Vanille kwarktaart met blauwe bessen

28 januari 2015
94

vanille kwarktaart

Vroeger lustte ik geen kwarktaart. Echt waar, ik moest er niets van weten. Gelukkig ben ik daar inmiddels vanaf, ik vind ze nu heerlijk. Vroeger werd hier thuis regelmatig een pak gehaald zodat we er weer een kwarktaart konden maken, makkelijker kon haast niet. Het lekkerste van die kwarktaarten vind ik de koekbodem, maar jammer genoeg is die bodem nooit zo dik als je een kwarktaart uit een pakje maakt. Nog een reden om hem gewoon zelf te maken, want dan kun je zelf de dikte bepalen. Nóg een reden? Jawel, de eerste reden is namelijk dat het echt niet zo moeilijk is als je misschien zou denken. Kijk maar eens naar dit recept voor vanille kwarktaart.

vanille kwarktaart

Vanille kwarktaart met blauwe bessen

Het zelf maken van een vanille kwarktaart volgens recept is helemaal niet moeilijk. Met dit basis recept maak je een heerlijke taart en talloze variaties.
Porties: 12 personen (26 cm vorm)

Ingrediënten

  • 300 gram biscuitjes
  • 190 gram ongezouten roomboter
  • 750 gram vanille kwark
  • 9 blaadjes gelatine
  • 150 ml melk
  • 500 ml slagroom
  • 4 el suiker
  • 300 gram blauwe bessen

Instructies

  • Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg de kruimels hier aan toe. Roer goed door en stort in een ingevette en met bakpapier beklede springvorm. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.
  • Leg de gelatineblaadjes in een schaal koud water en laat ze ongeveer 8 minuten weken. Doe de kwark vast in een kom en klop in een tweede kom de slagroom met de suiker stijf.
  • Verwarm de melk en uitgeknepen gelatineblaadjes in een pannetje en blijf roeren tot de blaadjes zijn gesmolten. Laat de melk iets afkoelen tot het niet meer heel heet is.
  • Voeg de melk toe aan de kwark en roer er doorheen. Voeg dan de slagroom toe en spatel door de kwark. Giet het mengsel in de springvorm met koekbodem.
  • Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Leg voordat je de taart serveert de blauwe bessen bovenop de taart en strooi er eventueel nog wat poedersuiker overheen.
Tips

Voor een extra dikke koekbodem gebruik je bovengenoemde hoeveelheden. Niet zo dol op een dikke bodem? Gebruik dan twee derde van de biscuitjes en boter.

Bewaren

Afgedekt in de koelkast ongeveer 4 dagen houdbaar.

vanille kwarktaart

Zo maak je dus heel eenvoudig zelf een kwarktaart volgens recept. Met deze basis kun je ook heel goed verder variëren. Voeg bijvoorbeeld gepureerde aardbeien of frambozen toe aan de kwark.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

126 reacties

  1. nancy schreef:

    Hai Laura

    Is er ook een kwark recept die zonder melk is?

    Groetjes Nens.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Kwark is een zuivelproduct, je zou kunnen zoeken naar een soja variant of iets dergelijks.

      1. Bente schreef:

        Ik heb zelf een melk allergie, en heb vandaag de kwarktaart gemaakt. In plaats van kwark heb ik vanillie soya yoghurt gebruikt, ipv slagroom soja slagroom en zo ook met de melk. De taart staat nu in de koelkast, dus ik weet nog niet zeker of die gelukt is, maar hij zag er iig goed uit!

        1. Laura's Bakery schreef:

          Ik ben heel benieuwd of het gelukt is met de soja producten, en of hij lekker was natuurlijk 😉

          1. Lijn schreef:

            Of die van Bente is gelukt weet ik niet, maar ik heb goeie ervaringen met de producten van Alpro bij dit recept. Zowel met de soja kwark als de verschillende soorten soja yoghurt van hun in combinatie met hun op-te-kloppen (slagroom).
            Ik heb er al een aantal gemaakt. Bij de dunnere yoghurts eventueel een beetje extra gelatine toevoegen. Ik ga er zo weer een maken met limoen yoghurt met een bodem van kokosbiscuitjes. 🙂
            Alleen iets minder boter (margarine) gebruikt. 😉

          2. Eline schreef:

            Hoi Laura,

            Klinkt heerlijk! Kun je een deel van deze taart eventueel ook invriezen?

            Groetjes,
            Eline

          3. Laura's Bakery schreef:

            Ik heb dit zelf eigenlijk nog nooit getest, laat het ons vooral even weten als jij het wel probeert!

      2. seger schreef:

        hallo ik ben seger ik ben gek op kwarktaart alleen vanille kwarktaart

  2. Vanesa schreef:

    Wat is kwark en welke biscuit kan ik gebruiken .
    Groetjes vanesa

    1. Laura's Bakery schreef:

      Kwark is een kaas- en zuivelproduct, kun je vinden bij het zuivelschap in de supermarkt. Gebruik de biscuitjes die jij lekker vindt, maakt niet veel uit welke je gebruikt.

  3. Ellen schreef:

    Deze taart is erg gelijkaardig aan de taart die ik steeds maak, dus ik weet al dat ie overheerlijk is! 😉

  4. Emily van Kampen schreef:

    Ik ben juist van kleins af aan gek op kwarktaart omdat ik geen slagroom lustte. En de koek vind ik ook altijd zó lekker, dus ik zou hem ook lekker dik maken ;p

    1. Manon schreef:

      Ik maak de bodem van een kwarktaart heel vaak met verkruimelde langevingers, ook echt heel lekker! Iets prijziger maar ook heel lekker is een bodem met Jodekoeken! Morgen ga ik aan de slag met Bolero poederlimonade en deze toevoegen aan de kwarktaart, ivm corona kan ik nu helaas geen gotter speise (soort Jello, jelly puddingmix) uit Duitsland krijgen. Die zijn er in hele lekkere smaken zoals kers (heerlijk) en citroen, maar ik ga voor de Waldmeister smaak, altijd een succes hier haha hopelijk ook met de Boleropoeder. En het geeft een hele mooie groene kleur! En jouw recept als basis met ook absoluut een hele dikke bodem! Even familie verrassen in deze gekke tijd!

      1. Laura's Bakery schreef:

        Wat een lekkere variaties allemaal!

      2. Paul schreef:

        Is die lekker geworden.. wel goed plan met die poeders. Die gooi je gewoon door de kwark?
        Helaas is Waldmeister hier in NL niet zo’n populaire smaak… maar ben benieuwd hoor!

        1. Manon schreef:

          Ja klopt! Samen met kwark en opgeklopte slagroom, heb wel beetje gelatine toegevoegd anders mist het wat stevigheid. Ik vond wel dat er nu meer een zoetstof smaak aan zat die een beetje overheerstte helaas, en het was een beetje aftasten van hoeveel ik nodig ging hebben van de limopoeder! Gewoon veel proeven tussendoor 🙂 De Bolero poeders zijn van zichzelf al erg geconcentreerd en het heeft een minder groene kleur maar dat is eventueel op te lossen met wat kleurstof! Gelukkig is mijn tante weer in Duitsland geweest en heb ik weer klein voorraadje, dus binnenkort de enige echte Waldmeister kwarktaart!

  5. Margot schreef:

    Daar zou ik best een puntje van lusten!

  6. Jolanda schreef:

    He, dit recept zat toch ook in je boek?
    Ik heb ‘m toen (zo ongeveer haha) gemaakt, was erg lekker:
    http://www.frisenvrolijk.nl/2014/02/kwarktaart-met-hartje/

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja dat klopt inderdaad 🙂 Leuk stukje op je blog over de taart, ziet er mooi uit!

  7. Trudy schreef:

    Dat het zo eenvoudig was, wist ik werkelijk niet.
    Maar als je geen keukenmachine hebt, hoe maak je dan die koekjes fijn?
    In een schone theedoek rollen en dan er op slaan?
    Wellicht weet je een betere manier.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zoals Kristel zegt inderdaad, in een zak en dan met de deegroller 🙂

      1. Bente schreef:

        Je kunt het ook prima met de staafmixer doen!

  8. Tineke schreef:

    heerlijk!!!! , krijg ‘m altijd als verjaardag taart om dat ik het zo zalig vind! maar dan met mandarijn partjes erdoor!! mmmmmm

  9. Kristel Raemaekers schreef:

    Trudy,
    Koekjes in een diepvrieszakje doen en er dan met de deegroller over rollen. Is heel gemakkelijk op die manier.

  10. Lonneke schreef:

    Oh wauw, deze sla ik op!
    Wat mega lekker zeg:)
    Liefs Lonneke

  11. Emma schreef:

    De koekbodem is bij mij ook favoriet! Deze ga ik zeker eens maken!
    Ziet er ook prachtig uit!

  12. Denise schreef:

    Welke biscuitjes gebruiken jullie?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het maakt niet zoveel uit welke biscuitjes je gebruikt, gebruik degene die jij lekker vindt! 🙂

  13. Annette schreef:

    Een geheel ander vraagje: waar heb je die mooie taarthouder vandaan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Die heb ik ooit op een markt gevonden. Ik heb al eens een speurtocht gehouden, maar ik kan nergens meer iets vinden over de verkrijgbaarheid helaas.

  14. Elza schreef:

    Wanneer moet de suiker erin?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zie dat ik daar een foutje in heb gemaakt. Het moeten 4 eetlepels zijn die je met de slagroom stijf klopt, ik heb het gelijk even aangepast 😉

  15. Willeke schreef:

    Hoi Laura,

    Ik zie niet dat de suiker die je bij de ingrediënten noemt wordt toegevoegd, of kijk ik er overheen?

    Gr willeke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zie dat ik daar een foutje in heb gemaakt. Het moeten 4 eetlepels zijn die je met de slagroom stijf klopt, ik heb het gelijk even aangepast 😉

  16. Eline schreef:

    Heerlijke tip, gebruik eens Speculoos koekjes (Koffieleutjes) voor de bodem, jammie jammie nog veel lekkerder dan biscuits!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja dat is ook lekker inderdaad! 😀

  17. Marie-José schreef:

    Zou je evt ook aardbeidenkwark ofzo kunnen nemen, of alleen gewone kwark?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee hoor, je kunt eigenlijk elke smaak nemen die je lekker vindt.

  18. tamara schreef:

    Bij de slagroom staat geen afmeting.
    Ik neem aan dat het ML moet zijn?

    1. Laura's Bakery schreef:

      klopt inderdaad, ik zal het gelijk even aanpassen.

  19. Sanne schreef:

    Mooie foto zeg!! Ik ben dol op kwarktaart! Ik maak de bodem vaak met lange vingers of bastognekoeken maar misschien moet ik toch weer eens een keer met biscuitjes proberen…

  20. Anoeska schreef:

    Dat ziet er geweldig lekker uit!

  21. Conny schreef:

    Van soja bestaat geen kwarkachtig product. Wat het dichtst in de buurt komt is een soort biogarde. Zou ik het hier ook mee kunnen proberen? Hoeveel gelatineblaadjes raad je dan aan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb hier geen ervaring mee, maar je kunt het zeker proberen. Als de dikte ongeveer hetzelfde is aan die van kwark zou ik hetzelfde aantal blaadjes aanhouden.

  22. Emma schreef:

    Ik ga hem over 2 weekjes maken voor mijn verjaardagsfeest! Ik weet nu al dat hij goed in de smaak gaat vallen! Ik

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Emma,
      Alvast gefeliciteerd! Ik zie het resultaat wel voorbij komen 😉

  23. Emma schreef:

    ik was nog niet helemaal klaar haha! Ik zal het recept op mijn blog plaatsen met een linkje naar jou! Dankjewel voor het recept weer Laura!

  24. Rita schreef:

    Beste Laura, mischien heb ik iets gemist maar hoeveel kwark gebruik je in dit recept?

    1. Laura's Bakery schreef:

      750 gram, staat tussen de ingrediënten 🙂

  25. Yvonne schreef:

    Ik heb deze vandaag gemaakt en het recept iets aangepast…ook heerlijk! Heb 150 gr volkoren biscuits + 150 gr amarettini’s (italiaanse koekjes) gebruikt. Verder citroenkwark ipv vanillekwark en aardbeien ipv bosbessen. Ik ga deze zeker vaker maken!

  26. Yvonne schreef:

    Nog even een vraagje nav mijn vorige post. De taart is heerlijk maar ik vind de bodem wat moeilijk te snijden…heb ik iets verkeerd gedaan of hoort dat zo? Of komt dat omdat ik amarettini’s heb gebruikt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk dat het inderdaad aan de koekjes ligt. Met de beschreven koekjes heb ik nergens last van.

  27. gea schreef:

    Heerlijk lijk me deze!!!!!!!1
    Welke koekjes zijn het lekkerst voor de bodem? Speculoos, biscuit of bastogne?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Allemaal zijn ze lekker voor de bodem. Ligt er maar net aan waar je trek in hebt 😉

  28. Fatma schreef:

    Hoi Laura! Is er ook een vervanger voor gelatine??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou eens kunnen kijken naar agar agar, weet niet precies hoeveel je dan nodig hebt maar dit staat vast op de verpakking 😉

  29. Wendy schreef:

    Hoi Laura,

    Hoe krijg je de rand zo mooi van de taart?
    Bij een kwarktaart uit een pakje (ja die gebruik ik tot nu toe) moet ik altijd rondom m’n springvorm gaan met een mes omdat hij anders zo blijft plakken en dus scheurt

    Het gevolg: een lelijk ingesneden, half afgebrokkelde zijkant..

    Vandaag deze maken!
    En dan hopelijk mét mooie rand! 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bij zelfgemaakte kwarktaart heb ik hier nooit last van. Je zou kunnen proberen de rand een beetje in te vetten of te bekleden met bakpapier.

  30. Wahiba schreef:

    Is er een ander alternatief voor de gelatineblaajes? Iets vegetarisch.
    Alvast bedankt! 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt ook agar agar gebruiken. Zou je even op de verpakking moeten kijken voor de juiste verhoudingen.

  31. corina schreef:

    Hoi Laura,
    Ik maakte pas een kwarkroompudding en mijn probleem met gelatine is soms dat het gaat klonteren zodra de gelatine door de (in dit geval kwarkroom) werd geroerd. Welke ervaring heb jij hiermee?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb zelf nooit problemen met gelatine. Los je de gelatine wel op in een vloeistof in een pannetje? Als dat helemaal vloeibaar is (en een beetje afgekoeld) zou dit geen problemen op moeten leveren.

  32. Janny schreef:

    Hoi Laura!

    Het is weer een heerlijke taart! Heb hem gisterenavond gemaakt. Klopt dat de kwark steviger is dan de kwarktaart uit een pak? Komt wellicht door de hoeveelheid gelatine die er in verwerkt wordt?

    Geniet van het mooie weer! Groetjes Janny

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hij was bij ook steviger inderdaad, maar niet extreem veel steviger hoor.

  33. Mandy schreef:

    Hallo Laura,

    Het ziet er heerlijk uit. Ik ga hem aankomende week ook uitproberen voor een high tea! Ik wil ipv bessen aardbeien op de taart plaatsen. Eventueel ook aan de rand witte chocolade vlokken, zou dit smaken in combinatie met de kwark?

    Groetjes Mandy

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zal zeker smaken, ik weet alleen niet zeker of de vlokken goed blijven zitten. Maar je kunt anders ook altijd nog wat vlokken over de taart strooien 😉

  34. Jarieke schreef:

    Hoi Laura!

    De taart was heerlijk, dank je wel! Ik had alleen één probleem: mijn bodem viel helemaal uit elkaar. Ik heb 200 gram mariabiscuit gebruikt en 125 gram roomboter. Weet jij misschien wat er mis is gegaan? Kan ik bijvoorbeeld meer boter gebruiken?

    Alvast dank!

    1. Laura schreef:

      Heb je het wel goed aangeduwd of waren je kruimels misschien nog wat te grof? Meer boter zou ook een optie zijn.

      1. Jarieke schreef:

        Ah, beiden zou kunnen. Ik heb geen keukenmachine, dus had de biscuitjes verkruimeld in een theedoek. Ik ga een nieuwe poging doen, dankjewel!

  35. Angelique schreef:

    Hallo Laura,
    Ik wil deze kwarktaart maken maar dan met naturel kwark en met citroen en frambozen, kan ik de melk vervangen door citroensap, of is dit teveel?
    En hoeveel suiker moet er in de kwark, omdat naturel kwark niet gezoet is.
    Ik wil hem deze week maken voor de verjaardag van mijn dochter.

    Groetjes Angelique

    1. Laura schreef:

      Dat wordt te veel citroensap, je kunt beter een eetlepel extra toevoegen. Suiker kun je het best naar smaak toevoegen, dat is heel persoonlijk natuurlijk 🙂

  36. lisette schreef:

    ik woon in canada en daar heb je geen kwark. kan ik ipv kwark ook griekse yoghurt gebruiken?

    1. Laura schreef:

      Denk dat dat een goed alternatief is ja! Misschien een klein beetje zoeten voor de smaak.

  37. Marlies schreef:

    Hoi Laura,

    Als ik een recept zoek, begin ik automatisch op je site! Ik vind het heerlijk om vooral alles zelf te maken! Vandaag heb ik je recept een beetje verbouwd 😀
    Ik maakte voor het kraambezoek bij een meisje een roze taart met gewone kwark, limoen en frambozen. Slechts gezoet met wat vanillesuiker, en natuurlijk versierd met vers fruit. Een prima (minder zoet) en heerlijk fris alternatief! Dank voor al je inspiratie!

    Groetjes

    1. Laura schreef:

      Wat leuk om te horen! En superleuk toch om recepten aan te passen en er weer een nieuwe versie van te maken, klinkt heerlijk!

  38. amanda schreef:

    oeps ik ben nu bezig met de taart, maar ben vergeten de gelatine blaadjes uit te knijpen. ik heb ze zo bij de melk gedaan, komt dat nog goed.

    groetjes

    1. Laura schreef:

      Kan hooguit iets minder stevig worden, is het gelukt?

  39. Fatma schreef:

    Hoi Laura,

    Kan ik ook magere kwark gebruiken?

  40. Betsie Smulders schreef:

    Hoi Laura
    Heb vandaag de taart gemaakt maar klopt
    Het gewicht van de boter wel.
    De boter dreef boven op de bodem.
    Groetjes Betsie

    1. Laura schreef:

      Hoeveelheid boter klopt, bij mij ging het goed en heb hier ook nog niet eerder problemen over gehoord. Heb je misschien een ander soort koekjes gebruikt? Of ze niet helemaal fijn gemalen?

    2. Lijn schreef:

      Dat probleem had ik ook. Ik gebruik nu gewoon minder boter als ik dit recept gebruik. 150gram boter is bij mij echt genoeg. Zowel bij bastognekoekjes als bij havermoutkoekjes of kokosbiscuitjes. Misschien komt het omdat ik de koekjes helemaal fijn maal? Of zou het een verschil tussen (room)boter en de plantaardige variant zijn?
      Verder een erg fijn recept. Heb er al verschillende keren variaties op gemaakt.

      1. Laura Kieft schreef:

        Er kan zeker verschil zitten in het soort boter/margarine. Het kan zelfs nog per gebruikt koekje verschillen.

  41. Lutgart schreef:

    Beste Laura
    De blaadjes gelatine van hoeveel gram zijn deze aub? Bij ons scheelt dat namelijk waar ze aangekocht worden.
    groetjes
    Lutgart

    1. Laura schreef:

      Dat weet ik eigenlijk niet en heb ze nu ook niet in huis om te checken. Ze zijn van Oetker als dat helpt.

  42. liesbeth schreef:

    De taart is heerlijk, had alleen wat moeite om de bodem van bastogne koeken los te krijgen . Had bakpapier gebruikt maar de bodem plakte vast aan het bakpapier .

  43. maria schreef:

    Hi laura!
    Ik zou graag willen weten waar je die mooie taartvorm vandaan hebt.
    Laat me weten.

    X

    1. Laura schreef:

      De bakvorm is gewoon een springvorm, denk dat je de standaard bedoeld? Ik heb hem ooit op een markt gekocht, weet geen merk helaas.

  44. Fleur schreef:

    Hee Laura! Ik wil graag aardbeienkwarktaart maken en ik heb een vraagje. Kan ik in plaats van gepureerde aardbeien aan vanillekwark toevoegen ook gewone aardbeienkwark gebruiken? En zou ik dan een ‘gladde’ variant moeten gebruiken of hoeft dat niet? Aangezien er vaak stukken aardbei in aardbeienkwark zitten…

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan prima hoor, maakt niet uit of hij glad is of niet. Wat jij lekker vindt 🙂

  45. Claudia schreef:

    Leuk recept waar je zelf ook veel creativiteit in kwijt kunt. Ik zit te denken on een straciatella variant te maken… hoe is dit goed te realiseren? Ik dacht zelf oreokoekjes voor de bodem, magere Franse kwark, monchou en geschaafde chocolade. Maar komt de taart dan ook zo goed tot zijn recht?

    1. Lian van Rens schreef:

      Wanneer het recept wordt aangepast kunnen wij niet beoordelen of de taart dan nog wordt zoals op de foto.

  46. Lydia schreef:

    Wil je gewoon yoghurt gebruiken of soyayoghurt, ik doe dit in een filterzakje en laat dit dan een uurtje staan. Het vocht gaat door je filterzakje en je krijgt een dikkere substantie.. Ideaal, voor als je kwark nodig hebt, maar alleen yoghurt in huis hebt!

  47. Helma schreef:

    Vandaag maakte ik je taart, maar na het afkoelen van de melk (met gelatine) was het een platte koek geworden. Ik heb het maar weer iets opgewarmd en goed geroerd, maar nu zitten er klontjes in :(. Heb ik het mengsel te lang laten staan? Bij andere kwarktaarten laat ik het mengsel niet afkoelen en gaat t wel goed!

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan heb je het inderdaad te lang laten staan en heeft de gelatine zijn werk al gedaan. Het moet iets afkoelen, niet helemaal tot kamertemperatuur.

  48. Dimara schreef:

    lekker joh!
    he Laura even tussendoor, ik vind het een geweldige site.
    alleen zou er ook een link kunnen komen met afdrukken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan al, onderaan het artikel zie je een printer icoontje.

  49. Denise schreef:

    Ik zou graag een kleinere kwarktaart willen maken in een springvorm van 18 cm. Welke hoeveelheden gebruik ik dan?

  50. Geertje schreef:

    Hoeveel kant en klare slagroom (incl. suiker) heb je nodig?

    Ik wil deze taart graag maken met mijn kleinzoon in zijn 12cm bakvorm.
    Dan moet ik dus 1/3 van de ingrediënten gebruiken, dus 100ml ongeklopte slagroom.

    Kun je ook bijv. een kinderkwarktoetje gebruiken met een dot slagroom uit de spuitbus?

    1. Geertje schreef:

      excuus, 1/5 i.p.v. 1/3

    2. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, ik weet eerlijk gezegd niet hoeveel ml slagroom overeenkomt met een bus of pot geklopte slagroom. Staat dat er niet op?

  51. Geraldine schreef:

    Hoi, klopt het dat de bodem wat papperig aandoet? Kan ik de kwark daar al op doen of moet ik wachten tot ie droog is?

    1. Laura Kieft schreef:

      Hij hoort niet papperig te zijn, heb je alles wel goed afgewogen?

  52. Michelle schreef:

    Hoi Laura, ik ga deze taart dit weekeind maken en vraag me af of je ook andere kwark kan toevoegen zoals aardbeienkwark of citroenkwark? Ik wilde het vragen in Messenger, maar dat lukte niet. Groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan ook prima hoor.

  53. Michelle schreef:

    Hoi Laura, ik heb de taart gemaakt, goed opgesteven, maar is erg korrelig. Er zitten veel stukjes in en waardoor zou dat kunnen komen? Groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

      Misschien heb je de gelatine te heet verwarmd, dat kan voor stukjes zorgen.

  54. Karen schreef:

    Ik heb net de bodem gemaakt, maar hij is idd heel papperig, net een ander recept opgezocht en daar gebruiken ze 30gram boter per 100gram koekjes… klopt 190gram op 300gram koekjes wel?

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je droge biscuitjes gebruikt klopt dat zeker wel 🙂

  55. M.Boutkan schreef:

    Hoi Laura, ik wil deze dit weekend maken, maar wil wat weglaten en vervangen. Namelijk de melk vervangen door kokosmelk, de kwark. Ervingen door aardbeienkwark en de slagroom en suiker weglaten. Kan dat? Lijkt mij geen probleem, het zal alleen wat minder luchtig worden toch? Alvast bedankt voor je reactie! Groetjes Mariska

    1. Laura Kieft schreef:

      Kokosmelk weet ik niet of dat wat wordt, kwark vervangen kan, slagroom is wel nodig voor dit recept. Onmogelijk is het niet, maar je krijgt wel echt een ander resultaat.

  56. Marita schreef:

    Deze taart afgelopen weekend gemaakt als basis voor een snoepjestaart. De 1e keer kreeg ik klonten: niet goed opgelet met de gelatine en te haastig. De 2e keer goed opgelet en toen was ie perfect.
    De volle vanillekwark van Almhoff vond ik de lekkerste. De 2e keer was deze uitverkocht en AH huismerk gepakt. Deze had wel minder smaak.
    Ik had Digestive koekjes gebruikt, de taart werd namelijk al zoet genoeg door alles snoepjes 🙂

  57. Irma schreef:

    Dag Laura! Denk je dat ik de kwark kan vervangen door griekse yoghurt? Ik heb daar altijd emmers van in huis!

    1. Laura Kieft schreef:

      Het zal zeker lukken, maar of hij nog steeds zo lekker is kan ik niet garanderen. Griekse yoghurt is toch even anders dan kwark in smaak vind ik zelf.

      1. Irma schreef:

        Anders wordt het zeker. Ik heb ooit een lekkere Griekse yoghurt taart gemaakt maar ik ben het recept vergeten. Ik vind het erg lekker

  58. Joyce schreef:

    Afgelopen weekend gemaakt en zeer goed gelukt! Bedankt voor dit heerlijke recept

  59. Sander schreef:

    Hoelang is de taart houdbaar?

    1. Lian van Rens schreef:

      Een paar dagen in de koelkast.

  60. Harald schreef:

    Kan ik de bodem ook maken van bastongekoeken en heb ik dan ook die hoeveelheid boter. Nodig

    Gr
    Harald

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, je hebt dan waarschijnlijk wel minder boter nodig. Zou het in delen toevoegen tot het er goed uit ziet.

  61. Vera schreef:

    Wat ziet dit recept er heerlijk uit ! Ik ben van plan om deze kwarktaart morgen te maken, alleen hebben ze hier in het buitenland geen kwark. Wat ze hier wel hebben is Hüttekase. Zou ik de kwark hierdoor kunnen vervangen en dat ik evt. er nog wat volle yoghurt doorheen doe zodat het wat vloeibaarder wordt ? Groetjes, Vera

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oei, nee hüttekase is wel weer echt wat anders (de variant die hier in de winkel ligt dan). Ik zou een andere soort volle yoghurt.

  62. Yaja schreef:

    Hallo Laura,

    Bedankt voor dit recept, ik wil hem graag volgende week gaan maken en ipv blauwe bessen, stukjes ananas er op doen, want mijn man is dol op ananas!
    Maar nu kan ik geen gelatineblaadjes vinden. (Ik woon in het buitenland.) Ik heb wel gelatinepoeder of -korrels (wat zijn het?) gekocht. Kan ik dit ook gebruiken? Zo ja, hoe doe ik dit dan? (Ik heb nog nooit eerder met gelatine gewerkt.) En hoeveel heb ik dan nodig?
    Alvast bedankt!

    1. Laura Kieft schreef:

      Gelatinepoeder kan ook, dan moet je even op de verpakking kijken voor de bereiding en hoeveelheid die nodig is per veel ml/gram vloeistof. Doe er dan overigens geen ananas doorheen, want dan werkt de gelatine niet.

      1. Jitske schreef:

        Bedankt voor je antwoord!
        Ik wilde er als decoratie ananasstukjes opleggen aan het eind.
        Ik ga uitzoeken hoeveel ik nodig ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *