Honeycomb rotsjes

2 oktober 2019
Honeycomb rotsjes
72

Herinner je je de honeycomb van begin dit jaar nog? We maakten er onder andere deze chocoladetaart mee. Wat je toen niet zag, is dat we ook een deel verkruimelden om er deze honeycomb rotsjes van te maken. Honeycomb in combinatie met melkchocolade kende ik al van een chocoladereep die ik van een vriendin uit Nieuw-Zeeland kreeg. Een zalige reep trouwens, dus daarom kwam ik ook op het idee om deze rotsjes met honey comb te maken. In plaats van melkchocolade besloot ik te kiezen voor witte chocolade. Ook weer een perfecte combinatie. Al wil ik ze ook graag nog eens met melkchocolade maken, daar heb ik nu al zin in.

Honeycomb rotsjes

Wie de Cadbury Crunchie reep kent, heeft al een idee hoe deze Honeycomb rotsjes zullen smaken. Het is een hele lekkere manier om je zelfgemaakte honeycomb op te eten.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

 • 50 gram honeycomb (volgens recept)
 • 200 gram witte chocolade

Instructies

 • Bereid de honeycomb volgens recept en laat volledig uitharden.
 • Smelt 2/3 van de chocolade au bain marie. Haal van het vuur en voeg de resterende chocolade toe. Roer tot ook deze is gesmolten. Laat de chocolade terwijl je af en toe roert afkoelen tot deze koud aanvoelt aan de binnenkant van je lip.
 • Breek de honeycomb in stukken en roer door de chocolade.
 • Bekleed een snijdplank of bakplaat met bakpapier en schep hier de honeycomb rotsjes op. Laat de chocolade volledig afkoelen en uitharden.
Bewaren

In een afgesloten trommel minimaal 2 weken houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

 1. Laura schreef:

  Zo gemaakt en erg lekker!
  Weer bedankt en groetjes Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *