook prima meer maken en wat je overhoudt gebruiken voor een snelle tiramisu.
  • IJshoorntjes kun je gewoon kopen in de supermarkt, ze liggen meestal in het schap bij de koekjes. In de zomer liggen ze ook wel eens in de buurt van het ijs.
  • Als eerst moeten de ijshoorntjes een coating krijgen. Wanneer je de kwark zo in de hoorntjes zou gieten trekt het vocht erin en worden de ijshoorntjes helemaal zacht. Door de binnenkant te voorzien van een laagje chocola hou je een lekker knapperig en krokant ijshoorntje.
  • Smelt de chocola en giet een deel in een ijshoorntje. Giet de chocola er weer uit en draai het hoorntje rond zodat de hele binnenkant bedekt is met een laagje chocola. Zet de hoorntjes op zijn kop om uit te laten lekken.
  • Maak dan de bosbessen kwark. In een steelpannetje doe je de jam met geweekte (en uitgeknepen) blaadjes gelatine. Verwarm de jam tot de gelatine is opgelost. Dan laat je het mengsel in het pannetje afkoelen tot kamertemperatuur. Eenmaal afgekoeld voeg je het toe aan de kwark. Roer goed door elkaar.
  • Giet de bosbessenkwark in de ijshoorntjes. Ik zet de hoorntjes in een bakje suiker zodat ze goed rechtop blijven staan. Zet de ijshoorntjes zo in de koelkast zodat de kwark stevig kan worden.
  • Ondertussen kun je de mascarpone crème maken. Klop de slagroom stijf en voeg dit toe aan de mascarpone, suiker en melk. mix tot een romig geheel. Dit mengsel doe je in een spuitzak met stervormige spuitmond. Als de kwark goed stevig is kun je toeven spuiten op de kwark ijsjes.
  • Om het extra leuk te maken kun je wat sprinkles over de toef strooien, zo lijkt het helemaal net een echt softijsje.
Bewaren

Deze kwark ijsjes bewaar je in de koelkast. Bewaar ze hier niet te lang in, anders zullen je ijshoorntjes vocht opnemen en worden ze zacht. bij mij stonden ze zo’n 1,5-2 dagen in de koelkast en toen waren ze nog prima. Maak ze dus niet al te ver van tevoren!

kwark ijsjes 6a

Ik vind ze leuk! Elke keer als ik de foto’s weer zie wordt ik er vrolijk van. Dat effect lijken deze kwark ijsjes te hebben, hier thuis werd iedereen er ook ontzettend vrolijk van. O, en laat ik niet vergeten te zeggen dat ze ook heel erg lekker zijn!

Perfect puntje hoorntje taart voor de zomer!

Vorige post

Volgende post

Waarom barsten cupcakes open in de oven?
Zoet nieuws #2

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
1

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
7

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 34

  1. Elly van Dongen says:
    7 jaar geleden

    Ik ben in CA en hier hebben ze geen kwark. Kan ik ook iets anders gebruiken.
    Dank je
    Elly

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wellicht hebben jullie daar een ander soort dikke yoghurt? Ik dacht dat in de USA quark vergelijkbaar was met onze kwark, of heb ik dit mis?

      Beantwoorden
      • Willemien Zevenbergen says:
        4 jaar geleden

        Ik woon in Canada maar sour cream dat is eigenlijk hetzelfde als kwark.

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Nee, dit zijn verschillende producten. Al kun je het soms wel door elkaar vervangen.

          Beantwoorden
    • Sabrina says:
      7 jaar geleden

      Ik vind het heel leuk dat er zo leuke recepten in staan ik zoek een koekjes recept voor een feestje

      Beantwoorden
  2. Miranda says:
    7 jaar geleden

    Oh dit ziet er zo leuk en vrolijk uit! Jammer dat ik net jarig ben geweest, dit zou perfect geweest zijn;)

    Beantwoorden
  3. Astrid says:
    7 jaar geleden

    Oooh wauw
    Binnen kort een jarige hier!!!
    Die ga ik zeker maken voor de kinderen
    Elke mail van Laura krijg ik zin om wat te maken.
    Astrid

    Beantwoorden
  4. Joke says:
    7 jaar geleden

    Prachtig gemaakt en wat zien ze er ook vrolijk uit !!
    Past wel heel erg mooi bij deze tropische dagen die er nu zijn………….

    liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
  5. Elly van Dongen says:
    7 jaar geleden

    Nee geen kwark. Misschien Griekse yoghurt? Ga het proberen:)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      oh ja dat zou ik zeker proberen! Ben benieuwd naar het resultaat 🙂

      Beantwoorden
  6. MySimplySpecial says:
    7 jaar geleden

    Wat een ontzettend goed idee! Lekker en heel erg leuk!

    Beantwoorden
  7. Anniek says:
    7 jaar geleden

    Wauw, dit vind ik echt een van je beste ideeën tot nu toe!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      thanks 😀

      Beantwoorden
  8. Dinja says:
    7 jaar geleden

    Ik ben binnenkort jarig dus dit is wel een handig ideetje, misschien dat ik ze ga maken!

    Beantwoorden
  9. Anna says:
    7 jaar geleden

    Wat zijn ze leuk! Hoe bedenk je het toch… Toevallig heb ik nu de cupcake ijsjes in de oven staan, volgende keer ga ik deze zeker proberen! Bedankt 🙂

    Beantwoorden
  10. Maris Maria Renne says:
    7 jaar geleden

    Ontzettend leuk dit! Heb meteen je foto’s gepind zodat ik het niet vergeet voor een volgende traktatie 🙂

    Beantwoorden
  11. Amy says:
    7 jaar geleden

    Hele schattige en feestelijke traktatie!

    Beantwoorden
  12. Sabrina says:
    7 jaar geleden

    Ik vind het leuke recepten ik zoek een koekjes recept voor een feestje

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Kijk maar eens onder de categorie ‘zoete recepten’ en dan bij koekjes. Daar staan een hoop lekkere koekjes recepten! 🙂

      Beantwoorden
  13. Daniela says:
    7 jaar geleden

    Hoe bewaar je deze ijsjes in de koelkast? Afdekken wordt een beetje lastig lijkt me..

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik heb ze zelf ook niet afgedekt. Je zou de hoorntjes met kwark los wel af kunnen dekken en dan de toef vlak voor serveren er op spuiten.

      Beantwoorden
  14. Sumerya says:
    6 jaar geleden

    Ziet er erg leuk uit! Mijn dochters zouden het prachtig vinden! Ik wil geen gelatineblaadjes gebruiken, kan dat? Of kan ik het vervangen door iets anders?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      je hebt wel echt gelatine nodig, anders blijft het vloeibaar. Je zou wel kunnen kijken naar agar agar, dat heeft dezelfde werking.

      Beantwoorden
  15. Dinja says:
    6 jaar geleden

    Dit klinkt zoooooo lekker!!!
    Dit moet ik echt gaan proberen 😀

    Beantwoorden
  16. Laura says:
    6 jaar geleden

    Dat is een leuk idee voor de traktatie voor m;n dochters afscheid van de PSZ! Kleine hoortjes of ijsbekertjes, moet lukken!

    Beantwoorden
  17. Marina says:
    6 jaar geleden

    Die zijn echt heel erg leuk! Dank voor het recept. Ik houdt zelf niet van pure chocolade dus ik ga proberen of de coating ook met witte chocolade lukt. Dat lijkt me lekker in combi met frambozenkwark. Of kun jij nu meteen al zeggen, dat witte chococoating het vocht uit het kwarkmengsel niet goed tegen houdt?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Met witte chocola zou het ook moeten lukken hoor. Alleen is het met pure chocola makkelijker omdat die net iets vloeibaarder wordt.

      Beantwoorden
  18. Willemien Zevenbergen says:
    4 jaar geleden

    Heel leuk voor mn kleinkinderen!!!

    Beantwoorden
  19. Jolanda says:
    3 jaar geleden

    Ik wil dit gaan maken voor mijn dochter haar afscheid op het kinderdagverblijf.
    Maar kan het ook met de kleinere vierkante ijsbakjes ipv de hoorntjes?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, al is het denk ik wel lastiger om de binnenkant te coaten met chocolade.

      Beantwoorden
  20. Caroline says:
    3 jaar geleden

    Geweldig!
    Ik heb voor kindertraktaties wel eens cupcakes in de vierkante ijbakjes gebakken en daar een mooi gekleurd toefje van botercrème op gespoten en uiteraard versierd met wat sprinkles.
    Maar dit is wel een hele leuke, zomerse traktatie voor m’n collega’s!

    Beantwoorden
  21. natascha says:
    3 jaar geleden

    Helemaal leuk! Ga het zeker proberen. Zou kwark vervangen kunnen worden door cheesecake, ivm chocolade allergie kunnen we geen coating aanbrengen, of wordt het dan te zwaar, niet het gewicht maar combinatie, met de topping?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Wordt machtig, en zonder coating zou ik ze pas op het laatste moment vullen.

      Beantwoorden
  22. Pingback: appeltaart ijshoorntjes - Laura's Bakery

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AyY0Nc7B6OAAX_VZkSx&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=a7f3806ab5b3c2c4274cd0dde5726be5&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ItKK-8Le7toAX9vGtVy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=14dc4a7bbf113c767126d9d20bf6dcff&oe=609DBAAF' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=b75e0c405110a794f2af1a50b3ea8e03&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Zoet nieuws #2

Zoet nieuws #2

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-1

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-7

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan