Granola ontbijttaartjes met fruit

Gepost: 5 februari 2018 Laatst bewerkt: 28 februari 2024
Granola ontbijttaartjes met fruit
101

Die bakringen vind ik toch wel echt een uitkomst hoor, ik kan dan ook iedereen aanraden om een setje in huis te halen. Vorige week gebruikte ik ze weer om deze granola ontbijttaartjes met fruit mee te maken. In principe niet meer dan kwark met granola en fruit, maar ze zijn in de vorm van taartjes natuurlijk wel een stuk leuker om op te eten. En hoe feestelijk staat dit wel niet op tafel bij het ontbijt of de brunch? Of als feestelijk ontbijt op bed? De bodempjes voor deze ontbijttaartjes zijn heel eenvoudig te maken met mijn basisrecept voor granola, ik laat alleen de noten weg. Dan hoef je ze alleen nog maar in de vormpjes te drukken en af te bakken. Zo simpel is het!

granola ontbijttaartjes met fruit 1a

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Granola ontbijttaartjes met fruit

Deze granola ontbijttaartjes met fruit zijn eenvoudig zelf te maken. Als dit geen lekker ontbijtje is, dan weet ik het ook niet meer! 😉
Porties: 6 stuks (van 8 cm)

Ingrediënten

Bodem

  • 150 gram havervlokken
  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 1 tl kaneel
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie

Vulling

  • kwark (of Griekse yoghurt)
  • fruit naar keuze

Instructies

  • In een kom voeg je de ingrediënten voor de bodem samen. Roer goed door elkaar.
  • Zet je bakringen op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het mengsel over de 6 vormpjes. Druk met een theelepel stevig aan tegen de randen en bodem. Het zal er nog niet uitzien als een hele stevige bodem, maar dat komt na het bakken wel.
  • Bak de granola taartjes in 15-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot ze goudbruin beginnen te kleuren.
  • Haal nu gelijk met een tang (of ovenwant) heel voorzichtig van het taartje af door de ring omhoog te tillen. Doe dit gelijk, want als ze eenmaal afgekoeld zijn zullen ze vast zitten aan het vormpje.
  • Laat de taartjes nu helemaal afkoelen zodat ze stevig worden en uitharden.
  • De taartjes blijven delicaat, dus ga er voorzichtig mee om. Je kunt ze overigens ook prima van tevoren maken. Wanneer je er eentje nodig hebt zet je die op een schaaltje. Vul het met kwark en fruit en serveer gelijk.
Tips

Geen bakringen in huis? Je kunt ze ook in siliconen cupcakevormpjes maken. Een metalen cupcakevorm raad ik niet aan omdat je ze daar niet heel uit zult krijgen. Na het bakken laat je ze in het siliconen vormpje afkoelen.
Bewaren

De bodempjes kun je een aantal dagen luchtdicht verpakt buiten de koelkast bewaren. De vulling er altijd pas op het moment van serveren in doen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

11 reacties

  1. Suus schreef:

    Hoi!

    Kan het ook zonder de zonnebloemolie denk je?

    Groetjes,
    Suus

    1. Laura Kieft schreef:

      Je gebruikt het als plakmiddel, dus het zal erg moeilijk worden om er dan bakjes van te maken.

  2. Emma schreef:

    Wauw ze zien er geweldig uit!!

  3. Annemarie schreef:

    Hoi Laura,

    Wat zien deze taartjes er mooi uit! Een super leuk idee voor Pasen.

    Liefs Annemarie

  4. Wendy schreef:

    Ik heb ze net gemaakt in een metalen cupcake vorm, wel met papieren vormpjes erin. Als het uit de oven komt even laten afkoelen/uitharden in de vormpjes en dan op tijd de papiertjes verwijderen om te voorkomen dat de onderkant vast geplakt zit.

    1. Ellen schreef:

      Ik heb het ook zo gedaan. Afgekoeld kon ik de papiertjes er zonder problemen af krijgen en ik kreeg net zulke mooie taartjes ??

  5. Laura schreef:

    Heel leuk om te serveren 🙂 We hebben er van gesmuld. En ik de dagen erna ook nog van die taartjes die over waren.. mjam!

  6. Angelique schreef:

    Kun je de honing vervangen voor ahorn siroop of maple? Lust geen honing…

    1. Laura Kieft schreef:

      Zou ik zelf niet doen, honing is dikker en plakkeriger wat je hier nodig hebt. Overigens proef je de specifieke honingsmaak niet meer terug hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *