bladerdeeg harten taartjes

26

Ik ben dol op snelle baksels die niet alleen heel lekker zijn, maar er ook nog eens leuk uit zien. Aan al die eigenschappen voldoen deze bladerdeeg harten taartjes. Met een knapperige bodem van bladerdeeg en een frisse topping van onder andere roomkaas en fruit is dit een ideaal taartjes dat vlot gemaakt is. Perfect voor Valentijn ook, zeker als je er dan ook nog hartjes van maakt. Of maak ze in iedere andere vorm die je leuk vindt, alles is mogelijk. Als je de ingrediënten in huis hebt en je gaat nu aan de slag, kun je ze al over ongeveer een half uur uit de oven halen. Snel aan de slag dus!

Bladerdeeg harten taartjes

Deze makkelijke bladerdeeg harten taartjes zijn erg lekker en zien er hartstikke leuk uit. Perfect als nagerecht of als ontbijtje.

Ingrediënten

  • rol bladerdeeg
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 2 tl citroensap
  • 100 gram blauwe bessen
  • 150 gram frambozen

Instructies

  • Haal de rol bladerdeeg 10-15 minuten van tevoren uit de koelkast, dan kun je hem straks een stuk beter en mooier uitrollen.
  • Maak ondertussen de roomkaas topping alvast. In een schaaltje voeg je roomkaas, suiker en citroensap samen, roer rustig door elkaar. Roer niet te lang/hard, want dan wordt je topping te dun.
  • Rol je bladerdeeg uit en gebruik een hartjes uitsteker om zoveel mogelijk hartjes uit te steken. Mijn uitsteker was ongeveer 8-9 cm breed en door flink te passen en meten kon ik er 14 á 16 taartjes uit halen. Leg de uitgestoken hartjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Op elk hartje schep je een flinke theelepel van de topping, smeer die gelijkmatig uit. Maak het af door de frambozen en blauwe bessen over de taartjes te verdelen.
  • Bak de Valentijn taartjes in ongeveer 16 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Je kunt deze zoete bladerdeeg taartjes prima van tevoren maken. Koud zijn ze heerlijk, maar warm ze vooral op als je ze warm wilt. Ook heel erg lekker. In dit artikel vertel ik meer over het voorbereiden en bewaren van bladerdeeghapjes.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

  1. Marthe schreef:

    Ziet er hartstikke leuk uit! Mag ik ze met topping en fruit afbakken of komt dat daarna?

    Hartelijke groet,
    Marthe

    1. Laura Kieft schreef:

      Met topping en fruit, in die volgorde staat het ook in het recept 🙂

  2. Sofie Verstuyven schreef:

    Dit ziet er zeer lekker uit. Kan je hierop ook appeltjes leggen?
    Groetjes,
    Sofie

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, ook heerlijk

  3. Saskia schreef:

    Hoi! Welk merk roomkaas heb je hiervoor gebruikt? Gewoon naturel Philadelphila oid?

    Liefs!

    1. Laura Kieft schreef:

      Die gebruik ik meestal inderdaad

  4. Marianne schreef:

    Hallo Laura, de link voor het bewaren van bladerdeeg hapjes aan het einde van het artikel werkt niet.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je hebt helemaal gelijk! Ik heb het meteen aangepast, dankjewel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *