10x spectaculaire kersttaarten

10x spectaculaire kersttaarten
2

Tijdens kerst mag een spectaculaire kersttaart niet ontbreken! Door de jaren heen zijn er al veel kersttaarten online gekomen bij Laura’s Bakery, dus hoog tijd om een top 10 samen te stellen. Of eigenlijk een top 9 en als kers op de taart deel ik een geweldige taart waarvan het recept in Het Feestdagen Bakboek te vinden is. Ben je er klaar voor? Want je hebt gegarandeerd zin in taart na het lezen van dit artikel.

Met de kerstboom laagjestaart pak je groots uit voor familie en vrienden, maar stiekem is deze taart helemaal niet zo ingewikkeld om te maken. En het leuke van deze taart is, je kunt hem helemaa versieren zoals jij dat zelf leuk vindt. Nog zo’n spektakelstuk is deze gingerbreadtaart met kerstkoekjes. Zoals jullie vast wel weten ben ik dol op gingerbread, dus dat mag van mij niet ontbreken tijdens kerst.

Een klassieke tulband hoort natuurlijk ook bij kerst. Ik maak daar graag een variatie op met deze zebra tulband. Met dezelfde techniek voor de mooie streepjes kun je ook deze candy cane kersttaart maken. De visite zal verrast zijn als je deze taarten aansnijdt en het mooie gestreepte patroon tevoorschijn komt.

De MonChou taart is al jaren een van de populairste recepten op het blog. Ik maakte daarom een variatie op deze taart, speciaal voor kerst. Zie hier de feestelijke kerst monchou taart. Speciaal voor Het Feestdagen Bakboek gebruikte ik klassieke kerstsmaken in deze overheerlijke sinaasappel-cranberry taart. Ik weet zeker dat deze taart dit jaar een van de populairste kersttaarten gaat worden!

Kerst of niet, deze taarten zijn eigenlijk het hele jaar door goed om te bakken. Uiteraard kun je speciaal voor kerst een carrot cake of een red velvet cake nog extra versieren. Denk aan lekkere kerstchocolade of een feestelijk taarttopper. Zo maak je er zelf spectaculaire kersttaarten van.

Hoe leuk is deze sneeuwster taart? Een lekker luchtig besluit, gevuld met advocaat en slagroom. Ben je niet zo dol op advocaat? Dan kun je de taart ook vullen met banketbakkersroom of een lemon curd. Met lemon curd kun je ook een lemon meringue pie maken.

Welke spectaculaire taart mist volgens jou nog in dit overzicht?

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *