Ik ben dol op snelle baksels die niet alleen heel lekker zijn, maar er ook nog eens leuk uit zien. Aan al die eigenschappen voldoen deze bladerdeeg harten taartjes. Met een knapperige bodem van bladerdeeg en een frisse topping van onder andere roomkaas en fruit is dit een ideaal taartjes dat vlot gemaakt is. Perfect voor Valentijn ook, zeker als je er dan ook nog hartjes van maakt. Of maak ze in iedere andere vorm die je leuk vindt, alles is mogelijk. Als je de ingrediënten in huis hebt en je gaat nu aan de slag, kun je ze al over ongeveer een half uur uit de oven halen. Snel aan de slag dus!
BAKTIP: Voor deze bladerdeeg taartjes maak ik gebruik van een hartjes uitsteker set. Wanneer je die niet in huis hebt, kan je deze ook zelf uitsnijden.
Bladerdeeg harten taartjes
Ingrediënten
- rol bladerdeeg
- 200 gram roomkaas
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 2 tl citroensap
- 100 gram blauwe bessen
- 150 gram frambozen
Instructies
- Haal de rol bladerdeeg 10-15 minuten van tevoren uit de koelkast, dan kun je hem straks een stuk beter en mooier uitrollen.
- Maak ondertussen de roomkaas topping alvast. In een schaaltje voeg je roomkaas, suiker en citroensap samen, roer rustig door elkaar. Roer niet te lang/hard, want dan wordt je topping te dun.
- Rol je bladerdeeg uit en gebruik een hartjes uitsteker om zoveel mogelijk hartjes uit te steken. Mijn uitsteker was ongeveer 8-9 cm breed en door flink te passen en meten kon ik er 14 á 16 taartjes uit halen. Leg de uitgestoken hartjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Op elk hartje schep je een flinke theelepel van de topping, smeer die gelijkmatig uit. Maak het af door de frambozen en blauwe bessen over de taartjes te verdelen.
- Bak de Valentijn taartjes in ongeveer 16 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
Ziet er hartstikke leuk uit! Mag ik ze met topping en fruit afbakken of komt dat daarna?
Hartelijke groet,
Marthe
Met topping en fruit, in die volgorde staat het ook in het recept 🙂
Dit ziet er zeer lekker uit. Kan je hierop ook appeltjes leggen?
Groetjes,
Sofie
Ja hoor, ook heerlijk
Hoi! Welk merk roomkaas heb je hiervoor gebruikt? Gewoon naturel Philadelphila oid?
Liefs!
Die gebruik ik meestal inderdaad
Hallo Laura, de link voor het bewaren van bladerdeeg hapjes aan het einde van het artikel werkt niet.
Je hebt helemaal gelijk! Ik heb het meteen aangepast, dankjewel.
Het zag er lekker uit maar de smaak viel tegen 🙁
Waarom moet er Citroensap bij? Ik kan niet tegen citrus dus kan ik het ook weglaten of is dat zonde?
Dat is voor de smaak, je kunt het vervangen door een paar druppels vanille extract.