Deze amandelkoekjes waren na het bakken binnen 3 dagen op. En nee, daar heb ik geen hulp bij gekregen. Heerlijk zijn deze koekjes! Ik vind amandelkoekjes sowieso al lekker, maar deze zijn extra lekker door de stukjes amandel in het deeg wat voor een heerlijke crunch zorgt. Zet mij met een trommel van deze koekjes en een kopje thee op de bank om een film te kijken en de koekjes zijn op voor je het weet. Wat me ook nog ontzettend lekker lijkt: de koekjes dippen in wat gesmolten melkchocolade. Ik denk dat ik dat de volgende keer maar eens moet gaan proberen. Ga jij deze koekjes maken?
BAKTIP: Met een deegsteker kan je het deeg eenvoudig in plakjes snijden, maar ook eventuele restjes deeg bijeen brengen.
Hoi Laura,
Ze lijken me heerlijk!
Hoe dik moeten de koekjes gesneden worden?
Ik wil ze van het weekend gaan bakken.
Weer bedankt voor het heerlijke recept.
Groetjes,
Evelyn.
Hi Evelyn, ongeveer een cm dik.
Hallo Laura,
Wat een heerlijke recepten allemaal.
Gisteren je amandelkoekjes gemaakt superlekker dankjewel.
allee misschien heb ik iets verkeerd gedaan maar de koekjes vallen bijna uit elkaar.
ze zijn mooi bruin geworden.
wat heb ik verkeerd gedaan ? of hoort dit zo
groetjes van Christien
Zonder verdere info lastig te zeggen, het horen natuurlijk wel brosse koekjes te zijn. Misschien iets niet goed afgewogen?
Hoi Laura, gebruik je blanke amandelen of amandelen met schil voor dit recept?
Met schil, maar zonder kan ook.
Ik heb vorige week zonder schil gebruikt en ze waren super lekker, binnen 2 dagen op! Deze week dan nog maar een keer met schil! ? bedankt voor het lekkere en vooral makkelijke recept!
Haha leuk! Ik ben benieuwd wat je vindt qua smaakverschil 😉 het zal weinig tot niks uitmaken denk ik.
Hey, kan ik aan het recept, ook ei toevoegen?
Dan is het geen knapperig koekjes meer.
Hey, ik was op zoek naar een recept voor hazelnootkoekjes. Ik heb hier het vanille extract en de amandelstukjes uitgelaten en het amandelmeel door hazelnootmeel vervangen. Ze zijn heerlijk! Bedankt voor de inspiratie!
Ik was op zoek naar koekjes met hazelnootmeel. Ik heb in deze koekjes het amandelmeel vervangen door hazelnootmeel en de amandelstukjes en vanille -extract weggelaten. Wauw, heerlijke koekjes! Bedankt!
Mag je ook met enkel amandelmeel werken?
Dan krijg je niet dit resultaat, ik heb niet getest hoe ze dan wel worden.
Ik heb dit recept gemaakt met amandelschilfers ipv hele amandelen.
Deeg was wat kruimelig in de keukenrobot, dus ik heb er een kleine hoeveelheid room bij gegoten, daarna kon ik er makkelijk met de hand 1 bal van maken.
Had de dikte niet zien staan, dus zowel dunnere plakjes gemaakt (zo’n 3 mm) als dikkere (zo’n 8mm).
De dikkere zijn beter.
Vandaag gemaakt er ze zijn heer-lijk!
Had jij de amandelen van tevoren een beetje gebroken?
Nee, dat snijd je doormidden bij het doorsnijden van de rol koekdeeg (waardoor dat zo lijkt wat jij zegt).
Hey Laura
Geweldig en dank je wel voor dit te delen. Ik heb ze gemaakt en ik heb geprobeerd om met Erythritol te werken. Suikervrij.
Ze zijn lekker en niet zo zoet van smaak natuurlijk maar ok. Wat me wel opgevallen is dat de koekjes vrij vettig zijn.
Maar lekker 😉 Ik ga ze verkopen in mijn winkel sé.
Ik wilde koekjes of cakejes bakken voor mn dochter, heeft net vd arts te horen gekregen dat ze geen suiker, gluten koolhydraten en eiwitten mag heeft u suggesties voor me om wat lekkers voor haar te maken, ze is een echt koekkiesmonster
Vandaag gemaakt, smaken uitstekend. Volgende week kokos koekjes.
Ik heb er stukken paaschocolade in gedaan ipv de stukjes amandel, heerlijk ?
Overschot aan Paaschocolade……dat was mij niet gebeurt 🙂
Mjammie en heel simpel. Dankjewel!
Rare vraag waarschijnlijk maar ik ga samen met mijn hond op bezoek bij een geestelijke gehandicapten man . Hij mag niets van een varken geen chocolade en geen eigeel . Ik zou graag eens iets voor hem willen bakken maar durf het niet zo goed. Denk jij dat deze amandel koekjes kunnen.
mvg
Deze koekjes bevatten niks dat van een varken afkomstig is en ook geen chocolade of eigeel. Hopelijk helpt dit antwoord, veel bakplezier!
Verslavend lekker en heel makkelijk te maken. Lukt ook uitstekend met kokospoeder.
Superlekkere koekjes. Ik heb er enkel wat minder suiker aan toegevoegd. Dank je wel.
Topkoekje. Al meerdere keren gemaakt, en altijd heel lekker. Vandaag voor het eerst dit koekje gebakken met Zeeuwse bloem, dat maakt het koekje nog ietsje brosser merk ik. Ook heel lekker maar het hoeft echt niet. Volgende keer maak ik het weer met gewone bloem of patentbloem. Ik maak het koekjesdeeg meestal ’s avonds en bak de koekjes dan de volgende dag. Mijn tip tegen het ‘uit elkaar vallen’ is dat je de rol echt goed compact moet maken, dus het deeg goed samendrukken en er dan een compacte rol van maken, zeker als het koekjesdeeg in de keukenmachine is gemaakt.
Zeer lekkere koekjes. Ik gebruikte rietsuiker en amandelschilfers. Een lekker “krakje” aks je erin bijt. Deze komt bij mijn favorieten.
Koekjes zijn super lekker.
Heb een zak bruine amandelen gekocht van 200 gram.
140 gram fijn gemalen tot amandelmeel… de rest in stukjes.
140 gram amandelmeel aangevuld met 60 gram bloem.
Denk stuk goedkoper dan amandelmeel kopen.
Dank je wel voor het recept…ga meer koekjes uitproberen.
Zeer lekkere koekjes; mijn medezusters vragen ze nog eens te maken. kun je er sinaasappelschillen bij doen, er zo ja, gedroogd of vers? Bedankt alvast
Dat heb ik niet getest, maar kun je zeker proberen!
1 theelepeltje kaneel ipv vanille is ook heel lekker.
Bedankt voor de tips.